Blomsterslingan 24

Bilder

  • Såld!

Blomsterslingan 24 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

20 min från Slussen ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar med närhet till allt. Nu har du möjlighet att förvärva ett gavelradhus som andas industriromantik, ett boende utöver det vanliga. Huset präglas av fantastisk rymd, specialdesign och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Måste ses och upplevas! Anmäl intresse till mäklare.

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
7 kvm
Tomtarea:
265 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
3 354 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mörtnäs Hagar! Stadsradhusen som andas industriromantik - Här bjuds nu ett Gavelradhus - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Huset är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Huset har flera solbelysta uteplatser, på baksidan ligger en stor och en mindre insynsskyddad altan där man kan sitta ute och njuta på kvällarna. Från takterrassen intar man med fördel morgonkaffet i morgonsol. Kom och bo toppmodernt i ett av Värmdös mest attraktiva gathus, detaljer som ger wow-känsla. Husen har De har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är ett klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra gråa luckorna bryts av med en bänkskiva i vitlaserad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin. I köket finns spottar i taket.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti med industridesign som blir en tavla mot trädgårdens grönska. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.
Från vardagsrummet har du en helglasad altandörr som tar dig ut till husets baksida som är en mysig plats att njuta av eftermiddag och kvällssolen. Det finns fina stenläggningar och en trädäckad altan på ca 20 kvm. Över altanen finns en nymonterad markis samt installerad värme. Invid förråd finns förberett för SPA bad.

Badrummet är utrustat med dusch, wc och en klassisk grå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i kalksten och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset.

På mellan plan finns barnrum och sovrum och ett allrum. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan från Kvänum. Badrummet är i samma snygga stil som det på entréplan. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättmaskin och torktumlare på samma plan som sovrummen. På detta plan finns gott om förvaringsmöjligheter i stora garderober med skjudörrar.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finner du ett kreativt kontor för den egna företagaren, en övernattningsvåning eller ett privat plan för ungdomarna i familjen. Detta plan har takfönster som även är försedda med solskyddsgardin. Från takterrassen ser du ner på gatan och kan sitta och njuta av frukosten i förmiddagssolen. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings hus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2, samt plan 3

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Framsidan är snyggt stenlagd och här får 2 st bilar plats att parkera.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:826

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet har isolerade väggar och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 251 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 766 kr
VA: 7 070 kr
Renhållning: 2 543 kr
Väg, samf: 4 592 kr
Sotning: 280 kr

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår bredband från Telia samt basutbud TV via fiber. Villa försäkring tillkommer. Larm från Verisure kan övertas om önskas.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 658 000 kr, varav byggnadsvärde 2 933 000 kr

Summa pantbrev

4 139 000 kr

Tomt

Areal: 265 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Mörtnäs GA:23, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Mörtnäs GA:24, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Mörtnäs GA:25

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad