Skeviksgatan 6B

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 6B , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

På charmiga Skeviksgatan finner vi denna varsamt renoverade sekelskiftespärla med vackra originaldetaljer. Rymligt kök med platsbyggda skåp och ljusa trägolv. Möjlighet att installera kamin och köpa vinden ovanför. Ljuvlig trädgård med egen uteplats. Välskött förening med god ekonomi.

40 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 122 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
2
Byggår:
1904
Driftskostnad:
262 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att flytta in på underbara Skeviksgatan! Här finner vi ett drömboende om 40 kvm högst upp i en vacker sekelskiftesfastighet. Bostaden är i mycket gott skick med helkaklat badrum och tidstypiska detaljer såsom handtag, socklar, badrumslampor och nyare el och lysknappar har matchats väl för att passa in. Möjlighet finns att installera kamin och köpa vinden ovanför och skapa sovloft med förvaring (se exempelbilder). Genomgående ljusa, hårdvaxoljade trägolv har lagts in för att få ett lättskött och vackert golv som harmoniserar med byggnadsåret. Originaltak med träpanel som målats i vit, blank färg. De spröjsade fönstren ger ett fint ljusflöde och i hall och kök finns platsbyggda skåp som erbjuder gott om förvaring. Egen uteplats i ljuvlig trädgård med odlingsmöjligheter och kvällssol. Välskött förening med god ekonomi där eget förråd, cykelförråd och fullt utrustad tvättstuga ingår i månadsavgiften. Huset ligger vackert i kulturskyddad miljö i Höjdhagen. Läget är centralt men ändå lugnt. Här bor du granne med elljusspår, friluftsgård, tennisbana, vandringsled, utegym och närhet till hamnen med restauranger, caféer, konst och museum.

Inbjudande hall med tre platsbyggda garderober och en gammaldags hatthylla som ger avhängningsplats för ytterkläder. Vitmålade väggar och hårdvaxoljade trägolv.

Badrum med ljusinsläpp från fönster som vetter mot gården. Helkaklade väggar i vitt och mörkgrått klinkergolv. Möjlighet att installera tvättmaskin.

Separat toa med Gustavsbergsporslin och blandare, rund spegel och spegelskåp. Vitmålade väggar, vitt kakel och mörkgrått klinkergolv.

Trivsamt och rymligt kök med fönster mot gaveln. Här finns utrymme för en generös matplats alternativt en soffa om man vill ha rummet som kombinerat sällskapsrum. Vackra vitmålade originalskåp, vitt kakel ovan arbetsytorna och mörk arbetsbänk. Vitmålade väggar och hårdvaxoljade trägolv. Utrustningen består av spis, svart fläktkåpa med kolfilter och kyl/frys.

Allrum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns plats för både soffa och säng om så önskas. Tavellist för enkel förflyttning av tavlor och därmed ommöblering. Tygklädd elkabel till taklampor ger ytterligare charm. Här finns möjlighet att skapa en sovalkov vid snedtaket om man vill ha en mer avskild sovplats. Den fint framtagna tegelväggen är en trevlig detalj i rummet och här finns möjlighet att installera en kamin. Vitmålade väggar och hårdvaxoljade trägolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 122 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 145 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 145 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

3,0594%

Andel av årsavgiften

2,632%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett vindsförråd, som ligger i grannfastigheten.

RÅVIND:
Möjlighet finns att köpa loss råvinden ovanför av bostadsrättsföreningen. Öppna upp till nock i allrummet med synliga takbjälkar och skapa ett sovloft med förvaring ovanför köket. Takfönster kan sättas in mot gården. Observera att alla ombyggnader ska godkännas av föreningen.

BOAREA:
Lägenheten står noterad som 35 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning, vilket innebär att andelstalen är baserade på denna yta. År 2016 lät dåvarande ägare göra en uppmätning av lägenheten som visade att den är 40 kvm enligt nu gällande mätnorm. Andelstalen (och därmed även månadsavgiften) kan komma att justeras om föreningen beslutar sig för att mäta upp samtliga lägenheter i föreningen och därefter justera andelstalen.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Huset på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015.

Varje hus kommer överens om skötselområdena på tomten.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.

Renoveringar

Föreningen håller på att byta alla husens tak. Skeviksgatan 2 och 4 är precis gjorda. Därefter kommer föreningen att renovera/ byta alla husens fönster.

Ekonomi

Eventuellt blir det en höjning av avgiften på 2-3 % fr o m januari 2020. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet på ca 2000 kr.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, ateljéer, butiker och båtliv.

Höjdhagen är ett mycket populärt område med närhet till skola, service och kommunikationer. Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse. Området består av kulturhistoriska bostadshus integrerat med vacker, kuperad natur. Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Husen har fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) med en storslagen utsikt över Farstaviken. I området finns motionsspår, utegym, vandringsled, tennisbana och närhet till badklippor och skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet i hamnen.

Barnomsorg och skolor: Det finns flera förskolor att välja på i närområdet. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Det finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Det finns också flera golfbanor på Värmdö.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Bussen tar dig till Slussen på ca 25 minuter. Ta buss 425 från hållplats Höjdhagen eller 474 från Gustavsbergs centrum eller Farstaviken. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad