Gezelius väg 12

Bilder

  • Såld!

Gezelius väg 12 , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Rymlig etagelägenhet på populära Gezelius väg. Disponeras idag som en 4:a men går enkelt att göra om till en 5:a. Balkong och stor altan i härligt söderläge. Sjöglimt över Farsta Slottsvik. Trevligt belägen nära förskola, skola, buss och vacker natur.

129 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
6 704 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
129 kvm
Våning:
-3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1992
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

129 kvm

Rumsbeskrivning

Brf Östra Ekedal ligger på toppen av Gezelius väg med fin vy över Farsta Slottsvik. Området är lugnt och trivsamt med närhet till service, kommunikationer och vacker natur. Här finner vi denna rymliga etagelägenhet som passar bra för såväl barnfamiljen som äldre paret. På övre plan finns en balkong med sjöglimt och på nedre plan finns en mysig uteplats med gott om plats för utemöbler och odlingar.

ÖVRE PLAN

Välkomnande hall med avhängningsplats och fint ljusinsläpp från vardagsrummet. Ljus tapet och ekparkettgolv. Ingång till klädkammare med städskåp och linneskåp.

Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt med ljusblå dekor och våtrumsmatta. WC, handfat och badkar. Tvättavdelning med tvättmaskin, tvättho, arbetsbänk, skåp och trådkorgar.

Ljust och luftigt vardagsrum som nyttjas som matsal idag. Ljus tapet och ekparkettgolv. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. I anslutning till detta rum ligger ett rum som nyttjas som vardagsrum idag. Det går enkelt att dela av och göra om till sovrum om så önskas. Ljus tapet, målad bröstpanel och ekparkettgolv.

Väldisponerat kök med gott om skåpsurymme och en matplats för ca 4-6 personer. Ljus skåpsinredning, rostfri diskbänk, arbetsbänk i laminat och vitt kakel ovan arbetsytor. Ljus tapet och ljust linoleumgolv. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Köket renoverades 2008 så vitvarorna är från detta årtal. Från köket finns utgången till en härlig balkong med sjöglimt. Markis finns.

NEDRE PLAN

Trappan leder ner till ett allrum som nyttjas som arbetsrum idag. Tapet i terracottaton och ljus plastmatta. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Härifrån finns ingången till ett förråd som kan inredas som klädkammare.

Rymligt sovrum med ljus tapet och plastmatta. Här finns en skjutdörrsgarderob längs ena väggen.

Badrum med helkaklade väggar i vitt med ljusblå dekor och våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, dusch och bastu.

Sovrum med utgång till uteplats. Ljus tapet och plastmatta.

Mysig uteplats omgiven av grönskande buskar och med gott om plats för utemöbler och växter. På uteplatsen ligger trädäck i vinkel varav en del ligger skyddat under tak.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-3, hiss finns

Avgift

6 704 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Elkostnaden är en schablon, då vi inte har någon faktisk uppgift. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

1,39663%

Andel av årsavgiften

1,39663%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd (ca 5-6 kvm) intill lägenheten. Det finns även ett förrådsutrymme i bergrummet.

Förening

Namn

Brf Östra Ekedal

Om föreningen

Brf Östra Ekedal består av fyra terrasshus med totalt 88 lägenheter. Tvättstuga finns på entréplan i varje hus. Det finns även en grovtvättmaskin i hus nr 16 (plan -3). Snickarrum och bastu (250 kr/år) finns i hus nr 14. Gästlägenhet finns att hyra i hus nr 18 (150 kr/natt). Lekplats, pingisrum och bergrumsförråd i hus nr 12.

Välskött och trevlig förening med god ekonomi. Man har inte planerat några avgiftsändringar eller stora renoveringar i dagsläget. Man har bytt fasadpanel på hus nr 12 i år (resterande hus har gjorts tidigare).

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. TV grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garageplats kostar 425 kr/mån och parkeringsplats kostar 300 kr/mån. MC-plats finns också. Separat kö. Gästparkering finns.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, ateljéer, butiker och båtliv.

Östra Ekedal är ett mycket populärt och barnvänligt område med närhet till skola, service och bra kommunikationer. Området är centralt placerat med Farstaviken söderut och vacker natur i Älgskogen norrut. Att promenera runt i Östra Ekedal och Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse då området består av kulturhistoriska bostadshus som är integrerade med vacker kuperad natur. Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan med en storslagen utsikt över Farstaviken. Du finner också motionsspår, utegym, vandringsled, tennisbana och närhet till badklippor och skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet i hamnen. Familjemässigt går det inte att bo mer idealiskt.

Barnomsorg och skolor: I kvarteret ligger den populära förskolan Östra Ekedal. Det finns även fler förskolor i närområdet. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Det finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsbergs centrum finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I centrum finns även skatepark, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Det finns också flera golfbanor på Värmdö.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Bussen tar dig till Slussen på ca 20 minuter. Ta buss 425 från hållplats Östra Ekedal eller buss 474 från Gustavsbergs centrum eller Farstaviken. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad