Bremervägen 12

Bilder

  • Såld!

Bremervägen 12 , Hässelmara , Värmdö

Inbäddat i grönska och med ett ostört läge finner ni detta fräscha och välplanerade skärgårdshus med hög trivselfaktor och sjönära. Täljstenskamin, stora fönster för ljusinsläpp, öppen ljus planlösning, öppet till nock, kakel och klinker. Renoverad fullt modern gäststuga, ca 50 kvm, 2 rok med snyggt badrum 2011, kök med vedspis och inglasad veranda. Friggebod/verkstad, lekstuga samt äldre carport. Växthus med bla vinranka och odlingslådor för kryddor och grönsaker. En ljuvlig tomt som gränsar mot allmänning, fantastiska planteringar och buskar. Fruktträd. Plana gräsytor för lek och spel. Denna trädgård har allt man kan önska. Sandstrand och båtbryggor nås på 5 min. Fastigheten har tillgång till två båtplatser. Nära buss, 5 min samt skog och natur.

84 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
84 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
4 917 kvm
Byggår:
2000
Driftskostnad:
3 152 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

84 kvm

Biarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till dessa fina hus som ligger väl separerade från varandra. På den stora härliga tomten finns en vacker mix av berg i dagen, naturinslag, fina rabatter med perenner, fruktträd och växthus. Perfekt boende med möjlighet till generationsboende/uthyrning/tonårshus.

Huvudbyggnaden, 84 kvm:
Möblerbar entré med klinker, golvvärme och gott om plats för ytterplagg. Badrum med kakel, klinker, golvvärme, duschkabin som har fler olika duschfunktioner, kommod och fönster. Separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, Nibe värmepump, tvättho samt el central.
Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Vardagsrum med stora härliga fönster och högt i tak som ger rymd och ett fint ljusinsläpp, täljstenskaminen är centralt placerad och ger värme till hela huset, ekparkett. Köket är ett ljust HTH-kök med gott om förvaring och arbetsbänkar. Inductionsspis (2018), kyl/frys (2018), micro, diskmaskin och spisfläkt. I anslutning till köket finns stor matplats med utgång till den stor härlig terrass. Två sovrum varav ett med stor klädkammare samt utgång till terrassen och det andra med ryggåstak.

Gäststuga ca 50 kvm:
I anslutning till entré finns en fin veranda. Vardagsrum, sovrum och kök med vitlaserade plankgolv. Vitmålad midjepanel i vardagsrum som även har matplats och öppenspis. Kök med fungerande vedspis, spis (2016), diskmaskin, kyl/frys (2016), luftvärmepump (2016). Nytt badrum (2011) med kakel, klinker, duschhörna, tvättmaskin, förbränningstoalett samt kommod. Bra sovrum. Inglasad veranda, perfekt vår och höst.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

2000

Uppvärmning

Luftvärmepump,golvvärme hall/badrum/tvättstuga, täljstenskamin direktverkande el

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juli 2018
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Fastigheten är ansluten till Öppet fiber

Fastighetsbeteckning

Hässelmara 1:176

Övriga byggnader

Biarean är fördelad enligt följande:

Gäststuga, 50 kvm, 2 rok, med fullt utrustat kök och vedspis, nytt badrum med kakel, klinker (våtrumsintyg finns) och förbränningstoalett, sovrum, allrum, inglasad veranda. Nya fönster, dörrar, tak samt luftvärmepump. Enkelt avlopp, vinstervatten. Bygglov finns för Bio Box. Egen parkering och uteplats. Klätterrosor.

Förråd/verkstad: 10 kvm, nytt tak

Lekstuga/enkelt förråd ca 6 kvm (ej inräknad i biarean)

Enkel carport

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 833 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 401 kr
Renhållning: 9 932 kr
Väg, samf: 1 500 kr

Kommentar

I uppvärmingskostnaden ingår även hushållsel och uppvärming i komplementsbyggnader. Renhållning är fördelad på tömning av tank: 7432 kr samt sophämtning 2500 kr. I samfällighetsavg ingår snöröjning

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 965 000 kr, varav byggnadsvärde 942 000 kr

Summa pantbrev

2 448 000 kr

Tomt

Areal: 4 917 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig variationsrik barfotatomt. Den insynsskyddade tomten ramas in av en blandad ljuvlig växtlighet. Blåbär och lingon plockas på den egna tomten. Flertalet uteplatser och täppor som inbjuder till rofyllda stunder.

Gott om plats till flera bilar.

Vatten/avlopp

Vatten: egen borrad brunn. Avlopp: Septitank till WC 6 kbm, BDT-avlopp för övrigt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Avtalsservitut: Fiske mm, 01-IM4-73/3992

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Hässelmara

Hässelmara är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning med skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Hässelmara den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Promenadavstånd, 5 min, till sandstrand och båtbryggor där 2 platser ingår. Närhet till Fågelbro Golf & Country Club med golf och restaurang och Strömma Krog och Kanalbar, som är en restaurang i mysig skärgårdsmiljö. Nära Malma gård ochTavastboda gård med egen gårdsförsäljning. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa.

Kommunikation

Direktbuss 433 och 434 tar dig in till Slussen på ca 40 minuter. Från fastigheten är det 5 min promenad till busshållplats. Så det går jättebra att pendla regelbundet in till stan från fastigheten.

Närservice

På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 1,4 mil in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym, pendelparkering och mycket annat.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander eller Jill Rasmussen för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad