Lyckornas Väg 13

Bilder

  • Såld!

Lyckornas Väg 13 , Evlinge , Värmdö

Charmigt fritidshus med högt läge och stor, härlig tomt. Fridfullt läge nära badplatser, båtbryggor och vacker natur. Det finns även goda förutsättningar för dig som vill bygga ditt drömhus då byggrätterna är generösa. Välkommen till idylliska Evlinge!

53 kvm, 2 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
53 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 490 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
806 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

För dig som önskar ett fritidshus i naturskön miljö är detta ett riktigt smultronställe. Huset är högt beläget med fin vy över trädgården. Här finns gott om plats för odlingar, grill och utemöbler. Stora gräsytor för kubbspel när familj och vänner är samlade. Tomtens övre del består till stor del av naturmark och ett stort altandäck där du kan njuta av solen och lugnet. Kort promenadavstånd till badplatser och båtbryggor. För dig som vill bo permanent erbjuds fina möjligheter då byggrätten är generös.

Ljus och välkomannde hall med ljusa väggar och grå linoleummatta. Här finns en platsbyggd garderob.

Badrum med fönster, vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat, dusch och toppmatad tvättmaskin av smalare modell.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en fristående och en platsbyggd garderob. Vita väggar och vitlaserat furugolv.

Hemtrevligt kök med ljus skåpsinredning, vit mosaik och arbetsbänk i grå laminat. Ljusa väggar och vitlaserat furugolv. Utrustningen består av spis, rostfri spisfläkt, kyl/frys och äldre vedspis.

Köket ligger öppet mot vardagsrummet vilket ger en härligt luftig känsla. Centralt placerad öppen spis ger stor trevnad och härlig värme. Ljusa väggar och vitlaserat furugolv även här. Vardagsrummet bjuder dessutom på fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en fin utsikt över trädgården och omgivningarna. Härifrån finns utgången till en trädäckad altan (ca 55 kvm) på husets baksida. Här har du ett skyddat och soligt söderläge med vacker vy över tomtens naturmark och angränsande allmänning.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Direkt el och öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Större renoveringar under senare tid:
2013: Ny hydrofor
2012: Nytt fönster i sovrummet, slipning och lasering av trägolven, ny yttertrappa
2010: Ny infiltrationsanläggning

Fastighetsbeteckning

Värmdö-Evlinge 6:83

Övriga byggnader

Äldre garage med förrådsdel (ca 37 kvm). På den övre delen av tomten finns en mindre bod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 681 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 700 kr
VA: 1 100 kr
Renhållning: 806 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Sotning: 125 kr
Övrigt: 450 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

VA-kostnaden avser slamtömning (ca 1 gång/år). Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 476 000 kr, varav byggnadsvärde 397 000 kr

Tomt

Areal: 2 490 kvm
Tomttyp: natur-/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Nedre delen av tomten ramas in av staket och har en grusad infart som kantas av rabatter. Här finns rejäla gräsytor med gott om utrymme för lek och spel. En trappa leder upp till den övre delen av tomten där huset är placerat. Bakom huset finns ett altandäck med fint solläge och utsikt över naturmarken. Hela fastigheten andas charmigt 50-tal med bl.a knotiga äppelträd, solur och pumpen kvar från gamla brunnen.

Vatten/avlopp

Egen brunn (ca 53 meter djup). WC till sluten tank (3 kbm). BDT till infiltrationsanläggning (gjordes 2011).

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdö-Evlinge GA:2
Förvaltning: Värmdö Evlinge samfällighetsförening
Ändamål: Skötsel av vägar, grönområden, parkeringsplatser och brunnar.

I området finns också en fastighetsägarförening med ca 330 medlemmar. Till föreningens uppgifter hör att anordna gemensamma aktiviteter såsom majbrasa, midsommarfirande och simskola. Föreningen äger både grönområden och vattenområden med skyddade öar som Notholmen, Tallkobben och Tärnkobbarna. Vidare finns fotbollsplan, lekplats och badplatser. Båtklubben har hand om de gemensamma bryggorna, båtplatserna och uppläggning. Fastighetsägare har företräde till de eftertraktade båtplatserna.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Evlinge

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Evlinge är ett mysigt område med blandad bebyggelse längs med snirklande småvägar. När området började bebyggas på 50-talet fanns här bara ren skärgårdsnatur av skog, hav och äng. Naturen har sedan dess fått dominera områdesbilden vilket gör att all bebyggelse i Evlinge är vackert balanserad med det gröna. Närheten till havet och skärgården gör Evlinge idealiskt för all sorts skärgårdaktivitet. Ta ett dopp från någon av områdets badplatser, segla ut till någon av skärgårdens alla populära öar eller meta fisk en sen augustikväll. Tomtägare har företräde till båtplatserna med uppläggningsmöjlighet. Vidare finns lekplats, boulebana och fotbollsplan. På Södra Evlinge Gård ligger också Värmdö Ridklubb med ridskoleverksamhet och möjlighet till privata boxplatser. I Evlinge stannar familjer kvar i generationer!

På väg ut mot Evlinge passerar man Grisslinge, där det finns ett populärt havsbad med sandstrand och badbryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius café. Vill du njuta av god mat i vacker skärgårdsmiljö kan du även besöka LeGolf, Strömma Krog och Bullandö Krog.

Barnomsorg: Det finns förskola i närområdet och det finns flera skolor runt Hemmesta. Viks skola F-6, Grantomta Montessori F-6 och Hemmestaskolan som är en F-9 skola med drygt 900 elever.

Fritidsaktiviteter: I Evlinge finns Värmdö Ridklubb. I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, tennisplan och belysta motionsspår och skidspår vintertid. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club med 18-hålsbana. I Gustavsberg finns ett populärt äventyrsbad. Lite längre ut på Värmdö ligger Siggesta Gård. Här finns en fin lekplats, djur att titta på, ponnyridning, minigolf, fotbollsgolf och hinderbana i skogen. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården. Här finns också café, restaurang och hotellrum.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss. Skolbussen går till Hemmesta och SL trafikerar området (buss 461 och 462). Närmaste hållplats är Evlinge som ligger ca 400 meter från fastigheten. Resan till Slussen tar ca 50 min.

Närservice

I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker eller Jill Rasmussen för mer information!

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad