Solhöjdsvägen 3

Bilder

  • Såld!

Solhöjdsvägen 3 , Stavsnäs , Värmdö

Äldre fritidshus om ca 65 kvm boarea + 65 kvm vind (golvyta) med lättskött naturtomt. Stort renoveringsbehov föreligger. På entréplan finns två sovrum och på vinden finns möjlighet för tre sovrum och extra allrum. Vatten och avlopp saknas. Beläget i vacker skärgårdsmiljö nära båtplats, bad och service.

65 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
65 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 590 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
912 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Tillfälle för den händige att förvärva att charmigt fritidshus med fina möjligheter! Huset är uppfört i slutet av 50-talet och därefter har man påbörjat en ombyggnad runt 2005 som inte har färdigställts. Huset har även stort renoveringsbehov utvändigt och saknar vatten och avlopp. På entréplan finns hall, två sovrum (båda med trägolv), arbetskök och vardagsrum i öppen planlösning med öppen spis samt ett rum som är oinrett (framtida badrum). Köket är utrustat med skåp, diskbänk, kyl och spis. På vindsplan finns utrymme för tre sovrum och extra allrum. Fastigheten ligger fridfullt i vacker skärgårdsnatur nära bad och båtbryggor. Kort promenadavstånd till Stavsnäs Gärde där det finns mataffär och bussförbindelser. Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Byggnadsår

1959 ombyggt 2005

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Övrigt

Byggrätten för huvudbyggnad är 60 kvm BYA. Utöver det får huvudbyggnaden förses med uteplats under tak med en öppenarea om högst 20 kvm. Samt max två komplementbyggnader om sammanlagd 40 kvm BYA.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul (dödsbo). Det innebär att köparen inte kan göra några anspråk mot säljaren om s.k. dolda fel.

Möjlighet till båtplats vid föreningens brygga i Hölsfladen (se bild).

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:599

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

10 946 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 800 kr
Renhållning: 879 kr
Väg, samf: 1 750 kr
Sotning: 517 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Viss osäkerhet kring driftskostnaderna råder då detta är ett dödsbo.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 139 000 kr, varav byggnadsvärde 277 000 kr

Summa pantbrev

683 050 kr

Tomt

Areal: 2 590 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Lättskött naturtomt med soligt läge. Altandäck på baksidan av huset.

Vatten/avlopp

Eget vatten och avlopp saknas. Gemensamt sommarvatten från tappställe.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1
Förvaltning: Storskogens vägförening
Ändamål: Vägar

Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-58/8962
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/8258B

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice (ICA), bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. I Stavsnäs finns förskolan Talludden och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken. Härifrån kan man ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats ligger i Stavsnäs gärde, avstånd ca 1 kvm. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad