Björnskogsvägen 62, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Björnskogsvägen 62, 2 tr , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Högst upp i huset finner vi denna rymliga fräscha trea med genomgående planlösning. Lätt att bygga om till 3,5:a-4:a om behov finns. Hela lägenheten är nymålad i sobert ljusgrått och vitt. Bara att flytta in. Rymlig balkong i soligt sydvästläge med grönskande vy. Belägen i en av Gustavsbergs allra äldsta och mest stabila och attraktiva föreningar med låga månadsavgifter där allt ingår, även parkering. Här bor du nära naturen och bra kommunikationer.

86,2 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 145 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86,2 kvm
Våning:
2
Byggår:
1967

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

86,2 kvm

Rumsbeskrivning

Mycket trivsam och väldisponerad bostad med två sovrum, generösa sällskapsytor och en härlig balkong med bästa solläget och fin utsikt. Hela lägenheten är nymålad från golv till tak i sobert grått och vitt. Arbetet är mycket proffsigt utfört. Möjlighet finns att göra om bostaden till en 3,5:a-4:a genom att exempelvis skapa ett rum av klädkammaren och en del av vardagsrummet. Toppläge i området med naturen alldeles inpå knuten. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som inkluderar även hushållsel, bredband och TV. Trivsamt område med stora, grönskande gårdar mellan husen och närhet till bussen. Fina lekplatser och närheten till vacker natur, förskolor och skolor gör att området är populärt bland barnfamiljer. Varmt välkomna på visning!

Hall med generösa ytor och avhängningsplats för ytterkläder. Fint ljusinsläpp från två håll. Längst in i hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter.

Det finns två rymliga ljusa sovrum.

Vardagsrum med luftiga och lättmöblerade ytor. Här ryms både soffgrupp, bokhyllor och matsalsmöbler om så önskas. Stort fönsterparti ger härligt ljusflöde och det finns utgång till en rymlig balkong i soligt sydvästläge. Balkongen har fritt läge med härlig vy över träd och grönska.

Trivsamt kök med två fönster och stor matplats. Här finns gott om plats för familj och vänner. Nya ljusgrå luckor, kakel ovan bänk och nymålade ytskikt. Maskinell utrustning består av spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys. Allt i mycket gott skick.

Innanför köket finns lägenhetens fräscha tvättstuga med tvättmaskin, tvättho och plats för förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 145 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering

Kommentar

All drift ingår i avgiften, även tillägget för bostadsrättsförsäkring. Endast kostnad för försäkring av lösöre tillkommer.

Andel i föreningen

0,6814%

Tillträde

Omgående

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Pelletspanna samt olja

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ösby 3:1

Övrigt

Rymlig balkong i söderläge.
Till lägenheten hör 2 källarförråd.
3 gemensamma välutrustade tvättstugor finns i föreningen.
I denna lägenhet finns separat tvättstuga/klädvårdsrum innanför köket.
Gratis parkering. Parkering med värmare kostar 125 kr/månad. Kö till garageplats.

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 kommer hushållselen att betalas av lägenhetsinnehavarna. I samband med det kommer en avgiftssänkning på 148-283 kr beroende på andelstal. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.

Renoveringar

Föreningen följer den underhållsplan som är gjord, viket innebär arbete med värmeledningar i mark/kulvert samt huvudcentraler för el och stigare, elledningar kommer att påbörjas.

Ekonomi

Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. I och med att det blir individuell mätning på elen så kommer avgiften att sänkas.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till natur. I området finns flera förskolor samt Munkmoraskolan.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.
Gustavsberg kan även erbjuda:
Värmdö Hockey med barn och ungdomsverksamhet upp till A-lagsspel samt hockeyfritids, www.varmdohockey.se.
Gustavsbergs IF - Handboll, www.gustavsberghandboll.nu. Ridskola för alla, från nybörjare till kvalificerad nivå, www.skargardens.se.
Gustavsbergs IF - Fotboll, www.gustavsbergsfotboll.se
Gustavsbergs IF -Bandy, www.gustavsbergsbandy.se
Saltsjö Judoklubb I Lugnet kan erbjuda judo och THI-CHI, www.saltsjojudo.se.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad