Stig Lindbergs gata 17B

Bilder

  • Såld!

Stig Lindbergs gata 17B , Porslinskvarteren , Värmdö

Ytsmart 2:a med 16 kvm loft i Fabrikshuset - Porslinskvarterets flaggskepp. Härlig takhöjd och bevarade industridetaljer ger lägenheten karaktär och atmosfär utöver det vanliga. Stilsäkert kök och rymligt sovloft. Snyggt badrum med tvättpelare. Lägenheten bjuder på ljus, rymd och en härlig industriell känsla samt en solig balkong. Tillgång till en fantastisk takterrass med vy över Gustavsbergs hamn.

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 106 kr inkl värme och VA (kostnad för varmvatten tillkommer)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1306
Byggår:
1930
Driftskostnad:
309 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Fabrikshuset! Här bjuds på arkitektoniskt intressant inredning med synliga balkar, pelare och rör samt detaljer i svart stål. Genomgående tidlösa materialval av hög kvalitet. Interiörmässigt går färgerna i vitt, grått och svart med ekparkett som bas. Fönster och balkong åt söder ger lägenheten fint ljusflöde och takhöjden om 3,9 m ger en härlig rymd. Hiss ger enkel access till föreningens stora gemensamma takterrass som bjuder på bästa solläge och underbar utsikt över Gustavsbergs hamn. Föreningen kommer placera ut sittgrupper där uppe för boende att använda. Lägenheterna i Fabrikshuset erbjuder ett unikt sjönära boende i en anrik industribyggnad.

Välkomnande hall med plats för klädavhängning. Ljusgrå klinker i hallen och ekparkett i övriga rum. Bostaden bjuder på genomgående vita väggar, en del är släta och en del är grovt putsade.

Sovrum med generös takhöjd och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns plats för dubbelsäng och en skjutdörrsgarderob ger gott om förvaringsutrymme.

Välutrustat kök i stilren design med köksö och öppen planlösning mot vardagsrum. Skåpsinredning i vitt och grått, vitt kakel i halvförband och mörkgrå arbetsbänk. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och kyl/frys (samtliga i rostfritt utförande) samt integrerad diskmaskin.

Vardagsrum med härlig rymd och fint ljusflöde från fönsterpartierna. Här finns utrymme för soffgrupp och matplats. En snygg trappa i stål leder upp till loftet om ca 16 kvm (takhöjd ca 1,47 m). Perfekt som extra sovplats och med gott om förvaringmöjligheter.

Snyggt badrum med vitt kakel i halvförband och ljusgrå klinker med golvvärme. Infällda spotlights i tak. WC, handfat med kommod, infälld spegel, handdukstork och dusch (både tak- och handdusch) med glasvägg. Här finns också tvättmaskin och torktumlare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

3 106 kr inkl värme och VA (kostnad för varmvatten tillkommer)

Driftskostnad

3 716 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 032 kr
VA: 1 684 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1930 Ombyggnadsår 2014-2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Fabrikshuset

Om föreningen

Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Porslinskvarteren. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett. Fabrikshuset har kompletterats med Lanterninhuset och i dag består Brf Fabrikshuset av 260 lägenheter. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Här har föreningen placerat utemöbler och det är tillåtet med gasolgrillning.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga finns, 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel är 100 platser f.n.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

260

TV och Bredband

Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.

Parkering

En plats kostar 900 kr/mån. Separat kö kan förekomma.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

457 kr

Övrigt

Långfristiga skulder enligt ekonomisk plan registrerad 2018-01-25 uppgår till 170.000.000 kr vilket gör ca 11.587 kr/kvm boyta.
Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr.

Om området

Porslinskvarteren

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö, har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk. Gustavsbergs Porslinskvarter är en unik stadsdel som håller på att byggas om från fabriksområde till en levande stadsdel med fler bostäder och parkstråk. Här bor du i ett nytt, spännande område med omedelbar närhet till grönskande omgivningar och Gustavsbergs Hamn med dess fina strandpromenad. Området runt hamnen är vackert som det är redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla - men utvecklas nu med fler restauranger, butiker och parker. Här finns också gästbrygga för båtburna gäster och möjlighet till egen båtplats. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan med busshållplatsen ett stenkast bort. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. För mer info se www.sl.se

Närservice

Ett stenkast från Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, bank, bibliotek, systembolag, blomsteraffär och djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, gym, byggvaruhus och diverse butiker.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk eller Jill Rasmussen för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad