Gamla Ingarövägen 12

Bilder

  • Såld!

Gamla Ingarövägen 12 , Ingarö Havscamping , VÄRMDÖ

Unikt fritidsboende med sjöutsikt och minimalt underhåll. Fantastiskt läge i skärgårdsmiljö omgivet av vatten och natur. Med bad, strandpromenader och möjlighet till båtplats. Måste ses och upplevas!

40 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
40 kvm
Biarea:
0 kvm
Driftskostnad:
2 058 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Söker du ett funktionellt och praktiskt sommarboende med sjöutsikt och minimalt underhåll i lantlig skärgårdsidyll? Då är detta rätt. Unikt och attraktivt fritidsboende precis vid vattnet. Funktionellt och praktiskt med kommunalt VA i vacker och avkopplande miljö med allt man kan önska sig. Badplats, möjlighet till båtplats och mycket sommaraktivteter.

Här kopplar man av med utsikt över glittrande vatten till suset av vinden i träden. Underbara promenadstråk längs vattnet med vacker skärgårdsnatur. Endast 30 min från city med fungerande kommunikationer och närservice på behörigt avstånd genom Värmdö Marknad och Mölnvik Köpkvarter. Som enkelt nås med bil, buss eller cykel. Vid badstranden finns tillgång till kiosk och café med servering av enklare rätter. Bara några kilometer bort finns kollektivtrafik, infartsparkeringar och Värmdöleden som snabbt tar dig in till stan eller vidare ut i skärgården med egen bil eller buss.

Lugnt och ostört läge omgivet av lummiga träd och plana gräsmattor. Möjlighet till båtplats finns genom separat kö. Ett fantastiskt sommar boende som erbjuder något för alla generationer.

Villavagn - Willerby Holliday Homes
Välskött och fräscht fritidsboende med hög kvalitet och standard, tillverkad i England. Optimal planlösning som erbjuder sällskapsytor, bra förvaring, arbetskök, två stora sovrum och badrum.

Trevlig och välkomnande ENTRÉ med förvaring öppnar upp mot bad- och sovrum i ena delen och kök och sällskapsytor i den andra delen.

Välplanerat och platsbyggt KÖK med kyl/frys och gasolugn och spis. Bra arbetsytor och förvaring genom över- och underskåp. I anslutning till köket finns även plats för mindre matbord.

Med öppen planlösning integreras köket på ett smakfullt sätt med VARDAGSRUMMET som med utgång till altanen och stora fönsterpartier skapar ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet har hög mysfaktor med eldstad, gott om plats för hörnsoffa, soffbord och TV.

Två stora SOVRUM med genomtänkt och platsbyggd förvaring. Masterbedroom med dubbelsäng och Gästrum med två enkelsängar.

Ljust välplanerat BADRUM med vattentoalett och duschkabin. I badrummet finns även avfuktare för optimalt inomhusklimat.

Platsbyggt TRÄDÄCK ger en stor och trevlig uteplats med gott om plats för solstolar, matgrupp och grill. Runt Villan finns bra utomhusförvaring dynor, redskap och verktyg.

Villan erbjuder ett kompromisslöst sommarboende som lever upp till alla förväntningar på hög standard och minimalt underhåll. Kommunalt VA. Måste ses och upplevas!

Byggnad

Byggnadstyp

Permanent Villavagn - Säsongsboende

Uppvärmning

Direkt El med kompl luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fasad: Plåt
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Villan säljs som den är med villkor att ny ägare blir godkänd som avtalspart för säsongsavtal med Ingarö Havscamping. Vagnen äger man och platsen hyrs (Arrende) genom säsongsavtal.

Villan säljs med möbler, inredning, redskap och verktyg som den står. Allt ingår!

Månadskostnad med arrendeavtal ca: 1800kr inkl VA. El och hushållsel tillkommer.

Fastighetsbeteckning

Bävern nr. 7

Övriga byggnader

Genom arrendeavtalet har ägare till Villavagnen tillgång till servicehus året runt samt verktygs- och redskapsbod bara för ägare till Villavagn. På Ingarö Havscapming finns totalt 12st Villavagnar med arrendeavtal.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 700 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 1 200 kr
El: 500 kr
Försäkring: 500 kr
Övrigt: 22 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftkostnad avser arrendeavtal, uppvärmning och hushållsel på årsbasis. Ca: 2100kr per mån.

Tomtbeskrivning

Villavagnen är inte fast egendom (Hus/Byggnad) utan lös egendom. Det skapar skillnad vid finansiering. Lös egendom går inte att pantsätta hoss bank som ett traditionellt hus. Marken/tomten som Villavagnen står på och som ägaren nyttjar hyrs genom arrende. Det sker genom säsongsavtal med Ingarö Havscamping. Se bilaga, viktiga dokument.

Vatten/avlopp

- Ansluten till kommunalt Vatten och Avlopp. - Vatten stängs av under vinterhalvåret.

Samfällighet, servitut etc.

- Säsongsavtal/arrende med Ingarö Havscamping
- Renhållning och soptömning sköts av kommunen
- Till villan finns förråds- och redskapsbodar.
- Servicehus på Ingarö Havscamping nyttjas genom säsongsavtal.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ingarö Havscamping

Ingarö havscamping/Södersvedsbadet är lätt att Nå med bil och ligger skyddat med idyllisk skärgårdsnatur. En riktig pärla som du lätt tar dig till med bil, cykel eller kanske båt. Här finns något för alla generationer med minigolfbana, bollplaner för fotboll, basket och lekplatser. Södersvedsbadet har en stor och fin sandstrand samt brygganläggning mellan Kolströmskanalen och Grisslinge fjärden. Avgränsning för mindre barn och hopptorn vid djupare vatten. Aktiv Skärgård driver kafé, kiosk, minigolf, lekplatser, omklädningsrum och toaletter. Bastu kan hyras.

Detta är en badplats mellan Gustavsberg och Ingarö. Bra parkeringsmöjligheter för de som kommer med bil och fina cykelvägar. Badet är ett EU-bad.

Närservice

Ingarö. Med sina tiotusen öar är Värmdö kommun unik eftersom den inte har något fastland, utan endast består av öar. Många av dessa är enbart kobbar och skär, några dussintals öar är minimalt bebodda, de flesta större öarna har broförbindelse och därmed en större befolkning. Hit räknas Ingarö med ca tretusen bofasta, antalet invånare mångdubblas dock under sommartid. Närmaste tätort (5 km) Gustavsberg är vida känd för sin porslinsfabrik med samma namn och den charmiga hamnen. Här finns butiker, post, livsmedel, muséer, kulturbebyggelse, vårdcentral, apotek och restauranger. Större köpcentrum finns i Mölnvik samt Värmdö Marknad som nås via buss eller bil eller promenad (1 mil). I Mölnvk finns SatsVärmdö systembolaget IcaMaxi, Willys och mycket mer!
Vill man njuta av skärgården så kan man ta bilen eller bussen till Stavsnäs (cirka 30-45 min) där det finns en brygga för de kända Waxholmsbåtarna, som inte bara går i skärgården utan också in till Stockholm. För att nå Stockholms centrum på ett snabbare sätt, tar man antingen bilen till Gustavsbergs infartsparkering där det finns många motorvägsbussar att välja emellan eller tar bussen från Ingarö kyrka efter 1500 meter promenad från campingplatsen till busshållplatsen.
För golfentusiaster finns fyra attraktiva golfbanor att välja mellan, den närmaste ligger på synhåll från campingen.

Parkering

Till Villavagnen finns egen parkering med elstolpe. Besökare hittar lätt parkering på Södersvedsbadet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad