Stenkullen 2B

Bilder

  • Såld!

Stenkullen 2B , Gustavsberg Kvarnberget , Värmdö

I hjärtat av Gustavsberg ligger Kvarnberget och högst upp ligger de kulturhistorisk vackra byggnaderna på Stenkullen. Präglade av äldre karaktär och vackert uppväxta trädgårdar. Nu förmedlas en av föreningens vackra gaveltvåor med tillgång till egen terrass, trädgård och entré genom farstukvist. Vackert moderniserad, funktionellt och bra planerad samt parkering precis utanför knuten. Ljuvlig arbetarbostad med sekelskifteskänsla!

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 411 kr inkl värme, VA, sophämtning, p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
221
Byggår:
1914
Driftskostnad:
247 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här härliga gavellägenheten med egen entré i burspråk, fönster åt tre väderstreck, genomgående nyslipat plankgolv, nytt kök, helkaklat badrum samt vitmålade ytskikt. Lägenheten bjuder på en fin sekelskifteskänsla med kreativa lösningar för att skapa balans mellan atmosfär och funktion. Genomtänkt planlösning och gott om plats för förvaring. En fröjd att få förmedla på Stenkullen då det är en unik plats i Gustavsberg, mycket beroende på de kulturhistoriska byggnaderna omgärdade med de vackra uppväxta trädgårdarna präglade av syrén, äppelträd och planteringar!

Egen entré på gaveln till snyggt renoverad hall med högt upp i nock, klinkers med golvvärme, fönster och plats för avhängning. Förråd/ klädkammare i mellanhallen. Helkaklat badrum i klassiska färger med dusch, handfat med kommod, golvvärme, wc, spegelskåp samt vädringsfönster. Vackert kök med arbetsytor längst med ena sidan. Vitlackad bänksskiva av trä, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, handfat, kyl/frys (2016), skåp, lådor samt öppna hyllor. Samtliga vitvaror förutom kyl/frys är från 2008. Möjlighet finns att sätta in tvättmaskin i köket. Stort vardagsrum med inbyggda hyllor, plats för kamin samt höga fina fönster. Sovrum med plats för dubbelsäng, platsbyggd garderobsvägg med passande garderobsdörrar samt fönster ut. Vitmålat överallt samt slipade och vitvaxade plankgolv med breda tiljor med härkomst från en järnvägsstation. Strömbrytare (Renova), vitmålad träpanel i tak och på vägg, skjutdörr in till sovrum samt djupa nischer i fönstrena. Hela lägenheten renoverades mellan 2007 - 2010. Golven slipades 2018.

Kom och upplev på plats!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 411 kr inkl värme, VA, sophämtning, p-plats

Driftskostnad

2 973 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 973 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Tidigare ägares förbrukning.

Andel i föreningen

6,33%

Andel av årsavgiften

5,97474%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1914

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 oktober 2009
Energiprestanda: 262 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1

Övrigt

Förråd i källaren. Ca 7 kvm. Även tillgång till ytterligare ett kallförråd i länga.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:566

Övriga byggnader

Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, bodar samt förråd. Tvättstugan delas med grannföreningen Brf Gröneborg.

Övrigt

Till lägenheten hör en terrass och trädgårdssnutt i anslutning till den. Föreningen äger marken och lägenhetsinnehavaren har tomtdelen som ett skötselområde. Lägenheten har egen ingång i farstukvist/burspråk.

Tillgång till stort förråd i källaren. Det finns även ett kallförråd för förvaring av utemöbler, bildäck etc.

Besiktning gjordes interiört år 2015. Protokoll från det finns att titta på.

Förening

Namn

Brf Stenkullen 1-3

Om föreningen

De vackra husen på Stenkullen byggdes åren 1912 - 1914 som bostäder till Gustavsbergsfabrikens arbetare. Det som kännetecknar Stenkullen är husens fria placeringar utan avgränsningar mot närliggande tomter och bebyggelser. Trädgårdarna präglas av berg i dagen, äldre bersåer och fruktträd. Vidare kännetecknas de även av de vackra fasaderna uppbyggda med det gula teglet från Gustavsbergsfabriken. Farstukvistarna var tidigare öppna men är nu inklädda med liggande eller stående fasspontpanel. Bebyggelsen är ansedd som kulturhistorisk värdefull. Det är få byggnader i Gustavsberg idag som är så igenkännande som Stenkullens. Dessutom ligger de högt upp på Kvarnberget vilket ger fastighetens tomt ett härligt ljus.

Fastigheten förvärvades av föreningen år 2006 och då registrerades även den nuvarnade ekonomiska planen. Idag finns det 15 lägenheter fördelat på tre hus. Det är 1 st 3 RoK, 11 st 2 RoK samt 3 st 1 RoK. Bostadsrättsföreningen äger och sköter även tillhörande trädgårdstomt som präglas av äldre uppväxta fruktträd och buskar. Tomten är på sammanlagt ca 4000 kvm. Varje lägenhet har tillgång till sin egna lilla täppa att pyssla om.

Ett boende i Stenkullens förening är inte bara ett vanligt boende utan är även att ta del av en angenäm kulturhistorisk skatt.

Antal lägenheter

15

TV och Bredband

Fiberuppkoppling via Telia Lagom basutbud bredband , TV och bredbandstelefoni. Kostar 299 kr/ månad och är obligatoriskt. Det går även att utöka innehållet i abonnemanget för en högre kostnad.

Parkering

Varje lägenhet har tillgång till en parkeringsplats belägen i närheten av sin entré. Föreningen har inga gästplatser.

Renoveringar

Byggnaderna är stambytta och försedda med ny el.

Det planeras inte för några större underhållsarbeten det närmsta kommande året.

Föreningen ämnar arbeta efter en underhållsplan som sträcker sig på 10 år.

För gjorda reparationer - se årsredovisningen 2016

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Kvarnberget

Kvarnberget är hjärtat av Gustavsberg! Det reser sig ovan hamnen längst in i viken strax söder om centrum. Bostadskvarteren ligger inom Gustavsbergs äldre bebyggelse med bruksgator från 1880-tal till 1920-tal. Husen är placerade i naturen mellan berghällar, uppvuxna trädgårdar och vackra gamla ekar. Det är ett lugnt och trivsamt område nära service, kommunikation, skola och en levande hamnmiljö.
Nära till centrum med all service och bra bussförbindelse, ca 20 min till Slussen. Kortare promenad till Gustavsbergs hamn med promenadstråk, båtar, caféer och restauranger. Här finns möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad