Päronstigen 5

Bilder

  • Såld!

Päronstigen 5 , Gustavsberg Ösby Grind , Värmdö

Fint beläget parhus med braskamin och en lummig trädgård med sol från morgon till kväll. Tillbyggd groventré och stort badrum med bubbelbadkar. Mycket trivsamt och barnvänligt område med förskola och flera lekplatser i kvarteret samt grönområden och skog inpå knuten. Nära till buss och service.

126 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
126 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
415 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
3 251 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

126 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Ösby Grind och detta trivsamma parhus med barnvänlig tomt. Trädgårdens baksida ligger i soligt söderläge och bjuder på gott om plats för lek och spel. Huset är tillbyggt vilket resulterat i en praktisk groventré och ett stort badrum. Kök och vardagsrum på entréplan och 3-4 sovrum på övre plan. Ett idylliskt och barnvänligt område med härlig grannsämja samt närhet till vacker natur i skog och mark. I Ösby Grind finns flera lekplatser samt ängar som lämpar sig för brännboll, fotboll och andra aktiviteter. I kvarteret finns också en mycket omtyckt förskola och i närområdet finns en skola för de yngre barnen. Bra kommunikationer och kort promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med massor av fritidsaktiviter.

ENTRÉPLAN

Hall med rymlig skjutdörrsgarderob med speglar. Grå väggar och ljust laminatgolv.

Stilrent kök med trevlig matplats invid burspråk. Här finns gott om plats för ett större matbord. Vita släta luckor, turkos glasmosaik ovan arbetsytor och mörkgrå bänkskiva i laminat. Infällda spotlights i tak. Tapetserade väggar och ljust laminatgolv. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, inbyggd mikrovågsugn (2013), diskmaskin (2015) samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Toa/badrum med vita helkaklade väggar med fondparti av mosaik samt svart klinkergolv. Infällda spotlights i tak. WC, handfat med kommod, handduksvärmare (vattenburen) och spegel med belysning. Golvbrunn finns (om man skulle vilja installera en dusch).

Vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det finns också en fin braskamin som ger rummet en extra myskänsla. Grå väggar, blommig fondtapet och ljust laminatgolv. Härifrån finns utgången till en altan med motordriven markis som sker skugga under soliga sommardagar.

På gaveln av huset finns en praktisk groventré/hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Vita väggar, ljusgrå bröstpanel och terracottafärgad klinker.

Mellan groventrén och kök finns ett utrymme (fd tvättstuga) med en rostfri tvättbänk med ho och trådbackar. Perfekt när man ska skölja av barnens leriga skor och ytterkläder. Här finns också hyllor och ett högskåp som kan nyttjas som städskåp.

Stort badrum med härlig spakänsla. Helkaklade väggar i vitt och grönt och ljus klinker med golvvärme. Infällda spotlights och fiberoptik med dimmer ger mysig belysning i tak. Bubbelbadkar med belysning (här får hela familjen plats) och duschhörna. Här finns gott om plats för möbler/förvaring.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall med tre garderober och ett platsbyggt förvaringsutrymme med hyllplan (ovan trappan). Gråmålade väggar. Eklaminatgolv i samtliga rum på övre plan.

Det finns fyra rum, varav tre är rymliga och nyttjas som sovrum. I master bedroom finns en stor skjutdörrsgarderob med speglar. Det fjärde rummet kan med fördel användas som kontor eller tv-hörna för barnen. Ljusa tapetserade väggar i det mindre rummet medan övriga rum har grå väggar med olika fondtapeter.

Badrum/tvättstuga med fönster, vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, väggmonterat skötbord, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även plats att hänga tvätt ovanför. Möjlighet finns att installera badkar eller dusch och flytta ner tvättmaskin och torktumlare till entréplan om så önskas.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 2 plan

Byggnadsår

1990 ombyggt 1999

Uppvärmning

Elpanna och braskamin

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 september 2011
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla fastigheter i området. Bredband och TV-grundutbud ingår i samfällighetsavgiften.

Larm finns installerat i fastigheten.

Större renoveringar som gjorts under senare tid:
2017: Målning av trappan och ny matta samt nya ytskikt på toaletten på entréplan
2014: Asfaltering och stenläggning på framsidan och ny elpanna
2013: Ny köksinredning

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:131

Övriga byggnader

I anslutning till huset finns ett rymligt förråd. På framsidan finns ett förråd som idag nyttjas för cykelförvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 018 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 118 kr
VA: 6 300 kr
Renhållning: 1 200 kr
Väg, samf: 9 200 kr
Sotning: 200 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 629 000 kr, varav byggnadsvärde 1 214 000 kr

Summa pantbrev

2 750 000 kr

Tomt

Areal: 415 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Barnvänlig trädgårdstomt med sandlåda och fina gräsytor för lek och spel. Vid entrén finns en trädäckad altan med plats för en cafégrupp och på baksidan finns en större altan med gott om plats för sittgrupp, soffa och grill. Här kan man njuta av solen från morgon till kväll. På tomten växer bland annat äppelträd, päronträd, rhododendron, syréner, fläder, krusbär och vinbär. På framsidan har man en fin uppfart med nyare asfalt, stenläggning och belysning. Här finns plats för två bilar i bredd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:3
Förvaltning: Ösby Grinds samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Ösby Grind

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv.

Ösby Grind är ett mycket trivsamt och lummigt parhusområde med naturen runt knuten samtidigt som det ligger centralt. Området är lugnt och barnvänligt och det finns flera fina lekplatser och stora gräsytor som inbjuder till picknick, lek och spel. Ta cykeln till Betsede där det finns båtbryggor, klippbad och sandstrand. Vill man bada i Ösby träsk så finns det flera platser för ett dopp. Vandringsleden Värmdöleden passerar området och för den som vill ta en joggingtur finns Ösbyrundan som erbjuder 4,5 km spår.

Barnomsorg och skolor: I kvarteret finns den omtyckta förskolan Grindstugan, som är ett föräldrakooperativ. Det finns också ett flertal kommunala förskolor i närområdet. Kort promenadavstånd till Munkmoraskolan som är en mindre skola för ca 130 elever (årskurs F-3). För de äldre skolbarnen finns Farstavikens skola (årskurs F-9) och Ösbyskolan (årskurs F-9). Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen ( årskurs F-5). För mer information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ca 5-10 minuters promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du motionssimma, äventyrsbada, relaxa och träna på gym. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. I Lugnet finns möjlighet att utöva judo, karate och taekwondo.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 423 (närmaste hållplats är Ösby Grind) och buss 425 (närmaste hållplats är Skyttevägen) tar dig till Slussen på ca en halvtimme. Linjerna trafikeras även med nattbuss 422 och 492 från Slussen. Ca 10 minuters promenadavstånd till bussterminalen i Gustavsbergs centrum där flertalet busslinjer går.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, gym, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad