Grindstugärde 47

Bilder

  • Såld!

Grindstugärde 47 , Gustavsberg Norra Bruksgatorna , Värmdö

Särskilt fint renoverat funkisradhus på Olof Thunströms arkitektoniskt vackra Grindstugärde. Totalarea på hela 115 kvm. Bra beläget med insynsskyddad trädgård, vy mot allmänning och nära kommunikationer, skola, centrum och natur. Tidstypiskt anpassad modernisering med nytt kök, nytt badrum, nya underhållsfria fönster och braskamin. Möjlighet att inreda källaren efter behov.

60 kvm, 3 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
60 kvm
Biarea:
55 kvm
Tomtarea:
238 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 841 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

60 kvm

Biarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Grindstugärde 47 och det här tidstypiskt och fint renoverade funkisradhuset. Moderniseringen är väl genomtänkt med fokus att bevara Thunströms arkitektoniska tanke gällande vinklar och ljusinsläpp, skapa en funktion som är modern samt forma en känsla av ljus funkis. Hela entréplanet är omgjort med nya ytskikt, nytt kök, nytt badrum, nya aluminium-isolerglasfönster, nya golv samt värmande braskamin i gjutjärn.

Hall med plats för avhängning på vägg samt i inbyggd garderob. Litet fönster (överljus) ovan entrén skapar ett naturligt ljus i rummet. Ny entrédörr och överljus. Laminatgolv i hall. Vidare har entréplanet ett matrum med grönmålad fondvägg, stort vardagsrum med de tre karaktäristiska perspektivfönstrena med nyinsatt gjutjärnskamin (2015) samt ett stort sovrum med inbyggda garderober och utgång till trädgård. Helkaklat snyggt badrum med golvvärme (el), extra brett handfat, handukstork (både el och vatten), fuktstyrd fläkt (PAX), dusch, tvättmaskin (Siemens, 2013), torktumlare (Siemens, 2014), WC och funkis-spegelskåp (Byggfabriken). Renoverat parallellkök (IKEA, 2013) med bänkskiva av laminat "VirrVarr" med teaklister fram och i bakkant, inbyggd micro, spishäll, ugn, kyl/frys (Miele), rostfri utsugsfläkt, handfat, diskmaskin och snygg stallykta (Nacka byggnadsvård). Gott om förvaring i form av skåp och skafferi. Ett av skåpen används idag som städskåp. Golvet är extra slitstarkt linoleum klickgolv. Alla väggar och snickerier på entréplanet är ommålade. Nyinlagd ekparkett i vardagsrum, sovrum och matrum. Alla fönster är som nämnt nya. Dock har karmar och foder bevarats för att utséendet ska förbli intakt. Nya innerdörrar med handtag från Byggfabriken. Hantverkare har använts för i stort sett all renovering.

Källarplan består av tre rum i olika storlekar. De två största rummen har fönster ut vilket gör att dessa går att använda till umgängesrum. Nya vattenburna radiatorer, ny entrédörr samt nytt fönster. Det inre rummet har en extra insatt frys. Säljaren lämnar kvar hyllplanen i matrummet.

Det finns oändligt många varianter på förändringar gällande planlösning och ytanvändning både på entréplanet och källarplanet. Varianter på det är att flytta trappan, byta trappan till en annan, öppna upp i nock, flytta köket till där sovrummet ligger samtidigt som väggen mot vardagsrummet tas bort, skapa två sovrum av matplats och kök. I källaren har många gjort sovrum, vardagsrum, förråd, badrum, tvättstuga etc.

Kom och upplev vårt underbara Grindstugärde!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans Radhus med hel källarvåning

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen via radiatorer

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Stomme: Betong
Fasad: Tegel/ puts
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén i kombination med de öppna trädgårdarna är ett av Thuströms kännetecken. På grund av dåtidens brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvänds när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse. Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren.

Det är en fröjd att vandra runt på de äppelträdskantade grusvägarna, framförallt nu när äppelträden blommar!

Inkopplad telia fiber i fastigheten.

Elfahyllor och skenor i källaren ingår inte i försäljningen. Samma med vindskyddet i tyg. Det tar säljaren med sig.

Skorstenen har försetts med ny kupa för bästa skydd.

Omdragen el + ny elcentral. Jordade eluttag. Tidstypiska strömbrytare och eluttag (Renova).

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:238

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Sotning: 200 kr
Övrigt: 36 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt = Månatlig avgift på 3000 SEK inkl. värme, kall och varmvatten, sophantering, plogning och parkering.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 058 000 kr, varav byggnadsvärde 798 000 kr

Summa pantbrev

1 400 600 kr

Tomt

Areal: 238 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol.

Det här radhuset har terrass både på framsida och baksida. Framsidans altan har försetts med liggande staket.

Trädgårdssidan är välskött och fint formad med skrapat berg, grusad plats för liten sittgrupp och planteringar i form av rhododendron, plymspirea, buxbom, röda vinbär, hallon mm. Helt ostörd med berget som ger skydd mot vind och insyn.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61555
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61559

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Gustavsberg Norra Bruksgatorna

Gustavsbergs norra bruksgator är Skeviksgatan, Höjdgatan, Grindstugärde, Grindstugatan och Värmdögatan. De är belägna mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Bostädena på Norra Bruksgatorna ägdes traditionellt av Porslinsfabriken. När det gäller radhusområdet Grindstugärde så är de ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas av nyfunkis med stora perspektivfönster i samklang med de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Den östra delen av området präglas av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt är det nära till motionsspår, golfbana, skidspår och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen och de norra bruksgatorna är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad