Blomsterslingan 40

Bilder

  • Såld!

Blomsterslingan 40 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

20 min från Slussen ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar med närhet till allt. Nu har du möjlighet att förvärva ett gavelradhus som andas industriromantik, ett boende utöver det vanliga. Huset präglas av fantastisk rymd, specialdesign och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Måste ses och upplevas!

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
309 kvm
Byggår:
2016
Driftskostnad:
2 691 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mörtnäs Hagar! Gavelradhus - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Huset är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Huset har flera solbelysta uteplatser, två med pergola varav en med tak och en utan. Med tak är optimalt för sena kvällar när fukten tränger på då kan man sitta ute och njuta längre. Från takterrassen intar man med fördel morgonkaffet i morgonsol. Kom och bo toppmodernt i ett av Värmdös mest attraktiva gathus, detaljer som ger wow-känsla.

Redan i hallen slås man av industiromantiken med den citrongula trappan som möter det stora ateljé fönstret. Här finns plats för avhängning av kläder och skor. Den citrongul trappa, specialdesignat räcke i vitt stål och nät, dubbel takhöjd och rikligt med ljusinsläpp från husets takfönster skapar en wow känsla. Huset är försett med inbyggda högtalare som skapar en lyxig känsla av att kunna njuta av soft musik utan högtalare som tar plats.. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Vid matplatsen finns en fönsterdörr som vätter ut mot trädgården och den härlig uteplats under tak. En gjutjärnskamin är placerad mellan allrummet och matrummet och skapar en hemtrevlig känsla i huset.

Köket är ett klassiskt kök av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. Vackrast är luckornas grafitgrå färg som bryts av med en bänkskiva i vacker vitoljad bok samt inslag av kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samtliga köksmaskiner är från italienska Smeg. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin. Taket är försett med spotligts.

Entréplanet karaktäriseras av ett stort ateljéfönster med "New York känsla invid finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Möjlighet att skapa ett extra sovrum finns i denna delen av vardagsrummet. I hallen på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.

Badrummet är utrustade med spotlights i taket, dusch, wc och en klassisk grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i vit kålmordsmarmor och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen är hämtade från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och glödlampa finns i huset.

På plan två finns två sovrum ett mindre och ett större. Det mindre har skjutdörrsgarderober i hallen och det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan. Badrummet är utrustat spotlights i tak, badkar, tvättmaskin och torktummlare. Här finns gott om plats för hela familjen att husera samtidigt. På plan vå finns också ett yteffektivt allrum för tv-underhållning eller lek som med enkla medel kan byggas om till ytterligare ett sovrum. Hela huset har inbyggd ström,internet, kopplingar till förstärkare är gömt i skåp. allt för slippa sladdar.

Plan tre med fantastisk takterrass bjuder på stort fönster partie som släpper in rikligt med ljus. Här tar man med fördel sitt morgon kaffe antingen på terassen i badande morgon ljus eller avkopplande i en fåtölj stirrandes på himmlen. På detta våningsplan finns plats för allrum, sovrum, gästrum eller ett kontor. Tackhöjden är enorm och takfönster ger härligt ljusinsläpp. Här finns även gott om förvaring bakom skjutdörrar .

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings hus

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:834

Övriga byggnader

Förråd i anslutning till huset och bra placering mot grannarna skapar insynskydd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 500 kr
El: 10 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 2 300 kr
Väg, samf: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Huset är försett med fjärrvärme. I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 613 000 kr, varav byggnadsvärde 2 184 000 kr

Summa pantbrev

4 020 000 kr

Tomt

Areal: 309 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Öppen trädgård med trevliga altaner i direktanslutning från huset, gräsmattor, planteringar och buskage. Med hjälp av buskage blir tomten insynsskyddad samt behagligt ombonat. Snygga stenläggningar med marksten pryder uppfarten som har plats för tre bilar.
Pergolan utanför köket skapar en förlängning av köket. Mycket hälig solplats. Vidare finns en stor altan med nytt plast tak där många trevliga stunder kan tillbringas.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och busk plantering samt tillhörande anordningar.

I Mörtnäs Hagar finns två gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de yngre barnen med den andra lekplatsen för de något äldre. Här har barn i alla olika åldrar roligt.

På 5 minuter tar du dig ner till den finkorniga stranden Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart.

Läs mer om Mörtnäs Hagar på deras Hemsida: www.mortnashagar.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker eller Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad