Skeviksgatan 5C Bv

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 5C Bv , Gustavsberg Norra Bruksgatorna , Värmdö

Smakfull 3:a med sekelskiftescharm på populära Skeviksgatan. En anrik arbetarbostad som gjorts om till modern lägenhet. Njut av nyrenoverat badrum, vackra trägolv, kamin och lummig fruktträdgård i bästa sydvästläge. Dessutom mycket nära buss, närservice och natur. Måste ses och upplevas!

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 742 kr inkl värme, vatten, tv och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
1
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in till denna fina lägenhet på Skeviksgatan - en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, prunkande fruktträdgård åt bästa sydväst läge samt vackra tidstypiska detaljer. Redan i entrén får man känslan av att kliva in i en stor ljus lägenhet med många vackra inslag av tidsenliga materialval. Lägenheten är smakfullt moderniserad. Väggarna är alla målade i vitt och golven är av original i trä. Självklart finns det tidstypiska jordkällarförrådet kvar i köket och kan användas som vinkällare. Parkeringsplats finns att hyra direkt utanför lägenheten. Trädgården nyttjas nästan enkom av de som bor på bottenvåningen så känslan är att man har en helt egen trädgård att njuta av.

I entrén finns det gott om plats för lättare möblering och hängning av kläder. Här finns klinkers belagt golv med golvvärme och vackert tidsenligt burspråk med spröjsade fönster.

Köket är rymligt med stora fönster ut mot grönska och en extra bred öppning in till vardagsrummet skapar en samhörighet men ändå en avskildhet. Här återfinns den tidstypiska jordkällaren för bästa förvaring av vin, rotfrukter och skörden från trädgårdslandet. Köket består av vita luckor och vitt kakel ovan bänkskivan vilken är av ek. Det finns gott om arbetsyta och förrådsutrymmen i skåpen samt möjlighet att ha ett större matbord.

Det stora sovrummet ligger invid köket och har gott om plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Väggarna är målade i vitt och fönstret ut mot grönska. Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har utsikt över grönskande lummig trädgård. Rummet kan med fördel användas som rymligt barnrum eller som vanligt sovrum med plats för säng och byrå eller skrivbord.

Badrummet är helt nyrenoverat i smakfullt ljusa färger och vacker granit. Här finns golvvärme för bästa komfort. Badrummet är helkaklat, har inbyggt badkar, handfat, wc, tvättmaskin/torktumlare samt gott om förvaringsutrymme.

Vardagsrummet är stort och ljust med kamin samt ett förråd/klädkammare med uppsatta hyllor. Här finns stort vackert fönster ut mot den lummiga trädgården. Golvet är det tidstypiska äldre trägolvet som går genom hela lägenheten.

Den grönskande kulturhistoriska trädgården har flera bärbuskar och på hösten kan man njuta av skörden från tre frodiga äppelträd och ett päronträd. Det egna trädgårdslandet har odlats upp av nuvarande ägarna och för den odlingsintresserade kan här odlas rotfrukter, kryddor och allehanda grödor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 742 kr inkl värme, vatten, tv och bredband

Driftskostnad

5 196 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 796 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

5,31%

Andel av årsavgiften

5,313%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 januari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Kopplade 2-glas

Övrigt

Parkeringsplats enligt kösystem inom föreningen. Pris 100kr/ månad. Fastigheten stambyttes och försattes med ny el 2002. Alla föreningens fönster är renoverade exteriört 2014.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:50

Övriga byggnader

Stor härlig insynsskyddad trädgård i bästa sydvästläge med fruktträd och bärbuskar. Här kan man skapa sig sin egen oas med utemöbler och blommor. Egen odlingslott finns för den som vill driva upp egna grönsaker. Två gemensamma förrådsbodar med trädgårdsredskap. Trädgården ägs av föreningen och lägenhetsinnehavarna har den gemensamt med varandra i huset. Mycket fint solläge.

Förening

Namn

Brf Skeviksgatan 1-9

Om föreningen

Brf Skeviksgatan 1-9 består av 5 hus med totalt 24 lägenheter. Husen byggdes mellan 1903 och 1907 åt arbetare på Gustavsbergs Fabrik. De ligger vackert i kulturskyddad miljö i centrala Gustavsberg. Alla lägenheter totalrenoverades 2002 när föreningen bildades.

När husen byggdes planterades fruktträd och bärbuskar som ett viktigt tillskott till familjernas matförsörjning. Trädgårdarna vårdas ömt och på sensommar/höst kan man njuta av äpplen, päron, körsbär, plommon, krusbär, svarta och röda vinbär. Här återfinns också växter som var vanliga i början av 1900-talet såsom bondpioner, aklejor, bellis, praktriddarsporre, lavendel, krollilja, kaprifol, regnbågslupin, pingstlilja, jättevallmo, rysk blåstjärna och gammeldags rosor. Medlemmarna sköter allt trädgårdsarbete själva bortsett från beskärning av fruktträden.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet. Ca 2000 kr.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Kabel-TV basutbud (analogt) ingår i månadsavgiften. För mer information om priser på bredband, digital TV och telefoni se www.comhem.se.

Parkering

Föreningen har ett antal p-platser för uthyrning. Platserna kostar 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser som nyttjas som gästparkering.

Ekonomi

Har ni diskuterat/planerat några avgiftsändringar? Nej, inte som det ser ut just nu.
Har ni diskuterat/planerat några större renoveringar? Inga stora investeringar planerade just nu!

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

De som bor på övervåningen tar hand om städningen i trapphuset.

Om området

Gustavsberg Norra Bruksgatorna

Gustavsbergs norra bruksgator är Skeviksgatan, Höjdgatan, Grindstugärde, Grindstugatan och Värmdögatan. De är belägna mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Bostädena på Norra Bruksgatorna ägdes traditionellt av Porslinsfabriken. När det gäller radhusområdet Grindstugärde så är de ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas av nyfunkis med stora perspektivfönster i samklang med de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Den östra delen av området präglas av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt är det nära till motionsspår, golfbana, skidspår och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen och de norra bruksgatorna är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad