Grindstugärde 45

Bilder

  • Såld!

Grindstugärde 45 , Gustavsberg Norra Bruksgatorna , Värmdö

Kulturhistoriskt hippt radhus med totalyta på 115 kvm belägen i idyllen Grindstugärde som är skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Området präglas av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och soliga sydvästvända uteplatser. Inredningsbar källare vilket skapar stora möjligheter. Närhet till centrum, bussar, skola och vacker natur. Friköpt fastighet och prisvärt! Gavel åt söder vilket ger tillgång till tre väderstreck.

60 kvm, 3 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
60 kvm
Biarea:
55 kvm
Tomtarea:
271 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 825 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

60 kvm

Biarea

55 kvm

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus med hel källarvåning

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Tegel/ putsad betong
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:240

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 36 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 805 000 kr, varav byggnadsvärde 493 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 271 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61561

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar. Årlig avgift på 900 SEK.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde. Månatlig avgift på 3000 SEK inkl. värme, vatten, sophantering och parkering.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Norra Bruksgatorna

Gustavsbergs norra bruksgator är Skeviksgatan, Höjdgatan, Grindstugärde, Grindstugatan och Värmdögatan. De är belägna mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Bostädena på Norra Bruksgatorna ägdes traditionellt av Porslinsfabriken. När det gäller radhusområdet Grindstugärde så är de ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas av nyfunkis med stora perspektivfönster i samklang med de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Den östra delen av området präglas av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt är det nära till motionsspår, golfbana, skidspår och n��rhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen och de norra bruksgatorna är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad