Finkvägen 23

Bilder

  • Såld!

Finkvägen 23 , Gustavsberg Ösbydalen , Värmdö

Unik chans att förvärva ett av områdets bästa hörnparhus. Beläget högst upp bland trädtopparna på en magnifik tomt om hela 500kvm i populära Ösbydalen. Två insynsskyddade altaner med sol från morgon till kväll. Yteffektivt hus med bastu i trädgården, fyra sovrum och garage med portöppning genom fjärrkontroll. Välkomna!

121 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
121 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
499 kvm
Byggår:
1989
Driftskostnad:
3 026 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

121 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en unik chans att förvärva ett av områdets hörnparhus. Beläget högst upp bland trädtopparna på en magnifik ljus tomt i populära Ösbydalen. Två insynsskyddade altaner med sol från morgon till kväll. Ett optimalt yteffektivt hus med härlig bastu i trädgården, fyra sovrum och garage med fjärrstyrd portöppning för bästa komfort. Garage har dessutom direkt access till förråd/snickarverkstad. Tomten är fin välskött trädgårdstomt. Den är terrasserad med skärgårdshällar, planteringar, plommonträd, körsbärsträd och staket. Uteplatserna är utrustade med skärmtak och med markis. Båda har utsikt över trädgården och i bästa sydväst läget. Fastigheten är ett optimalt boende för både den lilla växande familjen och familjen med vuxna barn.

Redan utanför entrén möts vi av yteffektiviteten där förstukvisten visar om gott om plats för avlastning under taket. Det finns dessutom plats för enkel soffa eller något annat att sitta på när man hänger med barnen på den barnvänliga gatan.

Entrén öppnar upp för gott om plats för avhängning. Den aktiva familjen kommer älska planlösningen med tvättstuga och badrum med dusch allt i fil för bästa trevnads komfort.

Köket är stort och ljust, har gott om plats vid matbord för en familj och deras gäster. Från fönstret har man god utsikt över lekande barn på den barnvänliga gatan och samtidigt generöst ljusinsläpp. Kyl och frys är nya, övriga vitvaror äldre.
I direktanslutning till kök finns ett mycket praktiskt tv-rum/ allrum/sovrum med utsikt över trädgård. Vidare finns ett stort och ljust vardagsrum med access till altan under skärmtak i bästa direkt sydvästläget.

Övre plan
Till övreplan kommer man via en heltäckninsmatta belagd trappa vilket skapar enorm komfort av tystnad till det övreplanet. Hallen är möblerbar för enklare hallmöbler.
Badrummet har ett badkar och fönster för både härligt ljusinsläpp men även för god ventilation. Det finns gott om plats för övrig förvaring i badrummet.
Det finns tre sovrum. Två stora, ett som vetter åt trädgården till och den andra mot gatan. Den in mot trädgården har en hel garderobsvägg och magisk utsikt över tomt och allmänning. Sovrum nummer två vetter ut mot barnvänlig knappt trafikerad gata. Det tredje, ett barnrum/kontor vetter ut mot trädgården.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus i 2 plan

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Värmepanna IVT, vattenburen el, frånluftsåtervinning luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:488

Övriga byggnader

Fastigheten har garage med gott om plats för en bil. I direkt anslutning finns även ett förråd eller snickarverkstad med gott om förvaringsutrymme. Utanför förrådet finns en fin liten bastu som placerats insynsskyddat i den vackra trädgården.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 312 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 360 kr
Väg, samf: 14 952 kr
Övrigt: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I driftkostnaden för samfäligheten ingår vatten/avlopp och sophämtning. Övrigt är snöröjning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 762 000 kr, varav byggnadsvärde 1 254 000 kr

Summa pantbrev

2 885 000 kr

Tomt

Areal: 499 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Huset ligger på en fin välskött trädgårdshörntomt vilken är terrasserad med skärgårdshällar, planteringar, plommonträd, körsbärsträd och staket. Här finns två uteplatser en under skärmtak och en med markis. Båda uteplatserna har utsikt över trädgården och i bästa sydväst läget. I anslutning till förrådet och huset ligger en rund fin bastu med plats för 4 pers. Bastun värms upp av ett elagregat.

Luftvärmepump 2006
Frånluftåtervinning 2005
Kyl frys 2016
Spis, varmluftsugn och fläkt 2009
Diskmaskin 2008
Tvättmaskin och Torktummlare 2015

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:5, GA:19
GA:5
Ändamål: Vägar, gångstigar och parkeringsplatser, naturmark med odlingslotter, belysning med stolpar och elledningar, vattenområde.
Förvaltning: Ösbydalens samfällighetsförening
GA:19
Ändamål: Körytor med vägbelysning, gångvägar, skyddsstaket, föreningslokal, soprum samt ledningar för vatten och avlopp
Förvaltning: Lövsångarens samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Ösbydalen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk. Ösbydalen är ett mycket populärt och barnvänligt område med närheten till natur, kommunikationer och service. Marken i Ösbydalen har tidigare ägts av Gustavsbergs fabriker (KF) fram till slutet av 1980-talet då kommunen övertog den för att planera för nuvarande bebyggelse. Det finns fina promenadstråk runt Ösby Träsk, där man även kan ta ett dopp från klipporna.

Barnomsorg och skolor: I Ösbydalen finns flera förskolor. Ösbydalens förskola och den privata förskolan LÄR. I närområdet finns också förskolan Holmviksskogen. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Farstavikens skola - Kvarnberget ligger i centrala Gustavsberg och har elever i årskurs 6-9. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via Gustavsbergs Centrum till Slussen på ca 35 minuter. Närmaste hållplats är Ösbydalen (knappt 200 meter från fastigheten). För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum (ca 1,5 kvm) där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek mm. I Gustavsberg finns även två större köpcentrum; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum med stora matbutiker, restauranger, gym och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad