Renvägen 15

Bilder

  • Såld!

Renvägen 15 , Gustavsberg Lugnet , Värmdö

Topprenoverat radhus med lummig trädgård i bästa sydvästläge. Baksidan vetter mot grönskande allmänning och här kan ni njuta av sol från morgon till kväll under sommaren. Kök och vardagsrum på entréplan och fyra bra sovrum på övre plan varav två har utgång till balkong. Bastu och garage finns också. Barnvänligt område med närhet till lekplatser, förskolor och skola. Här bor ni nära naturen och bara ett stenkast från busshållplatsen.

125 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
125 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
229 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
3 608 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

125 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Renvägen 15! Här finns ett välplanerat radhus i 2 plan, som renoverats smakfullt av nuvarande ägare. Fin frukostaltan på framsidan och stor altan och lummig trädgård på baksidan. Välskött samfällighet som ansvarar för bland annat tak, balkonger och stammar. Här finns en garagelänga där alla fastigheter disponerar ett varmgarage. Det finns också en separat förrådsbyggnad, tvättstuga och en spolhall. Området är mycket barnvänligt. Här kan barnen cykla runt på vägarna i området och leka på allmänningen nedanför. Där finns också en liten stig som leder till en fin lekplats med sandlåda, rutschkanor, gungor och fotbollsäng. Det finns gott om lekkamrater i området och det är nära till både förskola och skola för de yngre barnen. Närhet även till vacker natur i skog och mark. Busshållplatsen ligger bara ett stenkast bort och resan till Slussen tar ca en halvtimme. Ca en kvarts promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med massor av fritidsaktiviter.

ENTRÉPLAN:

Inbjudande hall med avhängningsplats, möblerbara ytor och gott om förvaringsmöjligheter. Här finns en skjutdörrsgarderob, hyllplan för korgar och ett förråd under trappan. Vita väggar och ekparkett.

Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Här bjuds på fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och en glasad dörr leder ut till altanen. Ljusa väggar och ekparkett.

Stilrent kök med matplats för ca 4-5 personer vid fönstret. Vit skåpsinredning, vitt kakel och svart arbetsbänk. Fint med öppna hyllor i ek och infällda spotlights i tak. Ljusa väggar och ekparkett. Utrustningen består av induktionshäll (2012), svart fläktkåpa (2012), mikrovågsugn (2012), varmluftsugn (2012), integrerad diskmaskin (2012) samt kyl och frys i fullhöjd.

Intill köket ligger en tvättstuga med skjutdörr. Tvättmaskin (dec 2017), arbetsbänk med tvättho, städskåp, hyllor och plats för att hänga tvätt. Ljusa väggar, vitt kakel ovan arbetsytorna och ekparkett.

Gästtoa med fönster, vitt kakel och svart klinker. WC och handfat.

ÖVRE PLAN:

Övre hall med ingång till walk-in closet. Ljusa väggar och ekparkett.

Fint badrum med vitt kakel och ljus klinker med golvvärme. Infällda spotlights i tak. WC, handfat, stor infälld spegel, högskåp och inbyggt badkar. Ovanför badkaret finns ett takfönster som ger ljusinläpp. Mittemot badrummet finns en fin torrbastu.

Det finns fyra bra sovrum på detta plan. Två av rummen har utgång till balkongen. Ljusa tapetserade eller målade väggar och ekparkett i samtliga rum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2012
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Papp

Övrigt

Säljaren har gjort följande större renoveringar/ombyggnader:

2017: Ombyggnad hall och nytt altandäck på framsidan
2016: Markis installerad på baksidan
2015: Nya fönster och balkongdörrar i hela huset
2014: Trätrall på balkong
2013: Ny bastu
2012: Renovering kök och gäst-WC samt nytt altandäck på baksidan
2007-2008: Renovering badrum (även nya stammar)

Fastighetsbeteckning

Ösby 2:87

Övriga byggnader

Till fastigheten hör ett varmgarage. Det finns även ett förråd om ca 6 kvm i en separat förrådsbyggnad. På baksidan av huset finns ett förråd som rymmer både trädgårdsredskap och leksaker.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Väg, samf: 40 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. I kostnaden till samfälligheten ingår värme, VA, renhållning, TV, bredband och garage.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 267 000 kr, varav byggnadsvärde 1 178 000 kr

Summa pantbrev

2 339 000 kr

Tomt

Areal: 229 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mysig trädgårdstomt i bästa sydvästläge. Njut av sol från morgon till kväll. Skyddat altandäck med markis. Här finns gott om plats för matgrupp och grill. Stor balkong som ligger skyddat under tak och med fin vy över trädgården och de grönskande omgivningarna. På tomten växer bland annat vinbär, smultron, hallon, vindruvor, rabarber, häggmispel, gullvivor, rosor, lavendel, klätterhortensia, jättedagkåpa, buxbom och falsk fläder. På framsidan finns ett fint altandäck med räcke. Här kan du ta en kopp kaffe i morgonsolen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:25
Förvaltning: Lugnets samfällighetsförening
Ändamål: Körytor, belysning, parkering, motorvärmare, varmgarage, grönytor, lekplats, soprum, förråd, bergvärme, värmecentral, elementsystem, yttrefasadskikt, takbeläggning, balkongplatta inkl skiljevägg och balkongräcke, vatten- och avloppsledningar med tillhörande anordningar.

Förmån, Avtalsservitut: Värmecentral mm, 01-IM4-75/5881
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm, 01-IM4-75/5882
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM4-75/5883

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Lugnet

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Lugnet är ett trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området ligger fint intill naturen med härliga strövområden. Renvägen ligger lugnt beläget mot grönskande allmänning och det finns en jättefin lekplats i kvarteret.

Barnomsorg och skolor: I området finns flera riktigt bra förskolor att välja på och populära Munkmoraskolan, som är en mindre skola med ca 130 elever i årskurs F-3. Information om övriga skolor i Gustavsberg: Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på avdelning Kvarnberget i centrala Gustavsberg. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Saltsjö Judoklubb ligger i Lugnet. Promenadavstånd till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 425 tar dig direkt till Slussen på en halvtimme. Närmaste hållplats är Båtsmannen som ligger ett stenkast bort. Buss 422 tar dig till bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, där flertalet bussar avgår regelbundet. För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad