Hermelinvägen 9

Bilder

  • Såld!

Hermelinvägen 9 , Gustavsberg Björnkärret , Värmdö

Boka er för privat visning eller kom på de planerade visningarna av det perfekta radhuset för er som vill bo lugnt men ändå centralt. Huset ligger på en lugn återvändsgata i naturskön miljö och är optimalt planerat med tre sovrum och badrum på övreplan ett stort vardagsrum med härlig kamin som inbjuder till många timmars mys häng i soffan. Vardagsrummet har en storlek så stort att det kan med enkla medel byggas om till ytterligare ett sovrum eller öppna upp mot ett vardagsrum med kök i vinkel.
Alla utskick är nymålade.
Tomten bjuder på ett soligt, ljust, fritt läge med vacker naturtomt och skog på baksidan. Framsida är i bästa sydväst läge och helt utan insyn då carport och det generösa förrådet ramar in och skyddar innergården mot insyn. Framsidan blir som ett rum en utomhus oas ett extrarum om sommaren.
Radhuset ligger nära en stor lekplats och härliga strövområden vilka man når direkt från tomten. Här har ni verkligen ett hem att trivas i, varmt välkommen på visning!

117 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
117 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
211 kvm
Byggår:
1976
Driftskostnad:
2 287 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

117 kvm

Rumsbeskrivning

Unikt tillfälle att förvärva ett kedjehus i populära Björnkärret. Här finner ni ett välplanerat radhus beläget i barnvänligt område på lugn återvändsgata. Två härliga uteplatser i två väderstreck på en plan tomt med gräsmatta och buskar. Vardagsrum på entréplan kan göras om till 1 - 2 sovrum om behov finns. Öppna, härliga sällskapsytor. Vardagsrum med kamin för både uppvärmning och stämningsförhöjning. Baksidan ligger insynsskyddat och gränsar mot ett härligt naturområde, vilket ger en känsla av att tomten förlängs och flyter ihop med naturen. Uppfarten är asfalterad och plats för två bilar finns. I förrådet i carporten finns det riktigt gott om plats för allehanda fritidsutrustning eller verkstad. Här är ett hem verkligen att trivas i.

Entréplan: Välkomnande hall med plats för avhägning, dold kappavhägning återfinns bakom spelglasdörrar. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med korkmatta. Vitmålad trapp till övervåningen med ekparkettsteg.

Tvättstuga:
Tvättstuga med tvättmaskin, varmvattenberedare, tvättho, arbetsbänk mycket praktisk groventré med dörr ut mot uteplats. I anslutning till hallen finns ett badrum

Badrum:
Enkelt badrum på entréplan vitt kakel, våtrumsmatta, dusch, kommod och wc

Köket:
Med vita luckor, snygga bänkskivor och praktisk retro korkbelagd matta på golvet andas det stor trivsel i köket. Väggarna är vitmålade och i kökskåpen finns det gott om förvaringsplats. Utrustning: kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin. El framdragen i skåp för mikrovågsugn. Gott om arbetsyta och förvaring. Ett bord för upp mot 6 personer får plats i köket. Från matplatsen kan man njuta av den sprakande elden i den vackra kaminen i vardagsrummet. Från köket finns utgång mot uteplats och den insynsskyddade baksidan. Med enkla medel kan man riva vägg mellan kök och vardagsrum för skapa ytterligare en öppnare planlösning. Idag ligger vardagsrummet bakom en vacker glasdörr.

Vardagsrummet:
Har gott om plats för stora möblemang som ex ett stort härligt matbord för stor familj. Från rummet öppnar både framsidans altan och baksidans trädgård upp sig genom terrassdörrar. Vardagsrum har vitmålade väggar och golv belagt med ekstavparkett och här går att dela av till 1 - 2 sovrum om behov finns, fint ljusinsläpp från fler fönster i två väderstreck.

Övre plan:
Vitmålad trapp med eksteg leder upp till en möblerbar hall med takfönster. I hallen återfinns en stor klädkammare med plats för mängder av förvaring.

Badrum:
Kaklat badrum, med kommod och badkar, takfönster

Sovrum:
Tre fina sovrum alla med ljusa väggar och ekparkett golv. Masterbedroom det större rummet har även utgång till balkong längs med sidan som vetter ut mot natur med vacker skog. Här kan man tidiga morgnar köra ett yogapass i sin stillhet och vara ett med trädtopparna.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans kedjehus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Direkt El och luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 82 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpapp och falsad plåt

Övrigt

Fin stenbelagd gång till uteplats vid entré. Insynsskyddad altan med plats för matgrupp. Altanen kan verkligen användas året runt tack vare markisen och inramningen som håller kyla och vind borta. På baksidan finns även en stenbelagd uteplats med underbar utsikt mot skog och grönska. Här finns även gräsmatta och häck som omgärdar tomten så vackert. Uteplatserna är i norr och i söder.

Fastighetsbeteckning

Skevik 1:116

Övriga byggnader

Förrådet vid carport är stort och rymligt. Dessutom finns även en mindre redskapsbod vid uteplats baksidan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 453 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 500 kr
El: 3 378 kr
VA: 8 000 kr
Väg, samf: 400 kr
Sotning: 175 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 512 000 kr, varav byggnadsvärde 1 297 000 kr

Summa pantbrev

3 740 000 kr

Tomt

Areal: 211 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Renoveringar:
2015 Ny varmvattenberedare
2015 Ny markisduk
2015 Ny fasad framsida
2014 Fiber
2013 Stenläggning framsida
2011 Luftvärmepump
2005 Braskamin
2005 Badrum övreplan renoverat
2004 Badrum nedreplan renoverat

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp året om.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skevik GA:1
Ändamål: Kvartersmark ingående grönytor och kommunikationsleder, serviceledningar för vatten samt serviceledningar för spill och dagvatten
Förvaltning: Norra Björnkärrets samfällighnetsförening

Tillträde

Enl överenskommelse

Om området

Gustavsberg Björnkärret

Björnkärret började bebyggas på 70-talet och är ett av Gustavsbergs allra trevligaste familjevillakvarter. Mycket beror det på dess naturnära läge, bristen på genomfartstrafik samt trädgårdarnas uppväxta karaktär. I nära anslutning till området finns både förskola och skola som fått höga betyg när det gäller kvalité.

I Gustavsbergs centrum finns vidare all tänkbar service, regelbundna bussförbindelser till Slussen samt kulturhistorisk intressant miljö med koppling till porslinstillverkningen. När det gäller idrottsmöjligheter för ungdomar och vuxna erbjuder Gustavsberg allt! Tennis, fotboll, ishockey, ridning, handboll och simning är bara några av sporterna som föreningarna kan stoltsera med.

I närheten av Björnkärret finns dessutom sjöar, eljjuspår, golfbana och det för bergsklättrare välkända utflyktsmålet Skeviks grotta. Skeviks grotta är en istidslämning i form av en förkastningsspricka med en brant på 30 m. Ett alldeles utmärkt utflyktsmål för korvgrillning och naturutforskning.

Välkommen att trivas i trevliga Björnkärret!

Närservice

Centrum ligger på promenadavstånd

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad