Blomsterslingan 28

Bilder

  • Såld!

Blomsterslingan 28 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger endast 20 minuter från Slussen. Nu har du möjlighet att förvärva ett stadsradhus som andas industriromantik. Huset är uppfört 2015 och präglas av modern design och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Här bjuds på öppna sällskapsytor med vackra industrifönster och gjutjärnskamin. Mycket fint läge i området med altan och trädgård i soligt västläge och fin takterrass med förmiddagssol. Mycket barnvänligt område med förskola, lekplatser, aktivitetsområde och natur. Gångavstånd till fint havsbad, köpcentrum och busshållplats. Ett boende utöver det vanliga!

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
174 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
3 084 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till populära Mörtnäs Hagar! Här bor du modernt i ett stilfullt stadsradhus. Njut av industriromantik med 2,50 m i takhöjd (delvis hela 9 meter), walk-in-closet, gjutjärnskamin, mässing, läder & kök från Kvänum och mycket mer. Townhouse Plateau M är ritade av arkitektfirman Koncept Stockholm som bland annat ligger bakom Mood Galleria och Story Hotel. Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger mitt emellan Stockholms skärgård och Stockholms city. Området är mycket barnvänligt med sin närhet till förskola, skola och köpcentrum. Blomsterslingan är en lugn gata med begränsad biltrafik. Här är det lätt att få lekkamrater och barnen kan leka i trädgården. Det finns också två stora lekplatser och natur att utforska. På 5 minuters gångavstånd finner du Grisslinge havsbad med stor sandstrand, lekpark, restaurang och Värmdös vackrast belägna café Systrarna Delselius. Dessutom ligger busshållplatsen bara ett stenkast från ditt boende och direktbussar tar dig till Slussen på bara dryga 20 minuter.

PLAN 1
Inbjudande hall med väggar i en behaglig grön ton och klinker i fiskbensmönster i vacker grå matt kulör. En gedigen och stilfull ytterdörr i teak. Praktisk förvaring och klädstång klädd i läder tar hand om familjens ytterkläder. Platsbyggd skohylla som är målad i samma kulör som väggarna. När man kliver in i huset möts man av den citrongula trappan med specialdesignat räcke i vitt stål och ljuset sprider sig ner från fönsterpartierna på de övre planen. Här bjuds på öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor och den vackra gjutjärnskaminen är centralt placerad. Eldstaden ger inte bara en härlig värme utan skapar också hemtrevnad. Matplatsen är placerad mellan kök och vardagsrum och skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Det vackra stora stålglaspartiet ger karaktär till huset och skapar en känsla av industriromantik. Soffhörnan känns mysig och här når man även ut till altan och trädgård. Genomgående vita väggar med fondvägg i rosa och vitlaserat trägolv. Infällda spotlights i kök och vardagsrum. Intill trappan finns gott om förvaring och här finns också husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.
Köket andas ljus, kvalité och funktion. Skåpinredning i en varm grå kulör (Kvänum) och vitvaror i rostfritt stål från italienska Smeg. Vitt matt kakel i halvförband och bänkskiva i vitoljad bok med del av kolmårdsmarmor. Samma karaktäristiska brödhylla som finns på restaurang B.A.R. Kan användas för förvaring av bröd, kryddor och vin. Diskbänken är placerad så att man enkelt kan ha uppsikt över husets framsida. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn i rostfritt utförande, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys med dubbla dörrar i rostfritt utförande.
Stilrent badrum med vitmålade väggar, vitt matt kakel i halvförband och klinker i snygg hexagonform och fina naturfärger. Runt handfat i porslin på grå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC och dusch med glasvägg. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel med framför allt detaljer som den runda spegel med mässingsdetaljer och den frihängande glödlampan.

PLAN 2
Här finner vi master bedroom som är målat i en sober rosa ton. Ingång till en prydlig walk-in-closet med hyllplan och klädstänger klädda i läder. Intill finns ett mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som barnkammare eller kontor. Vita väggar i detta rum. På andra sidan finns ett rymligt sovrum. Vita väggar även här. I passagen finns två rymliga skjutdörrsgarderober med snygga läderhandtag och Elfa-inredning. Genomgående vitlaserade trägolv.
På detta plan finns också ett rymligt badrum med fönster som ger fint ljusinsläpp. De vitmålade väggarna är delvis klädda med vitt matt kakel i halvförband och på golvet ligger klinker i snygg hexagonform och naturfärger. Runt handfat i porslin på grå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC, handdukstork och elegant badkar. Här finns också en funktionell avdelning för tvätt med arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och möjlighet att hänga tvätt.

PLAN 3
Pricken över i:et är husets loftvåning. Här kan du inreda ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan för föräldrarna eller barnen i familjen eller ett gästrum. Här finns idag ett sovrum och ett öppet allrum (som enkelt kan göras om till sovrum). Allrummet nyttjas idag som extra TV-rum. Genomgående vitlaserade trägolv även här. Här bjuds på höga snedtak med ljusinsläpp från takfönster och ett stort fönsterparti samt utgång till en rymlig takterrass som bjuder på förmiddagssol. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket. Här kan du njuta av ett extra solläge och samtidigt hålla koll på vad som händer nere på gatan.

Byggnad

Byggnadstyp

Friköpt radhus i 3 plan

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2019
Energiprestanda: 86 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt

Övrigt

ETT SNÄLLT HUS
Byggherrens ambition var att bygga med miljötänk. Man har t ex valt att bygga helt i trä och husen är välisolerade med effektiva uppvärmningssystem. Köken är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Huset är fyllt med material som bara blir finare med åren. Porslin, garvat läder, trä, stål och glas och kolmårdsmarmor för att bara nämna några.

LONE STADSRADHUS - PLATEAU M
Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Längs Blomsterslingan bildar de vackra förgårdarna i kombination med de stadsmässiga volymerna en känsla av klassiska townhouse. En variation av tomtstorlekar, placering och färgsättning skapar 32 unika hem med olika kvalitéer. Mustiga toner blandas med pasteller och de vackert placerade träden på förgården i kombination med den franska balkongen skapar en vacker gatubild. På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar och friheten att låta barnen leka på tomten. I odlingslådorna kan du odla färska bär och kryddor för matlagning. Plateau M är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig med att klippa gräs varje helg. Det ska vara lätt att bo i ett Lone i Plateau M. Husen har flera möjliga uteplatser för att maximera husens solläge. Från takterrasserna håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

UPPVÄRMNING
Vattenburen golvvärme på plan 1 och vattenburna radiatorer på plan 2 och 3. Dessutom komfortvärme i form av elslingor i badrum.

TV/BREDBAND
I samfällighetskostnaden (se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och bredband.

ÖVRIGT
Eldriven markis på baksida (2018).
Fönstermarkiser mot baksida på mellanplanet (2018).
Fönstermarkis allrum högst upp.
Mörkläggning sovrum högst upp.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:828

Övriga byggnader

Rymligt förråd på baksidan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 009 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 000 kr
El: 12 300 kr
VA: 6 906 kr
Renhållning: 2 211 kr
Väg, samf: 4 592 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 199 000 kr, varav byggnadsvärde 2 067 000 kr

Summa pantbrev

4 505 000 kr

Tomt

Areal: 174 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Huset är mycket trevligt beläget i området med altandäck och trädgård i fritt västläge. Här kan du njuta av sol från förmiddag till kväll. En lättskött tomt som bjuder på gräsytor och sandlåda för lek och spel. Infälld belysning i trätrallen. Insynsskyddande häck och plank mot grannarna. Uppfarten pryds av fin markstensanläggning och har plats för en bil. Extra parkeringsplatser finns i kvarteret. På framsidan finns också rabatt, gräs, odlingslådor och plats för cafégrupp.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28
Förvaltning: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening (för mer information se www.mortnashagar.se)

Tillträde

Flexibelt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. 20 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömd bakom grönskan. Här finns 20 parhus och 56 stadsradhus. I Mörtnäs Hagar finns en gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. På 5 minuter tar du dig ner till den finkorniga stranden vid Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart. Ett stenkast bort finns Värmdö Köpcentrum med matvarubutiker, apotek, systembolag, klädaffärer och andra butiker. I området finns förskola och närmaste grundskola är Ösbyskolan. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn som har en rik design- och kulturhistoria. Här finns trevliga caféer, restauranger och småbåtshamn. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen. Andra populära utflyktsmål på Värmdö är Artipelag, Siggesta Gård och Värmdö Musteri. Eller varför inte ta en skärgårdstur från Stavsnäs till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

På Värmdö finns oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark.

Kommunikation

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer att kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till förskola/skola och sedan fortsätta med buss, finns flera pendelparkeringar.

Närservice

Värmdö Köpcentrum i Mölnvik är ett av Värmdös två stora köpcentrum. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, apotek, systembolag, byggvaruhus och diverse affärer såsom H&M, Lindex, KappAhl mfl.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad