Stig Lindbergs gata 21 vån 2

Bilder

  • Såld!
  • Plats för både matbord och soffgrupp
  • Välutrustat kök
  • Duschrum med tvättpelare
  • Rymlig balkong i sydväst läge
  • 8 kvm sovloft

Stig Lindbergs gata 21 vån 2 , Gustavsbergs Hamn , VÄRMDÖ

Fabrikshuset - Porslinkvarterens flaggskepp
Tuff lägenhet på plan 2. Högt i tak, ca 3,42 m, rymlig balkong i söderläge. Bevarade industridetaljer ger lägenheten karaktär och atmosfär utöver det vanliga. Välutrustat stilsäkert kök i öppen planlösning och plats för både soffgrupp och matbord. Sovloft om ca 8 kvm. Snyggt badrum med tvättpelare. Lägenheten utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla som man slås av redan när man kliver in i trapphuset.

25 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 827 kr inkl värme och vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
25 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1930
Driftskostnad:
100 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

25 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

Arkitektoniskt intressant inredning med synliga balkar, pelare och rör samt detaljer i svart stål. Genomgående tidlösa materialval av hög kvalitet. Interiörmässigt går färgerna i vitt, grått och svart med ekparkett som bas. Balkong och stora fönster i sydväst gör att lägenheten har ett fantastiskt ljusflöde. Hiss ger enkel access till föreningens stora takterrass som bjuder på bästa solläge och underbar utsikt över vatten, hamnområde och natur. Föreningen kommer placera ut sittgrupper där uppe för boende att använda. Lägenheterna i Fabrikshuset är tysta och välisolerade och erbjuder ett unikt sjönära boende i anrik industribyggnad.

Hall med gott om plats för klädavhängning och garderobsvägg. Rymligt helkaklat badrum med golv-värme, handduks-tork, tvättmaskin och torktumlare från 2018. Välutrustat kök med grå skåpluckor, häll, ugn. mikro, diskmaskin och köksfläkt. Alla maskiner från 2018. Trapp i gråmålat stål, ett smycke i sig, leder upp till sovloftet som är ca 8 kvm. Ljust lättmöblerat vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matbord. Högt i tak, vitmålade väggar, en del i puts, snyggt parkettgolv. Fönsterbrädor i betong, rymlig möblerbar balkong i rakt söderläge blir ett extra sällskapsrum om sommaren. Denna tuffa effektivt planerade lägenhet utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla som man slås av redan när man kliver in i trapphuset.

På taket finns en stor gemensam terrass. I markplan finns tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd och i källarplanet finns garage för föreningen medlemmar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

1 827 kr inkl värme och vatten

Driftskostnad

1 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,2076%

Andel av årsavgiften

0,2076%

Tillträde

Omgående

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1930 Ombyggnadsår 2014-2018

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburna radiatorer

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 4-glas

Fastighetsbeteckning

Värmdö Gustavsberg 1:466

Övrigt

Stor gemensam takterrass
Tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd i entréplan
Förråd somm tillhör lägenheten i källaren
Parkering i garage. Eventuell kö till plats

Förening

Namn

Brf Fabrikshuset

Om föreningen

Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Fabriksområdet. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett.

Idag består Brf Fabrikshuset av 220 lägenheter med 14.382 kvm i lägenhetsyta. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Utemöbler kommer att ställas upp på takterrassen. Det är tillåtet att grilla med gasolgrill där också.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga kommer att byggas i huset. Där planeras det för 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Dessutom kommer garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel kommer att vara ca 100 platser.

Övrigt: Lägenheternas area är uppmätt på ritning varför mindre avvikelser kan förekomma. Med mindre förändringar avses högst 4% och vid mindre förändringar än 4% sker ingen justering på årsavgifterna eller insatser.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

260

TV och Bredband

Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.

Parkering

Föreningens medlemmar har tillgång till ca 100 garageplatser. En plats kostar 900 kr/mån. Separat kö förekommer.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

457 kr

Om området

Gustavsbergs Hamn

Gustavsberg är en unik stadsdel med ett rikt kulturarv. Här har du nära till både Stockholms city och skärgården. Området runt hamnen är vackert redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla - men ska utvecklas med fler restauranger, butiker, parker och utbyggd hamnpromenad. I Gustavsbergs centrum finns butiker och service, och Värmdö köpkvarter ligger på cykelavstånd. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark och Gustavsbergsbadet. Gästhamn för båtburna gäster I området finns bra service, skolor och förskolor. I närheten kommer en servicebrygga och gästhamn byggas, perfekt när du har båtburna gäster på besök.

Läs mer om Gustavsbergs här: http://gustavsberg.nu/

Goda kommunikationer
Från Gustavsberg tar du dig in till Slussen med buss på ca 25 minuter. I Gustavsbergs centrum finns ett stort antal busslinjer. Med bil tar det dig ca 20 minuter.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte