Rogestavägen 36B

Bilder

  • Såld!

Rogestavägen 36B , Mörtnäs , Värmdö

Med sjöglimt och närhet till havet har ni nu chansen att förvärva ett charmigt hus och endast 20 min från Slussen. Placerat mitt i hjärtat av barnvänliga Mörtnäs. Trädgården är gammal och fin med knotiga äppelträd och vackra växter. Altaner under tak som gjort för njutning långt in på hösten. Välkomna!

162 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
1 340 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
2 976 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till möjligheternas hus med en glimt av sjön i barnvänliga Mörtnäs med närhet till hav och natur. Njut av lugnet och tystnaden men ändå med närhet till buss och närservice.
Nu finns möjligheten att förvärva detta mycket spännande charmigt röda trähus med vita knutar där det finns gott om plats och möjligheter att förverkliga sin dröm. Verkligen ett drömboende för den trädgårdsintresserade, den växande familj eller bara någon som önskar mycket utrymme och lugn och ro. Tomten är barnvänlig och inhägnad med staket samt vacker syrénhäck. Här finns fina rabatter, gräsmattor, lekstugor och härliga knotiga äppelträd. För den som uppskattar utelivet så finns flertalet altaner att fika vid.

Redan i entrén möts vi av en välgenomtänkt planlösning. Hallen bjuder på gott om förvaring en gästtoalett som har klinker på golv och målad i ljus färg på vägg. Vidare kommer vi in i vardagsrummet som är stort med generösa fönster för bästa ljusinsläpp, gott om plats för stor soffgrupp framför den vackra öppenspisen. Golven är slipat och lackat trägolv och väggarna i ljus tapet. I direktanslutning till vardagsrummet finns en altan med plats för både loungegrupp och trädgårdsmöblemang för större sällskap. Altanen är försedd med tak för bästa komfort och därmed förlänger årstiden att kunna vara ute.
Köket är ett stort lantligt kök med långa arbetsbänkar och mycket gott om plats i köksskåpen. Bänkskivorna är av laminat och diskbänken är rostfri. Ovan diskbänken finns ljust kakel. Väggarna är tapetserade och rummet har stora fönster med rikligt ljusinsläpp. Vid matplatsen finns det gott om plats för en större familj att inta sin måltid.
Vidare på övre planet finns två sovrum med gott om plats för sängar. skrivbord och möbler för klädförvaring.

Nedre plan
Hit kommer man via trappa från ovanvåningens hall eller genom carporten. Mycket praktisk med ingång från carport vid oväder eller om man har generationsboende och har behov att kunna röra sig mer fritt.
På detta våningsplan återfinns två sovrum ett med klädkammare. Den ena med klädkammare i sovrummet och med gott om plats för stor säng och skrivbord. Det andra sovrummet har klädkammaren i en möblerbar hall med direktanslutning till tvättstuga, pannrum och badrum. Badrummet är helkaklat och i ljusa färger, duschen är försedd med stort glasparti och med sittplats för bästa komfort och oerhört praktiskt.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus med suterräng

Byggnadsår

1938 ombyggt 1989

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstäder, elektriska golvvärme i våtrum

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 maj 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta murad undervåning
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Varierande, 2- och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor och takpapp

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:411

Övriga byggnader

Carport med ingång till huset genom ett kallförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 716 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 440 kr
VA: 10 326 kr
Väg, samf: 2 300 kr
Sotning: 650 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under Va ingår även avlopp och sophämtning

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 833 000 kr, varav byggnadsvärde 765 000 kr

Summa pantbrev

3 200 000 kr

Tomt

Areal: 1 340 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fin välskött trevlig uppvuxen trädgård med sjöutsikt och med vackert berg i bakgrunden. Här finns gräsmatta, äppelträd, flertalet fina rabatter, uppvuxen häck och lekstuga allt ett charmigt hus behöver.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:2 Ändamål: Vägar och belysning, grönområden och parkeringsplats
Förvaltning: Mörtnäs vägförening
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-28/187
Last, Avtalsservitut: Vatten och avloppsledning, 01-IM8-97/27065
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 33/4315

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs

Välkommen till vackert belägna Mörtnäs!

Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats till att bli kanske Värmdös allra mest populära bostadsområde. Läget är perfekt då området ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter och bostadsrätter med kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna skärgårdslandskapet vilket ger en härlig känsla av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Nära även till Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, shopping, mataffärer, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss från Grisslinge till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Mark finns avsatt för byggnation av förskola i närheten av Mölnviks norra del. Den kommer att stå klar inom en snar framtid. Gångväg till både Mölnvik och Ösbyskolan är väl skyddad och barnen behöver ej passera stor väg. Bryggorna i området ligger vid Mörtnäsviken och vid Grisslinge havsbad. Kö kan förekomma till båtplatserna vid dem. Mörtnäs är verkligen området för den som vill bo nära hav, sjö och natur.

Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker eller Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad