Blomsterslingan 21

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Fastighetskarta
  • Lekplats
  • Lekplats intill fint skogsområde

Blomsterslingan 21 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Stadsradhuset som andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Det kännetecknas av hög standard och fina materialval. Perfekt gavelläge omgärdat av grönskande hög häck. Huset har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept. Beläget 20 min från Slussen och 2 min från bussen. Gångavstånd till Värmdö köpcentrum, Grisslinge Havsbad och restauranger.

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
459 kvm
Byggår:
2015

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mörtnäs Hagar! Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Småstaden är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Det skall vara lätt att bo i Småstaden. De har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är ett klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra luckorna bryts av med en bänkskiva i vitlaserad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti som blir en tavla mot trädgårdens grönska. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.

Badrummet är utrustat med dusch, wc och en klassisk grå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i kalksten och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset.
På mellan plan finns barnrum och sovrum och ett allrum. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan från Kvänum. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finner du ett kreativt kontor för den egna företagaren, en övernattningsvåning eller ett privat plan för ungdomarna i familjen. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings gavelstadsradhus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:839

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är isolerat och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 514 000 kr, varav byggnadsvärde 1 755 000 kr

Summa pantbrev

5 200 000 kr

Tomt

Areal: 459 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen med uppväxt häck. På tomtens soligaste plats finns en terrrass, här lyser solen hela dagen. Invid huset finns ytterligare en utbyggd terrass med morgonsol. Det stora fönsterpartiet från vardagsrummet skapar en tavla ut mot grönskan. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten.

Framsidan har snygga plattsättningen och plats för två bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28
Förmån, Officialservitut: Parkering, 0120-16/74

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsföreing
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och buskplantering samt tillhörnade anordningar.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte