Stenkullen 1C

Bilder

  • Såld!

Stenkullen 1C , Gustavsberg Kvarnberget , Värmdö

Välkommen till Stenkullen 1C! En oas som ingår i Värmdö kommuns bevarandeplan i ett annars så förtätande och växande Gustavsberg. Stenkullen bjuder på villakänsla med trädgård och luft mellan husen. Utanför din dörr finns din egna ostörda uteplats, omgiven av gräsmattor och äppelträd. Parkeringsplats ingår! Huset som är bygd 1912 har en generös takhöjd och höga fönster, som ger rymd åt lägenheten. Här får du ett ordentligt kök och ett avgränsat rum på en väl disponerad yta av 42 kvm.

Förvärva en av de eftertraktade lägenheterna på anrika Stenkullen. Arkitekturen i samklang med de uppväxta trädgårdarna är sällsamt vacker! Fin interiör med kök från 2007, helkaklat badrum samt ljusa ytskikt. Egen altan o trädgårdstäppa att sköta om. Parkeringsplats inkluderad i avgiften. Bo i hjärtat av Gustavsbergs kulturhistoriska kvarter.

42 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 812 kr inkl värme, VA, sophämtning, p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
117
Byggår:
1912
Driftskostnad:
425 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

Det här boendet har det där lilla extra jämfört med andra boenden. Tänk att få bo i ett hus som är över hundra år gammalt och som bär på så mycket kulturhistoria. Njut av de höga fönstrena, egen ingång samt egen härlig trädgård och uteplats. Väl disponerad enrummare med separat kök, helkaklat badrum, hall i burspråk, gott om garderober samt stort vardagsrum med plats för både soffa och säng. Lägenhet med villa-känsla!

Välkommen in genom egen entré via farstukvist på Stenkullen 1Cs ena sida. Den enda på den sidan av huset. Nymålad hall i farstukvisten med upphängning och garderob. Kök (IKEA, 2007) till höger med gott om skåp och lådor, två arbetsbänkar av laminat parallellt, dubbelho samt stänkskydd i form av vitt rektangulärt kakel. Vitvaror i form av inbyggd kyl/frys, ugn, 40 cm diskmaskin (2013), smalare spis och fläkt. Skafferi i högskåp samt välanpassat utrymme för matbord vid fönstret. Tre höga inbyggda garderober i mellanhall som sväljer mycket, både linne och kläder. Lösa trådbackar inuti. Helkaklat badrum med golvvärme, handfat med ny blandare, spegelskåp, WC, dusch och handdukstork. Stort vardagsrum med plats för soffa, säng, skrivbord. Parkett (2007) i vardagsrummet och laminatgolv i resten av lägenheten samt ljust målade väggar. Vackra höga tvådelade fönster. Skjutdörr in till det stora rummet.

Kom och upplev de teglade fasaderna, äppelträdslundarna samt njut av att få tillgång att sköta din egna trädgårdstäppa! Passa på att köp lägenhet nu innan den 1 mars då amorteringskraven blir tuffare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 812 kr inkl värme, VA, sophämtning, p-plats

Driftskostnad

5 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 100 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

5,22%

Andel av årsavgiften

4,92657%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 oktober 2009
Energiprestanda: 262 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1

Övrigt

Förråd intill entrén. Ca 7 kvm. Även tillgång till ytterligare ett kallförråd i länga.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:566

Övriga byggnader

Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, bodar samt förråd. Tvättstugan delas med grannföreningen Brf Gröneborg.

Övrigt

Till lägenheten hör en staketinramad altan och rabatter i anslutning till den. Föreningen äger marken och lägenhetsinnehavaren har tomtdelen som ett skötselområde. Lägenheten har egen ingång i farstukvist/burspråk.

Växter som pryder täppan idag är clematis, björnbär, rosor mfl. Utsikt över föreningens äppellund.

Tillgång till stort förråd precis utanför entrén. Det finns även ett kallförråd för förvaring av utemöbler, bildäck etc.

Förening

Namn

Brf Stenkullen 1-3

Om föreningen

De vackra husen på Stenkullen byggdes åren 1912 - 1914 som bostäder till Gustavsbergsfabrikens arbetare. Det som kännetecknar Stenkullen är husens fria placeringar utan avgränsningar mot närliggande tomter och bebyggelser. Trädgårdarna präglas av berg i dagen, äldre bersåer och fruktträd. Vidare kännetecknas de även av de vackra fasaderna uppbyggda med det gula teglet från Gustavsbergsfabriken. Farstukvistarna var tidigare öppna men är nu inklädda med liggande eller stående fasspontpanel. Bebyggelsen är ansedd som kulturhistorisk värdefull. Det är få byggnader i Gustavsberg idag som är så igenkännande som Stenkullens. Dessutom ligger de högt upp på Kvarnberget vilket ger fastighetens tomt ett härligt ljus.

Fastigheten förvärvades av föreningen år 2006 och då registrerades även den nuvarnade ekonomiska planen. Idag finns det 15 lägenheter fördelat på tre hus. Det är 1 st 3 RoK, 11 st 2 RoK samt 3 st 1 RoK. Bostadsrättsföreningen äger och sköter även tillhörande trädgårdstomt som präglas av äldre uppväxta fruktträd och buskar. Tomten är på sammanlagt ca 4000 kvm. Varje lägenhet har tillgång till sin egna lilla täppa att pyssla om.

Ett boende i Stenkullens förening är inte bara ett vanligt boende utan är även att ta del av en angenäm kulturhistorisk skatt.

Antal lägenheter

15

TV och Bredband

Fiberuppkoppling via Telia Lagom basutbud bredband , TV och bredbandstelefoni. Kostar 299 kr/ månad och är obligatoriskt. Det går även att utöka innehållet i abonnemanget för en högre kostnad.

Parkering

Varje lägenhet har tillgång till en parkeringsplats belägen i närheten av sin entré. Föreningen har inga gästplatser.

Renoveringar

Byggnaderna är stambytta och försedda med ny el.

Det planeras inte för några större underhållsarbeten det närmsta kommande året.

Föreningen ämnar arbeta efter en underhållsplan som sträcker sig på 10 år.

För gjorda reparationer - se årsredovisningen 2016

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Kvarnberget

Kvarnberget är hjärtat av Gustavsberg! Det reser sig ovan hamnen längst in i viken strax söder om centrum. Bostadskvarteren ligger inom Gustavsbergs äldre bebyggelse med bruksgator från 1880-tal till 1920-tal. Husen är placerade i naturen mellan berghällar, uppvuxna trädgårdar och vackra gamla ekar. Det är ett lugnt och trivsamt område nära service, kommunikation, skola och en levande hamnmiljö.
Nära till centrum med all service och bra bussförbindelse, ca 20 min till Slussen. Kortare promenad till Gustavsbergs hamn med promenadstråk, båtar, caféer och restauranger. Här finns möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad