Småskärsvägen 52

Bilder

  • Såld!

Småskärsvägen 52 , Koviksudde/Skeviksstrand , Värmdö

Högt och soligt beläget hus med stor altan och en helt underbar trädgård med medelhavskänsla. Det finns garage, vinterbonad gäststuga, växthus och vedbod. Här bjuds på vackra omgivningar med närhet till bad, klippor och båtbryggor. Ett populärt och expansivt område där kommunalt VA snart är installerat och byggrätterna blivit större.

64 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
64 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
1 710 kvm
Byggår:
1951
Driftskostnad:
2 158 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

64 kvm

Biarea

18 kvm

Rumsbeskrivning

Högt belägen fastighet i natursköna Skeviksstrand. När man kliver innanför grindarna möts man av en underbar trädgård som anlagts med stor omsorg. Här finns många uteplatser att välja på beroende på om man söker sol eller skugga. Här kan du påta med dina odlingar och njuta av vyn över omgivningarna. På tomten finns bland annat ett växthus och en ljuvlig pergola som för tankarna till Medelhavet. Området erbjuder fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närhet till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Skeviksstrand ligger i framtidsområdet Stora Kovik där inkoppling av kommunalt VA pågår.

Hall med fint ljusinsläpp från fönster. Här finns avhängningsplats och en dubbelgarderob med speglar. Blommig tapet och terracottafärgad klinker med golvvärme.

Badrum med två fönster, vita helkaklade väggar och terracottafärgad klinker med golvvärme. WC, duschkabin, handdukstork, tvättmaskin, arbetsbänk med rund ho och flera skåp.

Arbetskök med fint fönsterparti ovan diskbänken. Här kan man stå och diska och blicka ut över trädgården. Köksinredning i björk, vit mosaik och vit arbetsbänk i laminat. Utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin ock kyl/frys.

Vardagsrum med generösa ytor och fint ljusflöde. Här finns plats för soffgrupp och matbord. En öppen spis med kassett sprider extra värme under den kyliga årstiden. Från vardagsrummet finns utgång till en balkong som sträcker sig längs hela baksidan och ena gaveln. Här bjuds på högt läge och utsikt över trädtopparna.

Två trappsteg ner ligger ett öppet rum som nyttjas som kontor i dagsläget. Här finns även en utgång till altanen.

Det finns två sovrum. Det mindre rummet har mintgröna väggar och parkettgolv. Det större rummet har ljusblå väggar och parkettgolv. Här finns också en rymlig skjutdörrsgarderob.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1951 ombyggt 2014

Uppvärmning

Direkt el och öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund / plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas / 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

BREDBAND
Det finns fiber indraget i fastigheten.

DETALJPLAN
Den nya detaljplanen har vunnit laga kraft och nya byggrätter för området är:
Största bruttoarea för huvudbyggnad är 220 kvm per fastighet.
Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 160 kvm per fastighet.
Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader med sammanlagd yta om 50 kvm byggnadsarea per fastighet uppföras.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:235

Övriga byggnader

Vinterbonad gäststuga (ca 12,5 kvm) med altandäck. Fin vedbod. Garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 906 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 100 kr
VA: 1 800 kr
Renhållning: 879 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 427 kr
Övrigt: 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring och fastighetsskatt tillkommer. Övrig kostnad avser villaförening. Säljarna har nyttjat huset som fritidshus.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 965 000 kr, varav byggnadsvärde 1 161 000 kr

Summa pantbrev

500 000 kr

Tomt

Areal: 1 710 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar trädgård som anlagts med stor omsorg. Huset är beläget högst upp på tomten med sol från morgon till kväll och fin vy över omgivningarna. Trädgården är en grönskande oas som man inte kan titta sig mätt på och det finns gott om sittplatser beroende på om man söker sol eller skugga. Det finns bland annat en ljuvlig pergola med öländsk kalksten. Mellan klipphällarna har man lagt singel och gjort fina planteringar i både mark och odlingslådor. Det finns ett vackert växthus med plats för sittgrupp och en diskbänk med vatten och avlopp. Här kommer ett urval av allt som växer här: bambu, trollacacia, silverpäron, rönn, syrén, päronträd, äppelträd, hallon, smultron, blå vindruvor, krusbär, vinbär, bärhäggmispel, paradisbuske, rhododendron, shersmin, fjärilsbuske, klematis, rosor, klätterhortensia, vildvin, lavendel, kärleksört, pion, orkidé och mycket mer. På den nedre delen av tomten finns en grusad uppfart med plats för flera bilar och ett garage.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Koviksudde/Skeviksstrand

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Närservice

Knappt 5 km till Gustavsbergs centrum. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Morgan Flodman för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Morgan Flodman

Morgan Flodman

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0763-40 7924

morgan.flodman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad