Hasselbacken 5

Bilder

  • Såld!

Hasselbacken 5 , Kolvik , Värmdö

Smakfull och välskött enplansvilla (154 kvm + 60 kvm) med underbar trädgård åt sydväst. Stor terrass, pergola och bastu. Vackert kök och vardagsrum med högt i tak, spröjsade fönster och braskamin. Fint helkaklat badrum och gäst-WC, fyra sovrum, tvättstuga samt källare m egen entré. Bergvärme i hela fastigheten.

154 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
154 kvm
Biarea:
60 kvm
Tomtarea:
1 650 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
4 268 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

154 kvm

Biarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här förtjusande fina enplansvillan. Vinklad och utbyggd med tanke på ljus, planlösning och god funktion. Vinkeln ger även lä och värme till altanen. Njut av stor halvöppen ytan mellan kök och vardagsrum, hela fem entréer ut samt öppet upp i nock. Dessutom bra praktiska ytor i form av separat tvättstuga, verkstad, förråd och vinkällare. Installerad bergvärme och golvvärme till både entréplan och källare vilket ger låga driftskostnader och en behaglig komfortvärme inomhus. Det här är ett hus för den kräsne!

Entré genom dubbeldörrar till stor och rymlig hall med klinkers, ljusgrå målade väggar samt vitmålad träpanel i tak med spots. Nära anslutning till tvättstuga med tvättmaskin (LG, 2015), arbetsbänk, skåp, grovho, torkskåp, utgång till altan och extra duschkabin. Snyggt moderniserad gäst-wc med klinkers på golv, vitt kakel på vägg, spegel, WC, handfat med kommod samt fönster ut. Stort exklusivt kök (2002) med luckor av massivt trä, bänksskivor av granit, rostfri bänksskiva med dubbelho samt vitvaror (AEG) i rostfritt. Stänksskydd i form av grått kakel, ekparkett på golv samt högt i tak. Hel kyl (2015) och frys (2015), spishäll (2002), fläkt (2002), ugn i midjehöd (2002), micro (2002) samt inbyggd diskmaskin (2012). Halvöppet in till vardagsrummet som präglas av stora härliga fönsterpartier, braskamin (2002) samt öppet upp i nock. Äldre murstock som braskaminen är kopplad till med fler pipor. Skorstenen är ny. Helkaklat badrum med dusch, dubbelhandfat med kommod, WC, handdukstork, utsugsfläkt samt utgång till altan och bastu. Badrummets tätskikt är från 2008 och ytskikten från ca 2014. Förberedelse är gjord för badkar om man vill sätta in det. Badrum utfört av hantverkare och det finns våtrumsintyg. Tre sovrum med garderober på entréplanet och ett extra allrum/utrymme för tex arbetsbord, läsfåtölj. Ekparkett i kök, vardagsrum och två av sovrummen. Klinkers i hall, tvättstuga, badrum och gäst-WC. skeppsgolv i allrum/ förlängd hall samt ett av sovrummen.

Vitmålad trappa ner till källare/ souterräng som består av allrum, sovrum/gästrum, klädkammare, verkstad med panna och vinkällare. Golvvärme som är kopplad till bergvärme i allrum och sovrum. Separat entré till allrummet vilket gör det här ytrymmet idealiskt för t ex äldre ungdomar, gästande svärföräldrar eller inneboende.

Kom och upplev det här boendet på plats!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare/souterräng

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Bergvärme (2001) till vattenburen golvvärme på både entréplan och källare

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 mars 2018
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund/ källare/ platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor (1976/2002)
Utv. plåtarbete: Hängrännor, stuprör

Övrigt

Spröjsade fönster.
Centraldammsugare.
All el i huset är bytt respektive ny. Alla stammar likaså.
Ursprungsår 1960. Tillbyggd och ombyggd 2002. Den äldre delen är tilläggsisolerad på vind samt väggar.
Slutbevis för utbyggnation finns (2011).
Installerad avfuktare i krypgrunden.
Dränering och fuktisolering är gjord 2002 och 2014.
Fasaden ommålad 2014-2016.
Radonmätning gjord 2018 vilket visade på värden under gränsvärdet.

Fastighetsbeteckning

Hemmesta 11:143

Övriga byggnader

Gästhus/ förråd (10 kvm) med el, radiator, fläkt som idag används till förvaring. Litet förråd med separat ingång. Huset är från 60 - talet men fick nytt tak ca 2007. Dessutom extra utrymme under tak för cyklar, möbler etc.

Bastu byggt 2012 med ingång från altanen med elaggregat, elgolvvärme. relaxdel utanför bastun.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

51 218 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 34 000 kr
VA: 7 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Väg, samf: 6 968 kr
Sotning: 250 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 345 000 kr, varav byggnadsvärde 2 402 000 kr

Summa pantbrev

3 144 000 kr

Tomt

Areal: 1 650 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ljuvlig plan villaträdgård med väderstrecksläge söder och väster. Här finns allt man kan önska sig. Perenna planteringar (finns ritning), vackra buskar, kökslandslådor, fruktträd och en stor härlig gräsyta med plats för lek, spel och eventuell poolanläggning. Snygga grusade gångar, stenläggningar samt altan i en bra harmoni. Stora parkeringsytor med plats för flertalet bilar, möjlig carport. Entré genom grindstolpar.

Plantor och växtlighet som samsas på tomten är bl a äppelträd, rhododendron, rosor, clematis

Stor altan i två olika nivåer med läge åt sydväst. Altandel under pergola med kvällsol. Altanen är ca från 2005 och 2014.

Fin stenläggning på framsidan med entrétrapp i trä. Stentrappa ner till parkeringsplatserna.

Direkt anslutning till fint naturomåde för bärplockning, skogslek etc.

Snabb promenad på ca 5 minuter till bussen som går mycket regelbundet (var 5-10 minut) in till Slussen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Det finns även en äldre brunn på fastigheten idag. Pumpen är dock trasig.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Hemmesta GA:3
Förmån, Avtalsservitut: Brunn, 01-IM4-48/9190A

Kolviks samfällighet som sköter områdets vägar, vägbelysning, trottoarer, parkeringsplats, tomrör för kabel, grönområden, brygganläggningar, brunnar, friggebod, badplats, uppställningsplats för soptunnor samt sjösättningsramp.

Gå gärna in på områdets informativa hemsida http://www.kolvik.com/

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Kolvik

Kolvik är ett av Värmdös snabbt växande framtidsområden. Det ligger vackert inbäddat mellan Hemmesta sjö i norr och Torsbyfjärden i väst. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskola och skola, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig uppväxt karaktär med harmonisk balans av hus och natur. Området har nyligen kopplats till det kommunala V/A-nätet vilket ger fastighetsägarna möjligheten att utveckla tomterna i form av större hus. Fritidshus görs om till permanentbostäder. Påkopplingen till det kommunala V/A-nätet bidrar också till en bättre närmiljö med färre enskilda avlopp.

Busshållplats ligger vid Alkällevägen och därifrån går direktbuss in till Slussen vilket tar ca 25 min. Närservice i Hemmesta centrum eller Värmdö Köpcentrum. I Grisslinge ligger känt havsbad samt systrarna Delselius goda bageri.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Välkommen att trivas i Kolvik

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad