Skeviksgatan 3B, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 3B, 1 tr , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Högst upp i huset finner vi denna charmiga sekelskifteslägenhet med braskamin och egen uteplats i ljuvlig trädgård. Gavelläget i söder ger bostaden ett fint ljusinsläpp. Ytorna är väldisponerade med avskild sovalkov, kök med generös matplats och helkaklat badrum med tvättmaskin. Belägen i anrika brukskvarter i Höjdhagen med närhet till buss, service och vacker natur.

41 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 859 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
41 kvm
Våning:
1
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

41 kvm

Rumsbeskrivning

På pittoreska Skeviksgatan finner vi denna charmiga bostad om 41 kvm med snedtak och spröjsade fönster. Bostaden ligger i en vacker fastighet från förra seklets början och ytan är väl disponerad med rymligt kök, vardagsrum med kamin, badrum med tvättmaskin och ett mindre sovrum med fönster mot trädgården. Läget är mycket ljust och härligt då lägenheten ligger högst upp i husets södra gavel med fönster i tre väderstreck. Det finns en underbar fruktträdgård där alla har en egen uteplats att tillgå. Här kan du ha odlingar, skörda äpplen på hösten och njuta av solen större delen av dagen under sommarhalvåret. Huset ligger vackert i kulturskyddad miljö i Höjdhagen. Läget är centralt men ändå lugnt. I området finns elljusspår, vandringsled, utegym och tennisbana. Bekämt gångavstånd till både Gustavsbergs centrum och hamnområdet med restauranger, caféer, konst och museum. Varmt välkomna på visning!

Hall med bra förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. Vita väggar och ekparkett.

Fint badrum med vita helkaklade väggar och schackrutig klinker i svart/vitt med golvvärme. WC, handfat, dusch, handdukstork, tvättmaskin och skåp. Badrummet är totalrenoverat i samband med stambytet.

Hemtrevligt och rymligt kök med matplats vid fönstret. Här finns gott om plats att bjuda hem vänner på middag och det bjuds på fin vy över omgivningarna. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Ljus skåpsinredning, rostfri diskbänk och tegelliknande stänkskydd. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys. Det finns även plats att sätta in diskmaskin och mikrovågsugn om så önskas.

Intill köket finns ett mindre sovrum med snedtak och fönster mot trädgården. Vita väggar och ekparkettgolv.

Vardagsrum med värmande braskamin och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Även här bjuds på vacker vy över Skeviksgatan. Grön tapet och ekparkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

2 859 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

3,2%

Andel av årsavgiften

3,203%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

I trädgården finns ett förråd för cyklar och utemöber samt en redskapsbod.

Förening

Namn

Brf Skeviksgatan 1-9

Om föreningen

Brf Skeviksgatan 1-9 består av 5 hus med totalt 24 lägenheter. Husen byggdes mellan 1903 och 1907 åt arbetare på Gustavsbergs Fabrik. De ligger vackert i kulturskyddad miljö i centrala Gustavsberg. Alla lägenheter totalrenoverades 2002 när föreningen bildades.

När husen byggdes planterades fruktträd och bärbuskar som ett viktigt tillskott till familjernas matförsörjning. Trädgårdarna vårdas ömt och på sensommar/höst kan man njuta av äpplen, päron, körsbär, plommon, krusbär, svarta och röda vinbär. Här återfinns också växter som var vanliga i början av 1900-talet såsom bondpioner, aklejor, bellis, praktriddarsporre, lavendel, krollilja, kaprifol, regnbågslupin, pingstlilja, jättevallmo, rysk blåstjärna och gammeldags rosor. Medlemmarna sköter allt trädgårdsarbete själva bortsett från beskärning av fruktträden.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet. Ca 2000 kr.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Kabel-TV basutbud (analogt) ingår i månadsavgiften. För mer information om priser på bredband, digital TV och telefoni se www.comhem.se.

Parkering

Föreningen har ett antal p-platser för uthyrning. Platserna kostar 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser som nyttjas som gästparkering.

Ekonomi

Har ni diskuterat/planerat några avgiftsändringar? Nej, inte som det ser ut just nu.
Har ni diskuterat/planerat några större renoveringar? Inga stora investeringar planerade just nu!

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

De som bor på övervåningen tar hand om städningen i trapphuset.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, ateljéer, butiker och båtliv.

Höjdhagen är ett mycket populärt område med närhet till skola, service och kommunikationer. Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse. Området består av kulturhistoriska bostadshus integrerat med vacker, kuperad natur. Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Husen har fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) med en storslagen utsikt över Farstaviken. I området finns motionsspår, utegym, vandringsled, tennisbana och närhet till badklippor och skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet i hamnen.

Barnomsorg och skolor: Det finns flera förskolor att välja på i närområdet. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Det finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även skatepark, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Det finns också flera golfbanor på Värmdö.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Bussen tar dig till Slussen på ca 25 minuter. Ta buss 425 från hållplats Höjdhagen eller 474 från Gustavsbergs centrum eller Farstaviken. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad