Skeviksgatan 12B

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 12B , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Charmig vindslägenhet med stort sovloft. Bostaden är i mycket gott skick och bjuder på braskamin, vitlaserade trägolv och spröjsade fönster. Stort härligt kök och helkaklat badrum med tvättmaskin. Ljuvlig trädgård med egen uteplats. Belägen i vackert sekelskifteshus på pittoreska Skeviksgatan.

42 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 609 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
10360092
Byggår:
1903-1905
Driftskostnad:
273 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

42 kvm

Biarea

13 kvm

Rumsbeskrivning

På pittoreska Skeviksgatan finner vi detta drömboende där sekelskiftescharm möter modern design. Bostaden ligger högst upp i en vacker fastighet från förra seklets början och ytan är väl disponerad och passar för såväl singeln som paret. Njut av braskamin och den generösa takhöjden i vardagsrummet där det är öppet upp till nock med synliga takbjälkar. På vinden har man byggt ett smart sovloft med takfönster. Skicket är mycket gott med helkaklat badrum och smakfullt renoverat kök. Originalgolven är framtagna och vitlaserade och de spröjsade fönstren ger ett fint ljusflöde. Det finns en underbar trädgård där alla har en egen plats. Huset ligger vackert i kulturskyddad miljö i Höjdhagen. Läget är centralt men ändå lugnt. I området finns elljusspår, vandringsled, utegym och tennisbana. Bekämt gångavstånd till både Gustavsbergs centrum och hamnområdet med restauranger, caféer, konst och museum.

I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och ett mindre förråd med vacker spegeldörr. Ljusa målade väggar, vitmålat trätak samt vitlaserat furugolv. Säkerhetsdörr.

Fräscht badrum med snedtak och fönster. Vita helkaklade väggar och mörk klinker med skön golvvärme. WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch och tvättmaskin. Badrummet totalrenoverades 2010.

Underbart kök med gott om skåpsutrymme och en trivsam matplats för ca 4-6 personer. Fin skåpsinredning i sober grå ton med vitrindel och vitt kakel ovan arbetsytorna. En charmig detalj är den framtagna tegelväggen i hörnet. Mörk bänkskiva av laminat med nedfälld ho. Ljusgrå målade väggar, vitmålat trätak samt vitlaserat furugolv. Utrustningen består av spishäll (2014), varmluftsugn (2014), köksfläkt (2015) samt diskmaskin (2015) och kyl/frys (2015) i rostfritt utförande.

Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och öppet upp till nock. Vacker braskamin i gjutjärn (monterad och provtryckt 2015). Vitmålade väggar, vitlaserat tak med mörka takbjälkar och vitlaserat furugolv. Vit smal trapp leder upp till sovloftet.

Fint sovloft med takfönster, förvaringshyllor och plats för säng. Snedtak med ca 1,80 m i takhöjd i mitten och golvyta om ca 13 kvm (ingår ej i boarean). Öppet ner mot vardagsrummet med synliga takbjälkar. Vitmålade väggar, vitlaserat trätak och vitmålat furugolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 609 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 276 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 276 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

3,4513%

Andel av årsavgiften

3,4513%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1903-1905

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten för ett källarförråd (ligger på Skeviksgatan 10).

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Huset på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015.

Varje hus kommer överens om skötselområdena på tomten.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.

Renoveringar

Föreningen håller på att byta alla husens tak. Skeviksgatan 2 och 4 är precis gjorda. Därefter kommer föreningen att renovera/ byta alla husens fönster.

Ekonomi

Eventuellt blir det en höjning av avgiften på 2-3 % fr o m januari 2020. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet på ca 2000 kr.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, ateljéer, butiker och båtliv.

Höjdhagen är ett mycket populärt område med närhet till skola, service och kommunikationer. Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse. Området består av kulturhistoriska bostadshus integrerat med vacker, kuperad natur. Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Husen har fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) med en storslagen utsikt över Farstaviken. I området finns motionsspår, utegym, vandringsled, tennisbana och närhet till badklippor och skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet i hamnen.

Barnomsorg och skolor: Det finns flera förskolor att välja på i närområdet. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Det finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även skatepark, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Det finns också flera golfbanor på Värmdö.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Bussen tar dig till Slussen på ca 25 minuter. Ta buss 425 från hållplats Höjdhagen eller 474 från Gustavsbergs centrum eller Farstaviken. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad