Smedsvägen 16

Bilder

  • Såld!

Smedsvägen 16 , Kolvik , Värmdö

Välkommen att förvärva den här stilfullt utbyggda enplansvillan belägen på sydvästvänd trädgårdstomt mitt i centrala Kolvik. Njut av nytt kök, två helkaklade badrum, upp till fem sovrum samt stor och solig altan. Nära buss, förskola, skola samt hav och natur!

140 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
7 kvm
Tomtarea:
2 048 kvm
Byggår:
1950
Driftskostnad:
4 349 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här mycket stilfulla enplansvillan belägen i centrala Kolvik! Helt ombyggd/ utbyggd under de senaste fem åren. Villan har allt familjen söker; Ljust fint kök, två helkaklade badrum, separat tvättstuga, upp till hela fem sovrum samt utgång till altan och trädgård i sydväst.

Entre till hall med plats för avhängning samt direkt anslutning till stort förrådsrum med hel garderobsvägg. Det här rummet har fönster så det går att göra om till ett till sovrum. Till vänster från hallen ligger två rymliga sovrum. Helkaklat badrum i vitt och grått med både badkar, golvvärme och dusch. Dessutom handfat, WC, vädringsfönster, spegel med belysning samt skåp. Liten tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp samt arbetsbänk. Stilfullt master-bedroom med fönster åt två väderstreck och inbyggda hyllor/ garderob. Ljust fint kök med intilliggande matplats. Kök (IKEA, 2015) med vita luckor, grå bänksskiva av slipad/vaxad betong, extra stor ho framför fönstret med utdragbar blandare och elektronisk diskmaskinsavstängning, vedspis (behöver kopplas in) och gott om skåp och lådor. Vitvaror i form av två stycken kyl/frys (Smeg) bredvid varandra med kyl uppe och frys nere, inbyggd micro (IKEA), diskmaskin (IKEA), fläkt (IKEA), spishäll (IKEA) och ugn (IKEA). Fint ljusflöde i köket med ingång/öppning till både vardagsrum och matplats. Stor matplats med plats för stort matbord. Härligt fönster mot skogen. Vardagsrum i form av två rum i fil med öppen spis med braskassett samt utgång till altan. Ytterligare ett helkaklat duschrum (2016) med handfat, dusch, WC och golvvärme. Längst in ligger dessutom ytterligare ett sovrum. Hela huset har genomgående ljusa väggar samt gediget trägolv.

Byggnad

Byggnadstyp

Enplansvilla i vinkel

Byggnadsår

1950 ombyggt/utbyggt 2014

Uppvärmning

Direkt El, öppen spis (braskassett) med kompl luftvärmepump (ca 2009)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2018
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar/krypgrund/källare
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: Nya isolerglas (2015)
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt/ Papp

Övrigt

Stor altan i bästa sydvästläge.
Liten farstukvist.
Slutbesked finns för utbyggnation.
Fasaden är ommålad under ca 2015.
Det stora sovrummet har inte nya fönster.
Inkopplad fiber med uttag i tre av sovrummen.

Fastighetsbeteckning

Hemmesta 11:103

Övriga byggnader

Äldre förråd/verkstad/utedass på tomten.
Liten friggebod 8 kvm
Lekstuga
Utrymme under huset i form av källare/krypgrund. Litet element.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 197 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 35 126 kr
VA: 7 503 kr
Renhållning: 3 752 kr
Väg, samf: 5 816 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 972 000 kr, varav byggnadsvärde 1 116 000 kr

Summa pantbrev

4 008 000 kr

Tomt

Areal: 2 048 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint komponerad tomt med inslag av både natur och plan gräsmatta. Mysig gammeldags trädgård! Trots det centrala läget ligger tomten gömd och fri från insyn. Grusad infart med plats för många bilar alternativt uppförande av carport/ garage.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Hemmesta GA:3

Kolviks samfällighet som sköter områdets vägar, vägbelysning, trottoarer, parkeringsplats, tomrör för kabel, grönområden, brygganläggningar, brunnar, friggebod, badplats, uppställningsplats för soptunnor samt sjösättningsramp.

Gå gärna in på områdets informativa hemsida http://www.kolvik.com/ för info om tex båtplats, strand etc.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Kolvik

Kolvik är ett av Värmdös snabbt växande framtidsområden. Det ligger vackert inbäddat mellan Hemmesta träsk (sjö) i norr och Torsbyfjärden i väst. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskola och skola, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig uppväxt karaktär med harmonisk balans av hus och natur. Området har nyligen kopplats till det kommunala V/A-nätet vilket gett fastighetsägarna möjligheten att utveckla tomterna i form av större hus. Fritidshus görs om till permanentbostäder. Påkopplingen till det kommunala V/A-nätet bidrar också till en bättre närmiljö med färre enskilda avlopp.

Busshållplats ligger vid Hemmesta Centrum eller Alkällevägen och därifrån går direktbuss in till Slussen vilket tar ca 25 min. Närservice i Hemmesta centrum eller Värmdö Köpcentrum. I Grisslinge ligger känt havsbad samt systrarna Delselius goda bageri.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Välkommen att trivas i Kolvik!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad