Gezelius väg 16

Bilder

  • Såld!

Gezelius väg 16 , Gustavsberg Östra Ekedal , Värmdö

Rymlig etagelägenhet på populära Gezelius väg. Mycket bra planlösning med många sovrum, två badrum och två allrum. Dessutom balkong, uteplats och trädgård med glimt mot viken. Trevligt belägen nära förskola, skola, buss och vacker natur.

142 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 016 kr inkl V/A och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
142 kvm
Våning:
-3, hiss finns
Byggår:
1992
Driftskostnad:
1 924 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

142 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här fina etagelägenheten med egen trädgård, uteplats och balkong. Belägen precis vid vackra Farsta Slottsvik, båthamnen och det kulturella porslinsfabriksområdet. Lägenhet med mycket rymlig planlösning där fokus har lagts på att låta så väl den lilla som stora familjen få gott om plats! Stora umgängesytor både ute och inne på både entré och övre plan. Två badrum, snyggt kök och yta som ger gott om möjligheter.

Entré från lugn korridor med privat karaktär. Ingång till hall och allrum/matrum med fin utsikt från dess fönsterpartier. Rymligt hallutrymme med gott om plats för förvaring vid entré och i klädkammare. Badrum med badkar, WC, skåp, tvättho samt tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare. Stort sovrum vid allrummet som även går att göra om till ett stort vardagsrum. Ingång till kök med gråa luckor, rostfria vitvaror samt vita kakelplattor. Rostfri bänk med dubbla hoar, hel kyl, hel frys, diskmaskin, ugn med häll, gott om skåp, lådor, bänkskiva av laminat samt fläkt. Plats för matbord både i kök och intilliggande matrum. Utgång till balkong från kök. Vid köket ytterligare ett stort sovrum. Trappa i furu.

Välkommen vidare ner till nedre plan som idag består av tre sovrum, allrum, klädkammare och duschrum. Duschrum med duschhörna, handfat, förvaring och WC. Plastmatta i badrum. Rymlig klädkammare. Utgång till uteplats under tak och till trädgård.

Brf Östra Ekedal ligger på toppen av Gezelius väg med fin vy över Farsta Slottsvik. Området är lugnt och trivsamt med närhet till service, kommunikationer och vacker natur. Här finner vi denna rymliga etagelägenhet som passar bra för såväl barnfamiljen som äldre paret. På övre plan finns en balkong och på nedre plan finns en mysig uteplats med gott om plats för utemöbler och odlingar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-3 av -3, hiss finns

Avgift

6 016 kr inkl V/A och kabel-tv

Driftskostnad

23 093 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 293 kr
El: 7 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Uppvärmningskostnaden betalas direkt till föreningen i form av ett fast bränsletillägg på avgiften.

Andel i föreningen

1,51505%

Andel av årsavgiften

1,51505%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 mars 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:92

Övriga byggnader

Till lägenheten hör ett förråd (ca 5-6 kvm) intill lägenheten. Det finns även ett förrådsutrymme i bergrummet.

Förening

Namn

Brf Östra Ekedal

Om föreningen

Brf Östra Ekedal består av fyra terrasshus med totalt 88 lägenheter. Tvättstuga finns på entréplan i varje hus. Det finns även en grovtvättmaskin i hus nr 16 (plan -3). Snickarrum och bastu (250 kr/år) finns i hus nr 14. Gästlägenhet finns att hyra i hus nr 18 (150 kr/natt). Lekplats, pingisrum och bergrumsförråd i hus nr 12.

Välskött och trevlig förening med god ekonomi.

Antal lägenheter

88

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. TV grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-plats på parkeringsdäcket kostar 300 kr/månaden. P-plats i garaget kostar 420 kr/månaden. Det finns lediga platser på parkeringsdäcket, men i garaget är det cirka 18 månaders kötid.
MC-plats och handikapp-parkering finns också. Separat kö.
Gästparkering finns. Laddplats för hybridbil 500 kr/mån.

Renoveringar

Ommålade fasader år 2012.

Det närmaste som kommer att göras inom kommande tio åren är
förbättringsmålning av fasader och renovering av hissar.
Dessa renoveringar kommer att göras enligt principen "ett hus per budgetår".
Startåret för målningen är år 2022. Startåret för hiss-renovering är idag oklart.

Ekonomi

Likviditeten är god i föreningen. År 2019 amorterade föreningen sina fyra befintliga lån med cirka 3,3 miljoner (inklusive den årliga amorteringen på 900 000 kr). Styrelsen är mitt i budgetdiskussioner inför år 2020. Troligtvis blir årsavgifterna oförändrade nästa år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Gustavsberg Östra Ekedal

Välkommen till Gustavsberg och idyllen Östra Ekedal. Området är centralt placerad med Farstaviken söderut och vacker natur i form av Älgskogen norrut. Njut även av närheten till Gustavsberg Centrum, skola/förskola samt smidiga kommunikationsmöjligheter in till stan!

Att promenera i Östra Ekedal och Höjdhagen är en fröjd i sig då området utgör en av Sverige allra främsta områden när det gäller kulturhistorisk bebyggelse. Bebyggelsen är dessutom harmoniskt inbakad i vacker, skärgårdspräglad natur. Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) som också präglas av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. I nära anslutning till Gezelius väg ligger välberyktade Östra Ekedals förskola.

Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen och Östra Ekedal på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Det finns även möjlighet till båtplats i viken. Gustavsberg som ort erbjuder dessutom alla möjliga sport och kulturmöjligheter för ungdomar. Några av de representerade sporterna är fotboll, ishockey, bandy, tennis och simning. Här finns även kommunens kulturskola med stort utbud av musikkurser för barn. För några år sedan öppnade Gustavsbergs moderna äventyrsbad som idag lockar till sig folk från hela Stockholmsområdet.

Välkommen att trivas i en av Gustavsbergs praktfullaste och lägesmässigt bästa områden!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdskommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se för att läsa mer om kommunen!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad