Blåklocksvägen 4

Bilder

  • Såld!

Blåklocksvägen 4 , Hagaberg , Värmdö

Med perfekt läge i populära Hagaberg ligger denna sällskapsvilla i 2 plan byggd med stor omsorg och hög detaljfinish. Fönster från golv till tak suddar ut gränsen mellan ute och inne. Väl genomtänkt planlösning för socialt umgänge. Njut av kamin och kök med köksö. För ett härligt uteliv finns ett flertal olika sittplatser på terrasserna. Carport, garage och förråd. Området är mycket trivsamt med trevliga grannar i alla ålderskategorier. Förskola finns i området och det är bekvämt gångavstånd till goda busskommunikationer till Stockholm. Härliga strövområden och nära till båtklubb och golfbana.

191 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
191 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
730 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
3 962 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

191 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Hagaberg och ett av "Båthusen"! Detta hus präglas av genomtänkt planlösning med gott om utrymme för socialt umgänge. Fönster från golv till tak ger ett fantastiskt ljus och enkel access till den stora trädäckade terrassen. Njut av öppna ytor mellan kök och vardagsrum, flera utgångar till soliga uteplatser, funktionellt kök med köksö, fyra bra sovrum, två badrum, allrum samt rymlig och praktisk tvättstuga. Genomgående mycket smakfullt och enhetligt samt ypperlig harmoni mellan färg- och materialval i exklusivt utförande. Med dessa högt ställda krav på design och samtliga materialval har du möjlighet att flytta in på direkten.

Luftigt kök med snygg köksö mot matplats och vardagsrum. Utan problem finns plats för stora middagsbjudningar och man rör sig obehindrat i de olika utrymmena men har ändå kontakt med varandra. Stor inductionshäll (Husqvarna 2017), kyl och frys (Husqvarna 2017). Diskmaskin (Siemens 2016), ugn (Husqvarna 2017) och micro (Electrolux 2017) allt i praktisk ståhöjd. Stort skafferi och bänkskivor i massiv ek. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovan. Med två utgångar kommer du enkelt till de olika terrasserna och trädgården.

Vardagsrum med härliga sällskapsytor och stora fönsterpartier från golv till tak som bjuder på utsikt över grönskande natur. Vid dåligt väder tänder man bara braskaminen och njuter både av en skön brasa och utsikten. Snygga måttbeställda persienner och markiser.

Badrum med grå klinker och vitt kakel. Dusch bakom glasdörrar, stor kommod i björk och spotlights med dimmer.

Hall med bra klädförvaring i garderob med spegelskjutdörrar. Praktisk grå klinker. Fint ljus från stora fönsterpartier.

Stor ljus tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaring i både skåp och garderober. Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Bosch). Rostfri tvättho och klinkergolv.

Snyggt ljust sovrum eller kontor.

Stort allrum med gott om plats för arbetshörna, TV och spel. Stora glasfönster och högt i tak ger ljus och rymd. Det finns också möjlighet att dela av allrummet om man önskar ett extra sovrum. Snygga måttbeställda persienner och markiser.

Master bedroom är stort, ljust och luftigt med fönster i två väderstreck och fransk balkong. Garderober med skjutdörrar. Härifrån når man även badrummet.

Underbart rymligt badrum med härlig spa-känsla och fönster som ger fint ljus. Vita helkaklade väggar, ljusgrå mosaik i dusch och grått klinkergolv. Två handfat med kommod i björk, handdukstork, dusch med glasväggar och lyxigt bubbelbadkar. Nedkast för smutstvätt direkt till tvättstugan.

Två bra sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme entréplan, kamin, oljeradiatorer övre plan,

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 oktober 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme på entréplan via elpanna med ny frånluftsvärmepump (Nibe från 2017 sept). Övre plan nyare oljeradiatorer och elektrisk golvvärme i badrum.

Markiser: El styrda markiser på långsidan på båda plan.

Kabel-TV: Ansluten till kabelnätet via COM hem
Bredband: Fiber

Centraldammsugare

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:800

Övriga byggnader

Isolerat garage samt vidbyggd carport med motorvärmaruttag med timer.
Byggnad om ca 15 kvm med förråd (med kodlås, kan användas vid t ex matleveranser).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 550 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 35 000 kr
VA: 8 600 kr
Väg, samf: 3 300 kr
Sotning: 650 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är baserad på den gamla luftvärmepumpen, gamla vitvarorna som nu är utbytta, uppvärmning av garage och förråd. I denna kostnad är också elbilen laddad. I VA kostnaden finns renhållningskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 348 000 kr, varav byggnadsvärde 2 540 000 kr

Summa pantbrev

2 771 000 kr

Tomt

Areal: 730 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En härlig tomt med insynsskyddat läge i Hagaberg. Tomten ligger lugnt och skyddat. Öppen trädgård med gräsmatta, planteringar, fruktträd, buskage och vackert stensatta gångar av sten. Stora trädäckade uteplatser åt tre väderstreck med sol från morgon till kväll och gott om plats för möbelgrupp och grill samt skyddat läge invid huset. Markiser skyddar en stor del av uteplatsen mot både sol och regn. Asfalterad garageuppfart med plats för flera bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik GA:9-GA:10

Det finns två tennisbanor som alla boende i området har rätt att utnyttja. I anslutning till tennisbanorna finns också ett bordtennisbord och en basketkorg. Mitt emot tennisbanorna finns också en mindre grusplan med två fotbollsmål.

Ålstäksvikens båtklubb är en fristående förening inom Hagabergs samfällighetsförening. Klubben har egen brygga med 40 båtplatser i den natursköna Ålstäksviken.

Om området

Hagaberg

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område som etablerades i mitten av 90-talet. I området finns förskola, tennisbanor, fotbollsplan och vackra strövområden med svamp, bär och skidspår vintertid. Från platsen nås också Värmdöleden och flera löpspår, promenad- och cykelvägar till exempelvis Hemmestaskolan med bibliotek, friidrottsanläggningar, fotbollsplaner och på vintern skridskobana. Ett lokalt uppskattat fritidsområde med fin pulkabacke ("Bosses backe") finns också precis i närheten. Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola. Närmast belägen är Värmdöviks förskola som ligger i Hagaberg. Förskolan har plats för ca 70 barn i åldrarna 1-5 år.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Smidiga förbindelser till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Det tar ca 30 minuter med buss till Slussen. Buss 433 och 434 går direkt till Slussen. Närmaste busshållplats är Hagabergsvägen, ca 700 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge. För mer info se www.sl.se.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Hemmesta centrum ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad