Värmdövägen 19

Bilder

  • Såld!

Värmdövägen 19 , Torsby , Värmdö

Härlig familjevilla med öppna ytor och stora fönster mot trädgård och natur. Braskamin och gedigna materialval. Högt belägen tomt med soligt läge och altandäck som löper runt hela huset. Separat hus med bastu och relax. Det finns också ett swimspa utomhus. Gångavstånd till bad och båtbryggor samt nära till buss.

160 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
2 832 kvm
Byggår:
2003
Driftskostnad:
3 919 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Inbjudande hall som öppnar upp mot vardagsrum och utgång till trädgård. Skjutdörrsgarderob med bra förvaring av ytterkläder och skor. Vita väggar och terracottafärgat klinkergolv. Infällda spotlights i tak.

Vardagsrum med härliga sällskapsytor och fint ljusflöde från stora fönsterpartier. Braskaminen sprider både värme och mysfaktor i rummet och dubbla dörrar leder ut till det stora altandäcket på baksidan. Ljusgrå väggar och furuplankgolv. Infällda spotlights i tak.

Stort kök med gedigen inredning i massiv ek från Canadakök och maskinpark från Electrolux. Generös matplats med gott om plats för familj och vänner. Stora fönsterpartier som ger ett härligt ljus och skapar fin kontakt mellan ute och inne. Det finns också en utgång till altanen. Infällda spotlights i tak. Vita väggar och terracottafärgat klinkergolv. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovan. Förutom vanlig köksblandare finns även en blandare från Quooker som ger kokande vatten. Arbetsbänk i oljad ek med sjösten ovan. Köksö med spishäll, två gasplattor, grill och fritös samt rostfri fläktkåpa ovan. Inbyggd mikrovågsugn och ugn samt integrerad diskmaskin i arbetshöjd.

Badrum med fönster, ljusa helkaklade väggar med sjöstensdetaljer och golv av svart sjösten. Infällda spotlights i tak. WC, handfat med kommod, infälld spegel, handdukstork och dusch.

Rymlig tvättstuga med fönster och praktisk groventré. Vita väggar och terracottafärgat klinkergolv. Tvättbänk med ho och trådkorgar, hyllplan, tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRE PLAN

Härligt allrum med generös takhöjd och stora, vackra fönsterpartier i två väderstreck. Här finns utrymme för exempelvis arbetsplats och TV-rum. Det finns även möjlighet att dela av rummet och skapa ett extra sovrum. Fönstren bjuder på vacker vy över grönskande allmänning. Vita väggar med vacker Paisleymönstrad fondtapet i behaglig ljusgrön ton. Infällda spotlights i tak och synlig murstock som ger rummet extra karaktär.

Det finns idag tre sovrum som ligger helt insynsskyddade. Master bedroom med ljus lila tapet och furuplankgolv. Här finns tre rymliga garderober som erbjuder bra klädförvaring. Sovrum 2 har ljus gul tapet och furuplankgolv. Sovrum 3 har vita väggar med blommig fondtapet och nyare ekplankgolv.

På övre plan finns också en liten klädkammare och ett stort badrum med fönster och härlig spa-känsla. Ljusa, helkaklade väggar med sjöstensdetaljer och golv av sjösten. Infällda spotlights i tak. WC, stort handfat med kommod, infälld spegel, handdukstork och hörnbadkar med bubbelfunktion. Det finns även en generös duschhörna med glasbetongvägg.

Övrigt: I badrummen är det både vattenburen golvvärme samt elgolvvärme. Smidigt om man vill stänga av pannan sommartid men ändå ha varma badrumsgolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme, direkt el och braskamin

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lättklinker (lecasten)
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Hustillverkaren är Fiskarhedenvillan och huset är lösvirkesbyggt.

Säljaren har gjort följande större renoveringar:
2015: Renovering balkong (träkonstruktion med bärande stolpar och tätskikt av papp)
2010: Omfattande markarbete med dränering på baksidan, stensättning och murar m.m. Ommålning fasad.

Fastighetsbeteckning

Torsby 1:118

Övriga byggnader

Hus om 10 kvm med fräscht duschrum, bastu och gym (träningsmaskin ingår).
Friggebod om 15 kvm, används som förråd. Lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 028 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 39 094 kr
VA: 5 208 kr
Renhållning: 800 kr
Väg, samf: 1 476 kr
Sotning: 450 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 887 000 kr, varav byggnadsvärde 1 648 000 kr

Summa pantbrev

1 805 000 kr

Tomt

Areal: 2 832 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/naturtomt

Tomtbeskrivning

Härlig tomt som ligger högt och insynsskyddat omgiven av vacker natur. Runt hela huset löper ett stort trädäck som bjuder på gott om plats för solstolar, matgrupp, grill och loungedel. Det finns ett lyxigt swimspa från Artic Ocean. Perfekt både som avkopplande spabad en stjärnklar kväll men även för småbarnsfamiljen som vill ha ut mycket av nöjet och med barn som vill lära sig simma. Eller varför inte bjuda in nära och kära på fest så kommer swimspat att bli en självklar samlingspunkt. I en separat byggnad finns även badrum med bastu och gym/relaxdel. På tomten finns fina gräsytor för lek och spel. Här växer bland annat rhododendron, jasminbuskar, syréner, magnolior, plommonträd, körsbärsträd och tujor. Njut även av blomsterprakt i form av pioner, liljekonvaljer, lavendel, vallmo, nyponrosor, kungsängsliljor, allium, höstanemoner och julrosor.

Vatten/avlopp

Kommunalt V/A

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Torsby GA:1
Förvaltning: Torsby Samfällighetsförening

Torsby Samfällighetsförening är en vägförening med drygt 300 medlemmar. En del av styrelsens uppdrag är att ta hand om de stora grönområden som medlemmarna förfogar över. Strävan är att skapa tillgängliga och säkra områden för och tillsammans med medlemmarna. För mer info om samfällighetsföreningen och Torsby Båtägareförening se samfällighetens hemsida.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Torsby

Torsby ligger naturnära på Värmdö strax norr om Hemmesta. Här är det närhet till sköna havsbad, båtbryggor och natur. I detta område händer det mycket just nu. V/A har precis kommit. Cykelbana och trottoarer med belysning är färdigställt. Totalt ingår 304 fastigheter, både permanent- och fritidsboende. Samfälligheten har stora egna markområden som omfattar bl.a 2 badplatser, en vid Torsbygården en vid Sjöviksbadet. Vid Sjöviksbadet har samfälligheten en stuga som man kan hyra för möten och kalas. Området har också en stor fotbollsplan och festplats och det finns möjlighet till båtplats vid samfällighetens båtbryggor. I Torsby kan man leva en lantligt skärgårdsliv men har ändå närheten till service och kommunikationer.

Kommunikation

Buss 474 kommer i framtiden att ha sin slutstation här vilket kommer att korta restiden till Slussen. Nu tar du dig till Slussen på ca 45 minuter med buss 438.

Närservice

Ca fem kilometer till Hemmesta som är det närmaste Centrummet.Vidare cirka sju kilometer ligger kommunens centralort Gustavsberg.
Hemmesta har ett centrum bestående av Konsum (där Posten numera finns), frisör, pizzeria och en indisk restaurang. Dessutom finns en mindre galleria bestående av ett hus med några butiker.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad