Djurdalsvägen 30

Bilder

  • Såld!

Djurdalsvägen 30 , Barnvik , Värmdö

Välkomna till denna lantliga idyll i natursköna Barnvik! Ett otroligt charmigt boende som lämpar sig som såväl permanentboende som fritidshus. Underbar tomt med ogenerat, soligt läge. Njut av lummig grönska, stort trädäck, badtunna, paviljong med vinrankor, utekök, lusthus och växthus. Vinterbonad gäststuga. Måste ses!

80 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
80 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
2 518 kvm
Byggår:
1979
Driftskostnad:
2 282 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

80 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Ett underbart boende för dig som vill bo i ett fridfullt område omgiven av vacker natur. Eller för dig som söker ett vinterbonat fritidshus att vistas i på sommaren och helger året runt. Byggnaderna ligger högst upp där tomten är plan och ett stort trädäck binder samman och ger en härlig gårdskänsla. Njut av sol från morgon till kväll på någon av de många uteplatserna. På verandan som ligger skyddat under tak kan du ligga i sängen och läsa en bok och njuta av den friska luften oavsett väderlek. När solen är som varmast kan det vara skönt att svalka sig i paviljongen som för tankarna till en medelhavsö tack vare de frodigt växande vildvinsrankorna. På kvällen kan du grilla och laga mat i uteköket och äta på altanen eller i det vackra lusthuset. Därefter ta ett dopp i den vedeldade badtunnan - oslagbart en stjärnklar kväll. Du har tillgång till båtplats, badbrygga vid havet och även en liten sjöbod som tillhör föreningen. I området finns fina promenadstråk och skog där du kan plocka blåbär och svamp. Det finns möjlighet att bada i någon av de närliggande sjöarna. Välj mellan sandstrand eller en egen liten badklippa. Du promenerar till busshållplatsen på dryga 10 minuter och härifrån går bussarna regelbundet in till stan. I närområdet Djurö, Stavsnäs, Fågelbro och Strömma finns både fina krogar och enklare matställen.
Båda husen har en härlig atmosfär och är inredda i charmig, lantlig stil. Ljusa, behagliga färger och genomgående matta, vitlackade trägolv överallt. Här finns vackra spröjsade fönster, platsbyggda skåp och värmande kaminer. I gäststugan finns förutom gott om plats för gästerna även en tvättstuga med dusch och bastu. Husen är väl underhållna och renoverade med kärlek och omsorg att bevara i gammaldags anda. Varmt välkomna på visning!

HUVUDBYGGNAD:

Inbjudande hall med fin hatthylla och skohylla. Vita väggar och vitt trägolv. I den inre hallen finns ett platsbyggt städskåp. Vitmålad bröstpanel, lavendelblå väggar ovan och vitt trägolv.

Fräscht badrum med ljusinsläpp från frostade fönster. Vita väggar, vitt kakel i duschhörnan och klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod och stänkskydd, vacker spegel och dusch (både takdusch och handdusch).

Vardagsrum med fin täljstenskamin som sprider värme och trivsel. Vackra spröjsade fönster i två väderstreck. Vita väggar och vitt trägolv. Härifrån finns utgången till en veranda som ligger skyddad under tak och har infravärme installerad. Nya vikdörrar i glas finns inköpta från Skånska Byggvaror. Dessa lämnas kvar om man önskar bygga in verandan.

Charmigt kök med fint ljusinsläpp och en generös matplats. Vitmålad bröstpanel, lavendelblå väggar ovan och vitt trägolv. Den lantliga stilen förstärks vidare av ljus köksinredning med mässingsknoppar och skålformade beslag, vitt kakel, dubbel porslinsho med fin blandare och bänkskivor i massivt trä som betsats och vaxats för att få en gammaldags patina. Det finns ett rymligt skafferi med praktiska lådor och rustika bräddörrar. Vitmålad hylla med krokar för koppar. Utrustningen består av spis med två ugnar, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Det finns tre sovrum. Det minsta rummet har vita väggar med rutig fondtapet i rosa toner och vitt trägolv. Det mellanstora sovrummet har vita väggar och vitt trägolv. Fint ljusinsläpp från stort fönster.

Master bedroom är ett rymligt och härligt rum med stort spröjsat fönsterparti och utgång till altan med morgonsol. Vackra platsbyggda garderober erbjuder gott om klädförvaring. Vita väggar med fondvägg i dov blågrå ton och vitt trägolv.

GÄSTSTUGA:

Charmig vinterbonad gäststuga med spröjsade fönster och vitlackade trägolv.

Stort allrum med fönster i två väderstreck och värmande kamin. Vita väggar, träpanel i tak och vitt trägolv.

Rum med vitmålade brädväggar, träpanel i tak och vitt trägolv.

Bad/tvätt med fönster, vitt kakel och våtrumsmatta. Handfat, dusch, tvättmaskin (12 kg) och torktumlare. Bastu.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1979 ombyggt 1994 och 2016

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, braskamin och direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2017
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fiberbredband är beställt och kommer att bekostas av säljaren.

Större investeringar som säljaren gjort:
2017: Nytt tak på gäststugan
2016: Installation minireningsverk, utbyggnad huvudbyggnad (enligt Attefallsreglerna)

Fastighetsbeteckning

Barnvik 1:214

Övriga byggnader

Vinterbonad gäststuga om ca 35 kvm (även här finns luft/luftvärmepump). Garage med intilliggande förråd. Inredd bod på hjul. Lusthus. Under huvudbyggnaden finns en källare/krypgrund. Avfuktare finns installerad.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 389 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 365 kr
Renhållning: 1 800 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 224 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 477 000 kr, varav byggnadsvärde 528 000 kr

Summa pantbrev

251 335 kr

Tomt

Areal: 2 518 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar tomt som ligger högt och ogenerat och bjuder på sol från morgon till kväll. Här finns plana gräsytor för lek och spel, vackra rabatter, odlingslådor med jordgubbar och säsongens grönsaker samt lättskött naturmark med tallar, ljung och blåbärs- och lingonris. På tomten frodas hallon- och vinbärsbuskar, pioner, lavendel, rosor, vinrankor och ett litet körsbärsträd. Växthus för exempelvis tomatodling och diskbänk med ho som används vid plantering av växter. Stort altandäck med infälld belysning, vedeldad badtunna, mysig paviljong med klättrande vildvinsrankor och ett charmigt lusthus. Trevligt utekök som ligger skyddat under tak. Utrustat med två spisplattor, grillplatta, vask, bänk och hyllor. Flaggstång finns och en asfalterad uppfart med gott om parkeringsplatser och utrymme för båtförvaring.

Vatten/avlopp

Djupborrad brunn och enskilt avlopp. Nytt minireningsverk (för WC och BDT). Sommarvatten via samfälligheten (praktiskt när badtunnan ska fyllas eller odlingarna vattnas).

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:2

Djurdalens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Barnvik

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Nära till bad och brygga, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad i Saltsjön med strand, brygga med badstege och egen båtplats. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön och badklippor i Friden. I samfälligheten finns även en tennisklubb. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarstugor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Slussen (busslinje 433 och 434). Närmaste busshållplats är Barnvikshöjden, ca 1 km från fastigheten.

Närservice

Havsbad, minigolf, matställen liksom butiker, frisör, vårdcentral, skola och barnomsorg finns nära på Djurö.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad