Älggårdsvägen 22 B

Bilder

  • Såld!

Älggårdsvägen 22 B , Mörtnäs , VÄRMDÖ

Hög trivselfaktor i genuint inbott 60-talsområde i populära Mörtnäs. En sjönära bullerbyidyll i förening med mycket god ekonomi. 5 rok, 2 wc, välplanerat och yteffektivt. Gott om förrvaringsutrymme. 2 härliga uteplatser med sol från morgon till kväll. Fin trädgård med plats för både odling och lek. Skyddad altan under tak. Carport.

104 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 500 kr Vatten/avlopp, p-plats, sopor samt värme ingår i avgiften.
Typ:
Radhus
Boarea:
104 kvm
Biarea:
4 kvm
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1962
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

104 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning

Härlig terrass på entrésidan med morgonsol.
Välkomnande rymlig entré med gott om plats för skor och ytterkläder. Ljust vardagsrum med vacker nyslipad originalparkett, direktaccess till trädgård och uteplats. Sen kvällssol på uteplatsen. Här finns även ett litet förråd med plats för trädgårdsredskap. Kök med matplats och anslutande grovkök. I köket finns diskmaskin, spis med häll och varmluftsugn, kyl/sval samt separat frys i grovköket. Vitvarorna är från sent 90-tal. Gäst wc i entréhallen.
Övre plan har hall med nedfällbar stege till stor vind med full takhöjd och golv. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter. Fyra fina sovrum helt utan insyn. Två garderober varav ett är linneskåp samt klädkammare i hallen. Helkaklat duschrum med vikbara duschväggar, handukstork. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Välhållet radhus i gott skick, välplanerat och yteffektivt. Träpanel i alla tak på övre plan, snygga enhetliga golv i hela huset. Markiser ovan övre planets alla fönster. Rör för centraldammsugare finns.

Hög trivselfaktor, genuint inbott 60-talsområde. En riktig sjönära bullerbyidyll.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 500 kr Vatten/avlopp, p-plats, sopor samt värme ingår i avgiften.

Driftskostnad

6 000 kr/år

Andel i föreningen

5%

Andel av årsavgiften

5%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansradhus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 december 2008
Energiprestanda: 48 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Rymlig vind med generös takhöjd erbjuder stora utrymmen för förvaring. Nås via taklucka i övre hall,
Det finns öppen fiber via Telia.
Parkering ingår i avgiften och fördelas i turordning.
Radonsug finns i ytterförrådet - extra elkostnad pga denna betalas 1 ggr/år av föreningen.

Övriga byggnader

Vidbyggt förråd, trädgårdsförvaring invid uteplatsen, carport i länga med förvaringsmöjligheter på loftet.

Förening

Namn

Brf Älggården

Om föreningen

Föreningen består av 20 st radhus i 2-plan. Finns carport till varje radhus. Föreningen har sedan 2004 en egen bergvärmeanläggning. Oljepanna finns som stödvärme. Taken har renoverats 2005. Fasader ommålade 2011. Fastighetens ventilationssystem har besiktigats (OVK).

Gemensamt sophus. Källaren under 1:a huset har samlingslokal. Cykelrum i markplan.

Föreningen har gemensamma städdagar 2 gånger/år.

Föreningen har kopplat in fiber till alla hus.

Om området

Mörtnäs

Välkommen till möjligheternas Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats mer till ett område för enbart permanentboende. Läget är perfekt då det ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Fastigheten ligger vidare mycket nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Området söder om Stallvägen är enligt detaljplanen avsedd för friluftsområde och naturmark vilket gör att inga hus kommer att byggas där.
Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad