Apelvägen 36

Bilder

  • Såld!

Apelvägen 36 , Gustavsberg Ösby Grind , Värmdö

Fint beläget parhus inbäddat i grönska. Utbyggt vardagsrum med eldstad och utbyggd hall samt groventré. Stort lantkök med gott om förvaring. Sovrum med snygga inbyggda garderober. Bästa solläge i prunkande trädgård. Vinterbonad gäststuga/garage/verkstad om ca 20 kvm. Mycket trivsamt och barnvänligt område med förskola och flera lekplatser i kvarteret samt grönområden och skog inpå knuten. Nära till buss och service.

145 kvm, 4 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
145 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
377 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
3 739 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

145 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Ösby Grind och detta rymliga parhus med härlig tomt. Huset har genomgått flera tillbyggnader som resulterat i större ytor på entréplan. Härligt, luftiga sällskapsytor och murad öppen spis i rustik stil. Fint läge längst in på en lugn återvändsgata. Ett idylliskt och barnvänligt område med härlig grannsämja samt närhet till vacker natur i skog och mark. I Ösby Grind finns flera lekplatser samt ängar som lämpar sig för brännboll, fotboll och andra aktiviteter. I kvarteret finns också en mycket omtyckt förskola och i närområdet finns en skola för de yngre barnen. Bra kommunikationer och kort promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med massor av fritidsaktiviter.

ENTRÉPLAN:

Entré med platsbyggda garderober för ytterkläder och skor. Vita väggar och grått keramikgolv med golvvärme.

Stort, härligt kök med platsbyggd inredning i ek. Här finns gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Vitt kakel och bänkskivor i massiv ek. Vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spishäll, spisfläkt samt inbyggd mikrovågsugn, ugn, kyl och frys i rostfritt utförande.

Tvättstuga med vita kaklade väggar och svart/vit klinker. Tvättmaskin, tvättbänk med ho och trådbackar samt överskåp. Intill ligger en praktisk groventré med vita kaklade väggar och svart/vit klinker med golvvärme. Snedtak med vitmålad träpanel. Här finns gott om skåp samt utrymme att vika och hänga tvätt. Härifrån nås också ett isolerat förråd med garderober, hyllplan och frysbox.

Badrum med vitt kakel med blå bård och svart/vit klinker. WC, handfat, spegel, skåp och dusch med glasdörrar.

Vardagsrummet är utbyggt och bjuder på härligt luftiga ytor med plats även för ett stort matbord. Här finns en murad öppen spis och stora fönsterpartier och utgång till trädgården. Vita väggar och parkettgolv.

ÖVRE PLAN:

På övre plan finns en hall med möblerbara ytor och snyggt glasparti mot trappan. Golven är vitmålade i samtliga rum. På vänster sida finns ett stort sovrum med platsbyggd förvaring och två fönster. Rummet går enkelt att dela av till två rum om så önskas. Vita väggar med blommig fondtapet. På höger sida finns två sovrum med skjutdörrar som skiljer rummen åt. Vita väggar och flera garderober även här.

Badrum med fönster, vitt kakel med blå bård och svart/vit klinker. WC, handfat, spegel och badkar.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 2 plan

Byggnadsår

1990 ombyggt 1995

Uppvärmning

Elpanna - vattenburen värme

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2018
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla fastigheter i området. Bredband och TV-grundutbud ingår i samfällighetsavgiften.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:174

Övriga byggnader

Vinterbonad gäststuga/garage/verkstad om ca 20 kvm.
Fin bod på baksidan som kan nyttjas som lekstuga/redskapsbod/vedförråd.
Mindre förråd för trädgårdsredskap i anslutning till huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 873 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 33 797 kr
Renhållning: 1 361 kr
Väg, samf: 9 200 kr
Sotning: 515 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 768 000 kr, varav byggnadsvärde 1 392 000 kr

Summa pantbrev

2 141 000 kr

Tomt

Areal: 377 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ljuvlig trädgårdstomt med lummig grönska och gräsytor för lek och spel. Här kan du njuta av sol från morgon till kväll. Det finns ett stort altandäck i vinkel på baksidan med en pergola där vinrankorna kan klättra. Det finns även en mysig uteplats i trädgården som ligger skyddat. I trädgården växer äppelträd, syréner, vinbär, hallon, smultron och diverse vackra blomster. På framsidan finns en uppfart med plats för två bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:3
Förvaltning: Ösby Grinds samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Gustavsberg Ösby Grind

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv.

Ösby Grind är ett mycket trivsamt och lummigt parhusområde med naturen runt knuten samtidigt som det ligger centralt. Området är lugnt och barnvänligt och det finns flera fina lekplatser och stora gräsytor som inbjuder till picknick, lek och spel. Ta cykeln till Betsede där det finns båtbryggor, klippbad och sandstrand. Vill man bada i Ösby träsk så finns det flera platser för ett dopp. Vandringsleden Värmdöleden passerar området och för den som vill ta en joggingtur finns Ösbyrundan som erbjuder 4,5 km spår.

Barnomsorg och skolor: I kvarteret finns den omtyckta förskolan Grindstugan, som är ett föräldrakooperativ. Det finns också ett flertal kommunala förskolor i närområdet. Kort promenadavstånd till Munkmoraskolan som är en mindre skola för ca 130 elever (årskurs F-3). För de äldre skolbarnen finns Farstavikens skola (årskurs F-9) och Ösbyskolan (årskurs F-9). Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen ( årskurs F-5). För mer information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ca 5-10 minuters promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du motionssimma, äventyrsbada, relaxa och träna på gym. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. I Lugnet finns möjlighet att utöva judo, karate och taekwondo.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 423 (närmaste hållplats är Ösby Grind) och buss 425 (närmaste hållplats är Skyttevägen) tar dig till Slussen på ca en halvtimme. Linjerna trafikeras även med nattbuss 422 och 492 från Slussen. Ca 10 minuters promenadavstånd till bussterminalen i Gustavsbergs centrum där flertalet busslinjer går.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, gym, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Susanne Rylander för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad