Skeviksstrandsvägen 23

Bilder

  • Såld!

Skeviksstrandsvägen 23 , Skeviksstrand , Värmdö

Vackert beläget hus i idylliskt område med närhet till hav, bryggor och natur. Sjöglimt från kök och altan. Stor, härlig tomt med fint altandäck i vinkel och gäststuga. Skeviksstrand är ett mycket populärt och expansivt område men närhet till stan. Kommunalt VA är på gång vilket på sikt kommer att ge generösa byggrätter.

63 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 500 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
2 346 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Underbart läge i natursköna Skeviksstrand med kort promenad till hav med bad och bryggor med möjlighet för båtplats. Njut av fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närheten till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Skeviksstrnad ligger i framtidsområdet Stora Kovik där inkoppling av kommunalt VA pågår, vilket innebär generösare byggrätter på sikt. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska vara fortsatt stora. Förslag till ny detaljplan finns med byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i två plan enligt Värmdö Kommun. Varmt välkomna på visning!

Välkomnande entré med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ekparkett med golvvärme.

Härligt kök i lantlig stil med vackert ljusflöde, sjöglimt och utgång till altan. Generös matplats vid fönstret och köksö som kan nyttjas som barbord. Köksön har lådor, eluttag och LED belysning i nederkant. Infällda spotlights i tak. Vit köksinredning, vitt kakel ovan arbetsytor och bänkskiva i stavlimmad ek. Vitmålad pärlspont på väggar och ekparkett med golvvärme. Utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläktkåpa, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys.

Vardagsrum med fint ljusinsläpp och lättmöblerade ytor. Mysigt med öppen spis och öppen planlösning mot köket. Vita väggar och ekparkett med golvvärme. Dubbla glasdörrar till altan under tak.

Sovrum 1 har fönster i två väderstreck och erbjuder plats för dubbelsäng. Här finns en inbyggd garderob och plats för mer förvaring. Sovrum 2 är något mindre men även här finns plats för dubbelsäng. Vita väggar och furugolv i båda rummen.

Badrum med frostat fönster, vita helkaklade väggar och svart klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod, spegel, handduksvärmare samt duschhörna med takdusch och glasdörrar. LED-belysning under kommod samt eluttag. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1944 ombyggt 1968, 2013-14

Uppvärmning

Luft-/luftvärmepump och direkt el med golvvärme i hall, kök o v-rum

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och isolerglas
Bjälklag: Trä
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Huset har den allra senaste tekniken för så kallade Smarta Hus, DEFA elinstallation som går att fjärrstyra via app i mobilen. Styrning och övervakning av t ex värme, utebelysning och varmvattenberedare. Det innebär att man kan vara effektiv med energianvändningen och ställa in exakt värme till den tidpunkt man kommer hem. Genom att värmeanläggningen fjärrbevakas minimeras också risken för frysskador (om du inte nyttjar huset som permanentboende). Kostnaden för DEFA är ca 948 kr/år. Det finns modern fasadbelysning runt hela huset som känns välkomnande när du kommer hem på kvällen. Belysning även på verandaräcket. Hela huset har moderniserad el och elcentralerna är nyare. Fiberbredband finns i fastigheten.

Huset har genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad under 2013-14.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:200

Övriga byggnader

Gäststuga och förråd om totalt ca 20 kvm. Gäststugan är utrustad med trinettkök med diskbänk (anslutning till sommarvatten), spis och kyl. Förrådet fungerar idag som vedbod och verktygsförråd. Det finns även ett separat skjul.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 160 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 000 kr
VA: 8 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 2 660 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Huset nyttjas som permanentboende.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 826 000 kr, varav byggnadsvärde 448 000 kr

Summa pantbrev

2 600 000 kr

Tomt

Areal: 1 500 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig tomt i olika nivåer med både gräsytor och naturmark. Stor grusad uppfart med gott om plats för bilar. Stort altandäck i vinkel där man kan njuta av sol större delen av dagen. Här bjuds på fin utsikt över grönskande omgivningar och du kan även blicka ner mot vattnet. Glasräcke som vindskydd på kortsidan och trappa från altanen ner till trädgården.

Vatten/avlopp

Egen brunn. WC till sluten tank. BDT till 3-kammarbrunn med slamavskiljare till efterföljande markinfiltration. Kommunalt VA håller på att kopplas in i området. Kostnaden för detta betalas av köparen. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-44/3122

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Skeviksstrand

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm (bryggan är för närvarande stängd pga dåligt skick). Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Närservice

Knappt 5 km till Gustavsbergs centrum. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad