Skepparövägen 7

Bilder

  • Såld!

Skepparövägen 7 , Djurö , Värmdö

Fint parhus med havsutsikt och underbart skärgårdsläge. Lättskött tomt med trädäck runt hela huset. Garage finns. Populärt område med båtbrygga, grönområde och lekplats. Nära till Djurö centrum med service och barnomsorg. Optimalt boende för er som vill bo i skärgården med natur och båtliv inpå knuten.

123 kvm, 4 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
123 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
450 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
1 985 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

123 kvm

Rumsbeskrivning

På Skepparövägen finner vi detta fina parhus som ligger i ett idylliskt skärgårdsområde precis vid havet. Ett stenkast från huset ligger samfällighetens brygga (man äger en andel i bryggan) med underbar vy över skärgården. Här kan du ta ett dopp från bryggan eller ta en tur med båten. Boendet passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära med service inom räckhåll. Området är lugnt och mycket barnvänligt och det finns en fin lekplats i kvarteret. Nära till vackra badplatser och de populära sommarrestaurangerna Motorverkstan och Vita grindarna. Promenadavstånd till Djurö by med all tänkbar service och nära till busshållplats som enkelt tar dig in till stan. Välkomna till vackra Djurö och ett boende med livskvalitet!

ENTRÉPLAN

Inbjudande hall med fint ljusinsläpp från två fönster. Vitmålad liggande brädpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak. Vackert klinkergolv (golvvärmen är ur funktion). Här finns plats för avhängning av ytterkläder och ingång till en fräsch tvättstuga med litet fönster, vitmålade väggar och ljusgrått laminatgolv. Torktumlare (2016), vit arbetsbänk, städskåp och förvaringsskåp.

Smakfullt renoverat kök med ljusgrå inredning från Härjedalskök. Vit arbetsbänk i slitstarkt stenliknande material (HI-MACS Silica) med underlimmad diskho och svart stänkskydd ovan arbetsytorna. Stora spotlights under överskåpen. En köksö på hjul erbjuder extra arbetsyta och matplats med barstolar. Vita väggar med vitmålad träpanel nedtill och grått laminatgolv. Fönster med utsikt över uteplatsen på framsidan. Utrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, vit kyl och frys i fullhöjd, utdragbar fläkt och inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn i rostfritt utförande.

Vardagsrummet bjuder på generösa, härliga sällskapsytor och plats för både soffgrupp och matsalsdel. En vacker täljstenskamin sprider både värme och trivsel. Skorstenen ger även värme på övervåningen då den är dragen genom ett av sovrummen. Möjlighet finns att dela av rummet om behov finns för ytterligare sovrum. Utgång till altandäck som ligger skyddat under tak.

Badrum med vitt kakel, ljusgrå klinker med golvvärme och vitmålad träpanel i tak med infällda spotligths. Modernt handfat på vit bänk och vita skåp som ger bra förvaringsutrymme. WC, dusch med glasdörrar och tvättmaskin (Samsung 9 kg, 2015).

En vitmålad trappa leder upp till övre plan. Under trappan finns ett förråd. Mellan kök och vardagsrum finns en praktisk arbetshörna.

ÖVRE PLAN

Underbart allrum med takhöjd upp till nock och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier som även bjuder på bedårande utsikt. Rummet kan nyttjas på många sätt. Master bedroom, allrum, ateljé är några exempel. Här finns en trevligt inredd klädkammare med spotlights i tak. Vita väggar, vitmålad träpanel i tak och eklaminatgolv. Från allrummet finns utgången till en rymlig balkong där du kan njuta av utsikten över södra Kanholmsfjärden och solens strålar från soluppgång till eftermiddag. Trätrall på golv och plats för solstolar.

Det finns två sovrum, varav ett med gavelläge. Båda ligger helt insynsskyddat med utsikt över allmänningen på baksidan. Vackra ljusa tapeter från England och ljusa laminatgolv. I ena rummet finns en garderob och i andra rummet finns en två rymliga garderober med skjutdörrar. Två byråer för extra klädförvaring kan också ingå i köpet.

Badrum med vitt kakel och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med designblandare, spegelskåp och dusch med skjutdörr.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 2 plan

Byggnadsår

1987 ombyggt 2006

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Köparen äger en andel i samfällighetens brygga. Kösystem tillämpas. Grundavgiften är 550 kr/år och kostnaden för båtplatsen 990 kr/år. Säljaren har en båt (Sandström Basic 4.25 som kan ingå i köpet).

Större renoveringar:
2017: Ny frånluftsvärmepump från Nibe
2013: Nytt altandäck runt hela huset, totalrenovering kök
2012: Ommålning fasad, nya golv på entréplan

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:549

Övriga byggnader

Garage om ca 22 kvm med förråd samt friliggande förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 831 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 200 kr
VA: 6 200 kr
Renhållning: 2 397 kr
Väg, samf: 3 500 kr
Sotning: 534 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 501 000 kr, varav byggnadsvärde 1 261 000 kr

Summa pantbrev

2 434 000 kr

Tomt

Areal: 450 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/naturtomt

Tomtbeskrivning

Lättskött och solig tomt som till större delen täcks av fint trädäck i olika nivåer. Här finns gott om plats för utegrupper och växter i krukor eller odlingslådor. Baksidan ligger insynsskyddat då den vetter mot grönskande allmänning. Här finns ett altandäck under tak och en förrådsbod. Grusad uppfart med plats för en bil samt garage.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Föreningen betalar vattnet i förskott då vattnet kommer in i området via en gemensam ledning. Sedan stäms det av årsvis mot varje fastighets individuella vattenmätare.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:11, GA:14, GA:19
Förvaltning: Djurönäsets samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Djurö

Djurö erbjuder fantastisk skärgårdsnatur och utgör den idealiska platsen för alla som vill bo vackert vid havet och i harmoni med naturen. Här finns fina havsbad, minigolf och välkända krogar såsom Motorverkstan och Vita grindarna. Avstånden är korta till skärgårdens metropoler, såsom Möja, Sandhamn, Strömma och Bullandö. I Djurö by finns all tänkbar närservice. Förutom skola finns även bibliotek, ICA, restaurang, konditori, vårdcentral, frisör och diverse affärer. ICA butiken är ombud för systembolag, apotek och SL. Nära till den vackert belägna kursgården Djurönäset där du kan bada, basta och relaxa. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig havsutsikt samt en sommarrestaurang på bryggan. Skärgårdssamhället Stavsnäs ligger inte långt från Djurö. Här kan du ta skärgårdsbåten ut till någon av öarna eller besöka pittoreska Stavsnäs by med vackra miljöer och café. Välkomna att trivas på Djurö!

Barnomsorg och skolor: Djurö skola (F-9). För information om barnsomsorg se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Närområdet ger stora möjligheter för fritidsaktiviteter. Kort promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I centrum finns också skatepark, ishall, tennishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Slussen (busslinje 433 och 434). Närmaste busshållplats är Djurdö södra, som ligger ett stenkast från fastigheten.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad