Meitens väg 1, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Meitens väg 1, 2 tr , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Välplanerad tvåa med smakfullt renoverat kök, fina golv och trevlig genomgående planlösning. Balkong i väster med fint solläge. Belägen i en av Gustavsbergs allra äldsta och mest stabila föreningar med låga månadsavgifter. Här bor du nära naturen och bara ett stenkast från busshållplatsen.

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 888 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
2
Byggår:
1963
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Inbjudande hall med avhängningsplats och utrymme för förvaringsmöbel. I entrén ligger ett vackert marockanskt klinkergolv och i den inre delen av hallen ligger vitlaserad ekparkett. Vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.

Smakfullt renoverat kök med matplats för ca 4-5 personer och fönster mot den lummiga gården. Köket är väldisponerat med gott om skåpsutrymme. Ljus skåpsinredning, turkosblått kakel och bänkskiva i oljad valnöt. Vita tapetserade väggar och vitlaserad ekparkett. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin samt inbyggd mikrovågsugn och fläktkåpa i rostfritt utförande.

Vardagsrum med generösa och lättmöblerade ytor. Vitmålade väggar och stavparkettgolv. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti och utgång till härlig balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Rymligt sovrum med insynsskyddat läge mot gården. Vita tapetserade väggar och vitlaserad ekparkett. Hel garderobsvägg som erbjuder bra förvaringsmöjligheter.

Badrum med fönster och delvis kaklade/målade väggar i vitt och ljust klinkergolv. WC, handfat, badrumsskåp, spegelvägg, badkar och tvättmaskin.

Lägenheten har genomgått en omfattande renovering under 2015-2016: Ny köksinredning och nya vitvaror, nytt ekparkettgolv i hall/kök/sovrum, nytt klinkergolv i hall, nya garderober i sovrum, nytt fönster och skåp i badrum samt målning/tapetsering i samtliga rum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 888 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Elförbrukning baseras på uppgifter från tidigare ägare. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

0,76%

Andel av årsavgiften

0,76%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Centralvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 juli 2009
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till lägenheten för ett källarförråd (ca 5 kvm) och ett mindre förråd (ca 1 kvm).

Förening

Namn

Brf Båtsmannen

Om föreningen

Brf Båtsmannen har funnits sedan 1963 när husen byggdes. Föreningen består av 5 bostadshus med totalt 133 lägenheter (1-3 rok).

I föreningen finns cykel-/barnvagnsrum, övernattningslägenhet och två välutrustade tvättstugor som ligger på Meitens väg 21. Trevlig innergård med grönska, lekplatser och grillplats.

I månadsavgiften ingår Kabel-TV, internet, källarförråd, vatten, avlopp, värme. Hushållselen tillkommer och betalas av lägenhetsinnehavaren.

Stammarna är inte bytta och det finns inga planer på det i nuläget.

Styrelsen vill träffa den som ansöker om medlemskap i föreningen.

Antal lägenheter

133

TV och Bredband

Telenor är föreningens entreprenör för bredbandsuppkoppling, TV och fast telefoni. Tv-utbudet som ingår i månadsavgiften till bostadsrättsföreningen kallas för T-2 Flex. I det ingår baspaketet T-2 Flex + 8 valbara kanaler.
Kostnaden för Internet-Bredband-T-2 Flex med standardutförande ingår i månadsavgiften till bostadsrättsföreningen. För tjänster utöver standard får var och en betala själv.
Bredbandsinkopplingen till respektive lägenhet är personlig. Om du flyttar ska du själv säga upp ditt abonnemang.
Den som övertar lägenheten ska själv anmäla sig för inkoppling till Internet/Bredband. När anmälan om inkoppling gjorts kommer information med posten från Telenor.

Parkering

Parkeringsplatser går att hyra av föreningen. Platser utan el kostar 100 kr/mån och platser med el kostar 125 kr/mån. Kö kan förekomma.

Renoveringar

Inga stora reparationer inom närmsta tiden. (vår 2019)

Ekonomi

Föreningen har lite i lån, se årsredovisning.
Inga inre reparationsfonder i den här föreningen.
Månadsavgifterna har precis höjts från 39 kr till 41 kr /andel från den 1 april 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Gustavsberg Lugnet

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Lugnet är ett trevligt och barnvänligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området ligger fint intill naturen med härliga strövområden och grönskande gårdar mellan husen. I närområdet finns fina vandringsleder, sjöar och Skeviks grotta som är välkänt för bergsklättrare. Ett alldeles utmärkt utflyktsmål för korvgrillning och naturutforskning.

Barnomsorg och skolor: I området finns flera riktigt bra förskolor att välja på och populära Munkmoraskolan, som är en mindre skola med ca 130 elever i årskurs F-3. Information om övriga skolor i Gustavsberg: Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på avdelning Kvarnberget i centrala Gustavsberg. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Saltsjö Judoklubb ligger i Lugnet. Promenadavstånd till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 425 tar dig direkt till Slussen på en dryg halvtimme. Närmaste hållplats är Styrmannen, ca 300 meter från lägenheten. Buss 422 tar dig till bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, där flertalet bussar avgår regelbundet. För mer info se www.sl.se

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice såsom apotek, mataffär, banker, konditori, frisörer, blomsteraffär, djuraffär, systembolaget, hudvårdsklinik, tandläkare, restauranger m.m. I Gustavsbergs Hamn finner du fler butiker, café, restauranger, hotell m.m.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad