Farsta Slottsväg 7

Bilder

  • Såld!

Farsta Slottsväg 7 , Gustavsberg Farsta Slottsvik , VÄRMDÖ

Tillfälle att förvärva en av Farstaviks populära 50+ lägenheter. Belägen i underbar, historisk miljö på Farstavikens södra strand. Njut av en välplanerad, ljus och trivsam lägenhet. Balkong med fantastisk vy mot vik och grönområde. I föreningen finns bl a båthus, badbrygga, bastu, gemensamhetslokal och bibliotek.

59,5 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 750 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
523
Byggår:
1995
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

59,5 kvm

Rumsbeskrivning

Är du 50+ och söker ett bekvämt och trivsamt boende i vacker miljö? Bostaden ligger högst upp på Farsta Slottsväg 7 med fantastisk utsikt över grönskande ängar och ner mot Farstavikens vatten. Brf Farstavik är en mycket populär förening med fin grannsämja och god ekonomi. Som medlem i föreningen har du bland annat tillgång till badbrygga, båthus som används som festlokal sommartid, grill, boulebana, bibliotek, vinkällare, verkstad och gemensamhetslokal med veranda ner mot vattnet i Herrgården som har anor från 1800-talet. Det finns gott om grönområden och planteringar, så är du trädgårdsintresserad är du varmt välkommen att engagera dig i utemiljön. Läget är fridfullt och oslagbart intill Farstaviken. Hiss finns i huset och du har möjlighet att hyra parkeringsplats eller carport. Njut av vackra omgivningar, strandpromenad och närheten till Gustavsbergs hamn med diverse service, butiker, café Tornhuset och restauranger. Ett stenkast till busshållplatsen som tar dig till centrum eller in till stan. Varmt välkommen på visning!

Välkomnande hall med avhängningsplats och ingång till klädkammare som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

Badrum med vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch. Förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum med stort fönsterparti i två väderstreck som bjuder på fint ljusinsläpp och en fantastisk vy. Här finns plats för både matgrupp och soffa. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

Arbetskök med ljus skåpsinredning, vitt kakel ovan arbetsytor och ljust linoleumgolv. Utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, fläkt, diskmaskin (2015) och kyl/frys (2011).

Intill köket ligger den tänka matplatsen, avskild från köksdelen genom fönster och dörröppning samt skjutdörrar mot vardagsrummet. Rummet nyttjas idag som gästrum. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv. Vackra dubbeldörrar i glas leder ut till den halvmåneformade balkongen. Njut av morgon-/förmiddagssol och en fantasisk utsikt över Farstaviken och grönskande parkområde. Markis finns.

Trivsamt sovrum med fantastisk utsikt även här och helt insynsskyddat läge. Här finns flera garderober och plats för dubbelsäng. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns

Avgift

3 750 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

1,9274%

Tillträde

Enligt ök - senast 1/10

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1995

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 december 2008
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:57

Övrigt

Till lägenheten för ett rymligt vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Farstavik

Om föreningen

Mycket omtyckt och välskött bostadsrättsförening som består av sex flerfamiljshus med totalt 45 seniorbostäder. Fem av husen är byggda 1995 och herrgården har sitt ursprung från 1800-talets början. Föreningen uppdaterade stadgarna i juli 2015 och numera finns ingen övre åldersgräns som krav vid medlemskap.

I föreningen finns diverse gemensamma utrymmen och vackra parkområden med stora gräsytor, bärbuskar och fruktträd. Fina möjligheter för den som är trädgårdsintresserad och vill odla. Det finns ett båthus vid vattenbrynet som används som verkstad/förråd men även kan nyttjas som enkel festlokal på sommaren. Underbar pergola med rhododendron och klätterväxter samt murad utegrill vid båthuset. Badbrygga med badstege ger möjlighet att ta sig ett dopp i Farstaviken. Det finns en gemensamhetslokal med veranda ner mot vattnet i Herrgården. Boulebana för den som känner för att spela med vännerna. Tvättstuga och bastu finns i källarplanet på Farsta Slottsväg 2. I föreningen finns även vinkällare, verkstad och bibliotek.

Föreningen har god ekonomi och några avgiftsändringar finns inte planerade i dagsläget. Det finns en underhållsplan som följs. År 2016 installerades bergvärme.

Föreningen ingår i en samfällighet som tillsammans med övriga fastigheter i området gemensamt förvaltar gångvägar och omkringliggande grönytor. Föreningens andel är 10,6%. I samfälligheten ingår även en äldre byggnad, Oxstallet, som kan hyras till evenemang.

TV och Bredband

Kabel-TV: Fastigheten är ansluten till Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Fastigheten är ansluten till Comhem. Bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkering med elstolpe går att hyra för 100 kr/mån.
Carport går att hyra för 200 kr/mån, för närvarande kö.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Gustavsberg Farsta Slottsvik

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Farsta Slottsvik är ett idylliskt område beläget vid Farstavikens södra strand. Njut av vacker strandpromenad, lummiga parker och fina strövområden i skog och mark. Här finns populära Gottholmsrundan (2,4 km) och Tjustviksrundan (5 km). I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, kultur och shopping. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här motionsbassäng, äventyrsbad, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.

Kommunikation

Ca 200 meter till busshållplats Farstaviken med bra direktkommunikationer till Slussen, ca 25 min. Tätare trafik under rusningstider. "Lokalbussen" går under dagarna mellan sträckan Gustavsbergs Centrum och Brunn. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Hamn där det finns vårdcentral, apotek, tandläkare, gym, kvartersbutik m.m. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad