Malmavägen 259

Bilder

  • Såld!

Malmavägen 259 , Malma , Värmdö

Trivsamt 1½-planshus med högt, ogenerat läge och vacker vy över skärgårdsnaturen. Stor, härlig terrass i bästa sydvästläge. Lättskött naturtomt med gästhus och garage/carport. Egen brygga som delas med granne i Skepparviken. Fridfullt beläget i natursköna Malma på Fågelbrolandet.

85 kvm, 4 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
85 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
3 302 kvm
Byggår:
1991
Driftskostnad:
2 275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 sovrum

Boarea

85 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Ett underbart boende i vacker skärgårdsmiljö oavsett om du söker fritidshus eller permanentbostad med livskvalitet. Här bor du högt upp omgiven av naturen. Njut av lugnet och det fina skärgårdsvädret på den stora terrassen. Framåt kvällen kan du sitta i det inglasade uterummet och avnjuta middagen. På tomten finns även en gäststuga med altandäck samt garage med carport och vindsloft. Malma är ett mycket populärt och naturskönt område. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar, öppna ängar med betande djur och små insjöar och havsvikar. Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN:

Entré med fint ljusinsläpp från fönster. Väggarna är delvis klädda med träpanel och på golvet ligger ljus klinker med golvvärme. Entrén leder vidare in i en hall med garderober och plats för avhängning. Vita väggar och vackert stengolv.

Badrum med frostat fönster, ljusa helkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, handduksvärmare och jaccuzzi.

Sovrum med vita väggar och laminatgolv. Fönster i två väderstreck och flera garderober.

Kök med ekluckor, ljust kakel ovan arbetsytor och bänkskivor i massivt trä. Öppen planlösning mot generös matplats vid fönstret. Utrustningen består av spis med keramikhäll, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

Vardagsrum med öppen spis och stor öppning mot kök och matplats. Fönster i tre väderstreck ger fint ljusinsläpp. Dubbla glasdörrar öppnar upp mot terrassen. Vita väggar och laminatgolv.

ÖVRE PLAN:

På övre plan finns ett rymligt allrum med möjlighet att dela av till två rum. Ljusa väggar och laminatgolv.

Sovrum med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng. Fönster mot naturen och helt insynsskyddat. Tapetserade väggar i lavendelblå ton och laminatgolv.

Rymligt badrum med fönster, bastu och tvättavdelning. Ljusa helkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, duschkabin, tvättbänk med ho och trådbackar, tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1991

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2017
Energiklass: G
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lecablock
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fiberbredband finns i fastigheten.
Huvudbyggnaden är välisolerad och nyttjas idag som permanentboende.
Huset kommer att besiktigas innan visning (läs mer om vår tjänst Tryggad).

Fastighetsbeteckning

Malma 58:52

Övriga byggnader

Garage och carport med ovanliggande vindsloft som nyttjas för förvaring. Gäststuga (ca 25 kvm) med allrum, sovrum och pentry.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 308 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 762 kr
Renhållning: 2 386 kr
Väg, samf: 2 160 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Gästhuset har haft grundvärme året runt. Poolen har ej varit uppvärmd de senaste åren.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 564 000 kr, varav byggnadsvärde 764 000 kr

Summa pantbrev

250 000 kr

Tomt

Areal: 3 302 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar tomt som mestadels består av lättskött naturmark. Det höga och fria läget gör att solen strålar från morgon till kväll. Stor trädäckad terrass med gott om plats för sittgrupper, grill och solstolar. Poolen är äldre och är fn ur funktion. Markis på terrassen och inglasat uterum. Vacker skärgårdsnatur med tallar, ljung, vitsippor, blåsippor, kantareller, lingon, blåbär och smultron. Gott om parkeringsplatser på uppfart mot huset och infart nedanför gäststugan. Flaggstång finns på tomten.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. WC till sluten tank (ca 3 kbm). BDT-avlopp via brunn, slamavskiljare och markbädd. Under 2017 kommer avloppsanläggningar för ca 1.800 fastigheter att inventeras av kommunen.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Malma GA:2
Förvaltning: Malma vägförening Ändamål: Vägar och grönområden

Last, Avtalsservitut: Område, 01-IM4-37/1041
Last, Avtalsservitut: Brunn mm, 01-IM4-37/1042
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-54/8462A
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 32/400
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 32/137A
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 34/1427
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 35/3209
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 37/1040
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske mm, 39/2609
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 54/8462B

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Malma

Malma på Fågelbrolandet är ett naturskönt skärgårdsområde som omgärdas av vatten. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar, öppna ängar med betande djur och små insjöar och havsvikar. Genom Stefan Perssons försorg genomgår området ett omfattande naturvårds- och kulturmiljövårdsprojekt för att bevara ett öppet och levande skärgårdslandskap. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus och skärgårdskrog. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. På Fågelbrolandet ligger också välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. Här finns också Stall Fågelbro, som är en förstklassig ridanläggning som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter.

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, kultur och shopping.

Kommunikation

Ca 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad. Från Stavsnäsvägen går buss 433 och 434 till Slussen. Sommartid går även buss 432 hela vägen ner till Malma Kvarn och tillbaka.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad