Torsbyvägen 22

Bilder

  • Såld!

Torsbyvägen 22 , Torsby , Värmdö

Välkommen till denna fina och hemtrevliga enplans villa med skyddat läge. Präglad av smakfull interiör, utmärkt funktionell standard samt fina detaljval. Perfekt hus för generations/tonårs boende. Soldränkt tomt inbäddat i grönska och med ett rogivande läge. Stor terrass med härlig pool och plats för stora sällskap. Garage, förråd och gäststuga. Nära bad och brygga.

159 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
159 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
3 232 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
3 654 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

159 kvm

Rumsbeskrivning

En vacker och hemtrevlig villa i ett plan som sprider en fin känsla av glädje och värme! Väl genomtänkt planlösningsmässigt med stort matrum, kök och vardagsrum i anslutning, flera sovrum samt två badrum. Denna familjevilla bjuder på rymd, kvalité och underbar trädgårdscharm!

Välkommen in i den stora ljusa hallen med vattenburen golvvärme och praktisk klinker. Gott om plats för avhängning. Kök och vardagsrum i vinkel med öppen planlösning. Värmande kamin med central placering så den kan avnjutas både från matplatsen som från vardagsrummet. Vitlaserade plankgolv, liggande vitmålad råspont på väggarna, vitmålade tak ger en lantlig och harmonisk inramning samt vackert blyinfattat glas ger rummet en härlig atmosfär och lugn känsla. Matplatsen har perfekt placering i burspråk med fullhöjd, vilket suddar ut gränsen mellan inne och ute. Här kan man samla många vänner runt matbordet, finns också utgång terrassen. Arbetskök med vita köksluckor, fönster ovan diskbänk, vit kyl och frys (Bosch 2017), spishäll (Gaggenau), integrerad diskmaskin (Cylinda 2014), inbyggnadsugn och micro (Cylinda) fläkt. Gedigna bänkskivor i ek med gott om arbetsytor.

I anslutning till hallen finns tre av husets fyra sovrum. Två av dessa är stora (delbara) och ett har garderobsvägg. Alla sovrum har ljusgrå målade trägolv vilket skapar värme och harmoni. Nyrenoverat badrum (2015) med kopparfärgat klinkergolv, mosaik i dusch, väggar av matt vitt kakel, golvvärme. Stort och luftigt med både duschhörna och snyggt badkar på fot. Handfat med kommod i vitt, vitt högskåp, vägghängd toalett, värmande handdukstork.

Vidare in i huset finns tv-rum med vitmålad pärlspont, sobert och högt i tak (3,6 m), vilket ger en härlig rymdkänsla, ljusgrå målade trägolv. Vindslucka för förvaring. Även härifrån når du till terrassen. Intill ligger tvättstugan med en praktisk groventré som har snygg ytterdörr med ljusinsläpp. Ljusa väggar och klinker på golvet. Här finns tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Electrolux 2017) med bra arbetsbänk samt gott om förvaring i både skåp och på hyllplan. Här finns även det fjärde ljusa sovrummet med högt i tak samt målade trägolv. Separat wc med klinker och vitmålad panel, en separat dusch även här med kakel och klinker som ansluter till en härlig bastu med fönster. Denna del av huset kan även passa bra för ett eget generationsboende eller egen avdelning för tonåringar.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1938 tillbyggt 1996, 2004

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump, vattenburet system i golv, radiatorer samt braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Delvis källare samt krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas isolerglas+2 glas kopplade i fönsterbågar
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Torsby 1:344

Övriga byggnader

Under huset finns en vin/mat källare samt en del där panna CTC, poolpump och hydropress finns.

Garage och verkstad/förråd, oisolerad gäststuga ca 10 kvm, vedbod

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 859 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 29 640 kr
Renhållning: 1 900 kr
Väg, samf: 4 587 kr
Sotning: 200 kr
Övrigt: 7 532 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I elförbrukningen ingår uppvärmning av pool ca 5 000 kr/år. Samfälligheten ansvarar för snöröjning, gemensam mark samt vägarnas underhåll. Övriga kostnad är tömning av sluten tank vilket sker 7 ggr/år. Hemförsäkring är ej inräknad i driftskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 354 000 kr, varav byggnadsvärde 1 140 000 kr

Summa pantbrev

3 570 000 kr

Tomt

Areal: 3 232 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor solig och variationsrik sydvästvänd tomt omgärdad av grönska. Prunkande planteringar samsat med skärgårdens egen prakt. Blåbär och smultron till pajen plockas på den egna tomten. Välskött trädgård med odlingar så som rododendron, rosor, pion, lavendel, bärbuskar. Vacker ståtlig ek pryder framsidan. Grusad gång, berg i dagen.

Stor altan med många lugna avkopplande platser. Njut av den nedsänkta poolen 4 x 8 meter.

Bra parkering för många bilar

Vatten/avlopp

Egen borrad brunn, bdt till tvåkammarbrunn, sluten septitank. Kommunalt V/A kommer troligen inom ca 1 år. Anslutningskostnaden blir ca 240 000 kr. Fiber är indraget 2016. Gå gärna in på områdets hemsida: www.torsby-varmdo.se där hittar ni även information om båtklubben.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Torsby GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-25/147
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-25/148

Om området

Torsby

Torsby ligger naturnära på Värmdö strax norr om Hemmesta. I Torsby kan man leva ett lantligt skärgårdsliv med närhet till bad, bryggor och skogspromenader. I detta område händer det mycket just nu, det är ett av de områden på Värmdö som prioriteras gällande inkoppling av kommunalt V/A vilket gör att stora delar som tidigare varit fritidshuspräglade nu permanenteras. V/A är på väg inom något år. Fastigheterna förses i och med det även med generösare byggrätter. Cykelbana och trottoarer med belysning är färdigställt. Totalt ingår 304 fastigheter, både permanent- och fritidsboende. Samfälligheten har stora egna markområden som omfattar bl.a 2 badplatser, en vid Torsbygården en vid Sjöviksbadet. Vid Sjöviksbadet har samfälligheten en stuga som man kan hyra för möten och kalas. Området har också en stor fotbollsplan och festplats och det finns möjlighet till båtplats vid samfällighetens båtbryggor. Bo i skärgården men ändå närhet till service och kommunikationer. Njut av aktiviteter vid t ex Siggesta Gård som har stall, driver restaurang, minigolf, loppis, mm.

Kommunikation

Buss 474 kommer i framtiden att ha sin slutstation här vilket kommer att korta restiden till Slussen. Nu tar du dig till Slussen på ca 45 minuter med buss 438.

Närservice

Ca 3 kilometer till Hemmesta som är det närmaste Centrummet. Vidare cirka 10 kilometer ligger kommunens centralort Gustavsberg.

Hemmesta har ett centrum bestående av Konsum (där Posten numera finns), frisör, pizzeria och en indisk restaurang. Dessutom finns en mindre galleria bestående av ett hus med några butiker.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad