Grindstugärde 10

Bilder

  • Såld!

Grindstugärde 10 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Gediget radhus, skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Totalyta ca 122 kvm i idylliska Grindstugärde. Härlig atmosfär och känsla. Området präglas av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och gårdskänsla. Närhet till centrum, bussar, skola, vacker natur och området har klassats som riksintressant.

63 kvm, 3 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
253 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 675 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

63 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den är större varianten av funkisradhus på Grindstugärde. Hall med plats för avhängning och typiskt fönster ovanför entrén. Två stora sovrum med stora fönster ut och inbyggda garderober. Toalett med WC, handfat intill ligger ett renoverat duschrum med kabin, klinker på golv, vitt kakel och målade väggar. Här inne finns även en toppmatat tvättmaskin. Stort allrum med karakteristiskt perspektivfönster ut mot uteplatsen. Ingång till köket genom dörr med fönster. Köket är ljust med skåp, hyllor, spis, Kyl/frys och utsugsfläkt. Från köket nås trädgården genom en trevlig trädgårdsdörr och trappa ner. Traditionellt har golven i radhusen haft vackert plankgolv vilket även kan finnas under de nyare golven i det här huset. Andra äldre detaljer som inbyggda skåp, fönster och äldre dörrbeslag går att finna. Genom dörr nås trappa ner till källarvåningen som består av ett stort allrum, klädkammare, förråd och ytterligare ett rum till med fönster och utgång ut. Många av fastighetsägarna har även valt att ta upp fönster ut från allrummet i källaren för att kunna använda det som umgängesyta samt bytt ut trappan ner. Det finns många olika möjligheter att förändra huset interiörmässigt för att på så sätt utnyttja bostadens totala yta och fulla potential. Fråga gärna mäklaren vad andra gjort.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansradhus med hel källare

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme till vattenburna radiatorer

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund med platta på marken
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel/putsad betong
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén är ett av Thuströms kännetecken. På grund av brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvändes när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse.Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren. Vidare präglas området av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och öppen gårdskänsla

Samfällighetsavgiften som är på 3100 kr/månad och inkluderar uppvärmning, vatten, avlopp, sophämtning, vägskötsel och parkering.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:216

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 37 200 kr

Kommentar

Övrigt = Månatlig avgift på 3 100 SEK inkl. värme, vatten, sophantering, plogning och parkering.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 809 000 kr, varav byggnadsvärde 525 000 kr

Summa pantbrev

757 600 kr

Tomt

Areal: 253 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol. Fritt fint läge på framsidan med fruktträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61485
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61486

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Huset på Höjdhagsvägen 1 ligger nära Ekedalskolan. Skola är bra att ha som närmsta granne då det är tyst och lugnt på kvällar och helger. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad