Skeviksstrandsvägen 76

Bilder

  • Såld!
  • Fastigheten
  • Brygga med boj
  • Viken nedanför huset
  • Trappa ner till terrass
  • Härlig tomt

Skeviksstrandsvägen 76 , Koviksudde/Skeviksstrand , Värmdö

Charmigt fritidshus i idylliskt skärgårdsområde endast 150 meter från havet. Fastigheten gränsar mot grönskande allmänning och en stig leder ner till en vik med brygga och boj. Härlig tomt med flera uteplatser och gäststuga. Skeviksstrand är ett mycket populärt och expansivt område endast 20 minuter från stan. Här finns fina nybyggnadsmöjligheter och inkoppling av kommunalt VA pågår.

52 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
52 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 970 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
1 070 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 sovrum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Underbart läge i natursköna Skeviksstrand. Huset ligger endast ca 150 meter från havet där det finns en brygga med boj och badviken ligger bara några minuter bort. Njut av fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närheten till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Skeviksstrand ligger i framtidsområdet Stora Kovik där inkoppling av kommunalt VA pågår, vilket innebär generösare byggrätter på sikt. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska vara fortsatt stora. Förslag till ny detaljplan finns med byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i två plan enligt Värmdö Kommun. Varmt välkomna på visning!

Ljus och välkomnande entré kombinerat med matrum. Här finns en platsbyggd garderob och matplats för ca 6 personer. Ljusa väggar och ljust laminatgolv.

Kök med och platsbyggd skåpsinredning i ljusgrå kulör och kakel i vitt och blått. Vita väggar och ljust laminatgolv samt marmorgolv nedanför vedspisen, golvvärme finns. Utrustningen består av induktionshäll (2017), varmluftsugn (2017), mikrovågsugn och kyl med frysfack (2017). I krypgrunden finns även en större kyl och frys.

Badrum med vitt kakel, svart mosaik som fondparti och svart klinkergolv. Handfat, dusch, handdukstork och separett från Elektro Helios.

Vardagsrum med härliga ytor och öppen spis som sprider både värme och mysfaktor. Vitmålat ryggåstak, vita väggar och trägolv.

Längst in ligger ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en garderob och utgång till altandäck. Denna del är tillbyggd 1998. Vita väggar och trägolv.

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Byggnadsår

1946 ombyggt 1998

Uppvärmning

Direkt El och öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Natur-/betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas samt 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Fastigheten är taxerad som 43 kvm. Enligt säljaren är boarean 52 kvm.

Säljaren lämnar gärna kvar diverse lösöre såsom en del möbler, porslin, gungor, hammock, utemöbler, grill, trädgårdsredskap och gräsklippare. Ved lämnas också kvar. Det finns också en ny tvättmaskin som står i krypgrunden.

Skorstenen är nyligen provtryckt och godkänd.

I området finns ett flertal gamla bryggor som byggts utan tillstånd av tidigare fastighetsägare. I dagsläget nyttjar säljaren en brygga som ligger i viken nedanför huset. Nyare boj finns ilagd. Stora Koviks vägförening arbetar med att få till en fungerande brygglösning med de hamnområden som finns i den nya detaljplanen. På sikt kommer inga bryggor att finnas utanför eftersom dessa inte kommer kunna underhållas eller byggas om.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:241

Övriga byggnader

Fin gäststuga med duschrum och rum med plats för våningssäng. Varmvattenberedaren i gäststugan är ur funktion.
Bod med plats för redskap och ved.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

12 850 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 8 000 kr
Renhållning: 2 200 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 150 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Fastigheten har nyttjats som fritidshus.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 383 000 kr, varav byggnadsvärde 281 000 kr

Summa pantbrev

1 000 000 kr

Tomt

Areal: 1 970 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig tomt i olika nivåer med både gräsytor och naturmark. Här finns gott om utrymme för lek och spel. Intill huset finns ett trädäck som ligger skyddat. Det finns även en stensatt uteplats på terrassen nedanför huset. Fastigheten gränsar mot grönskande allmänning och har ett sjönära läge med sjöglimt. En liten stig leder direkt ner till havet. Här finns en äldre brygga och en nyare boj, som säljaren nyttjar i dagsläget.

Vatten/avlopp

Egen borrad brunn. BDT genom slamavskiljare med efterföljande infiltration. Kommunalt VA håller på att kopplas in i området. Kostnaden för detta betalas av köparen. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-46/4854

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Föreningen ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Koviksudde/Skeviksstrand

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Närservice

Knappt 5 km till Gustavsbergs centrum. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kult ur, shopping och vårdcentral.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Furuviks Specerier AB
3,2 km
Lugnet Nära Er - KB
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stjärngull Ek för
3,2 km
Jungmannen Förskola
3,3 km
Grundskolor
Antistilla AB
3,2 km
Ekedalsskolan
3,8 km
Gymnasium
Mälardalens Ridgymnasium AB
4,8 km
Banker
Nordea Bank AB
4,4 km
Handelsbanken Värmdö
4,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsberg Fastigheter AB
4,4 km
Gustavsbergs Sporthall
4,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
4,4 km
Vattenhuset AB
5,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-766 09 66

08-574 103 33

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte