Blåklocksvägen 13

Bilder

  • Såld!

Blåklocksvägen 13 , Hagaberg , Värmdö

Rymlig familjevilla med spännande arkitektur och stilrena materialval. Braskamin, generösa fönsterpartier, öppen planlösning, 6 m i takhöjd vilket ger en luftig atmosfär. Fyra sovrum och allrum - perfekt för den stora familjen. Solig lättskött tomt med ogenerat läge, flera uteplatser och mysig naturkaraktär. Isolerat förråd med leveransbox. Garage och carport. Förskola i området. Nära bad, båtbryggor och golf.

152 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
152 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 253 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
3 482 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

152 kvm

Rumsbeskrivning

Bo i vacker skärgårdsidyll med hav och natur i direkt närhet, endast 30 minuter från Stockholms stad. Ett perfekt boende för den stora familjen som har höga krav på sitt boende. Villan präglas av ljus och rymd med en modern arkitektur. Härliga sällskapsytor med braskamin, glasat burspråk, och magnifik takhöjd. Stilrent med genomgående vitmålade väggar och björkparkettgolv. Garage med vidbyggt förråd och carport. Underbar tomt som ligger lugnt och skyddat med fina planteringar, fruktträd och inslag av skärgårdsnatur. Sol från morgon till kväll på någon av de fina uteplatserna som bjuder på gott om plats för sittmöbler och solstolar. Njut också av loungedelen med kvällssol.

Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område. Inom området finns förskola, båtklubb, tennisbanor, bollplan och lekplatser. Från Hagaberg nås också flera motionsspår och vackra strövområden. I närområdet finns skolor, havsbad, båtbryggor, golfbanor och restauranger.

ENTRÉPLAN:

Inbjudande hall med skjutdörrsgarderober som erbjuder bra klädförvaring och grått klinkergolv.

Badrum med vita helkaklade väggar och ljus klinker. Handfat med björk kommod och dusch med mosaik- och glasvägg.

Hemtrevligt kök med generös matplats med fin utsikt mot terrassen. Köksinredning i björk, vitt kakel ovan arbetsytorna och arbetsbänk i laminat med björklist. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovanför. Utrustningen består av spishäll (Electrolux), inbyggd microvågsugn (Electrolux) ovan häll, rostfri inbyggnadsugn (Electrolux), rostfri fläkt (Whirlpool) , integrerad diskmaskin (Husqvarna 2014), rostfri kyl och frys (Electrolux).

Vardagsrum ligger i anslutning till kök, det avskiljs med en bardisk. Vardagsrum med luftiga, härliga sällskapsytor och glasat burspråk med 6 meter i takhöjd som bjuder på ett fantastiskt ljusflöde och fin vy mot tomten. Braskamin är trevligt placerad och ger både värme och atmosfär. I anslutning till vardagsrum finns även en matplats där många kan samlas runt bordet. Detta rum kan även göras om till sovrum om behov finns. Lamellgardiner till de höga fönstren.

Sovrum/kontor, som idag används som tv-rum.

Tvättstuga med tvättmaskin 7 kg (Husqvarna 2012), torktumlare (Husqvarna), frånluftsvärmepump IVT, arbetsbänk med infälld tvättho, överskåp samt klinker.

Förvaring under trapp.

ÖVRE PLAN:

Trappan leder upp till övre plan där vi finner badrum, tre sovrum och ett allrum. Hela övre plan har snedtak med generös höjd.

I allrum finns det god plats för exempelvis arbetshörna och TV-/spelhörna för barnen. Master bedroom är ljust och luftigt med fransk balkong samt egen entré till badrum. Den två andra sovrummen har gott om förvaring i garderober bakom skjutdörrar.

Rymligt badrum med härlig spa-känsla och fönster som ger fint ljus. Vita helkaklade väggar med bård och klinkergolv i sjösten. Handfat med kommod i björk, spegel med belysning, handdukstork, dusch med glasvägg och badkar.

Övrigt:
Centraldammsugare

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme entréplan, kamin, oljeradiatorer övre plan

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 januari 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme på entréplan via elpanna. Övre plan elektriska radiatorer och elektrisk golvvärme i badrum.

Kabel-TV: Ansluten till kabelnätet via Telia
Bredband: Fiber

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:809

Övriga byggnader

Garage (21.9 kvm) samt vidbyggd carport med motorvärmaruttag med timer.
Isolerat förråd (9.7 kvm) samt leveransbox med kodlås, kan användas vid t ex matleveranser.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 790 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 700 kr
VA: 8 550 kr
Renhållning: 2 240 kr
Väg, samf: 3 300 kr

Kommentar

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 306 000 kr, varav byggnadsvärde 2 216 000 kr

Summa pantbrev

5 140 000 kr

Tomt

Areal: 1 253 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar trädgård med sol precis hela dagen. Tomtens härliga gräsmattor inbjuder till lek och umgänge. Grönskande häck av syren och avenbok ger avskildhet. Trädgården bjuder vidare på en vacker blandning av blommande buskar, rosor, fruktträd, bärbuskar och inslag av vacker skärgårdsnatur.

Flertalet terrasser för att njuta av både morgon- och kvällssol. Asfalterad uppfart med både garage och carport.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik GA:9-GA:10

Om området

Hagaberg

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område som etablerades i mitten av 90-talet. I området finns förskola, tennisbanor, fotbollsplan och vackra strövområden med svamp, bär och skidspår vintertid. Från platsen nås också Värmdöleden och flera löpspår, promenad- och cykelvägar till exempelvis Hemmestaskolan med bibliotek, friidrottsanläggningar, fotbollsplaner och på vintern skridskobana. Ett lokalt uppskattat fritidsområde med fin pulkabacke ("Bosses backe") finns också precis i närheten. Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola. Närmast belägen är Värmdöviks förskola som ligger i Hagaberg. Förskolan har plats för ca 70 barn i åldrarna 1-5 år.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Smidiga förbindelser till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Det tar ca 30 minuter med buss till Slussen. Buss 433 och 434 går direkt till Slussen. Närmaste busshållplats är Hagabergsvägen, ca 700 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge. För mer info se www.sl.se.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Hemmesta centrum ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad