Djurdalsvägen 1

Bilder

  • Såld!

Djurdalsvägen 1 , Barnvik , Värmdö

Charmigt 1-planshus med öppna sällskapsytor, ryggåstak, lantligt kök och öppen spis. Vacker naturtomt med soldränkt altandäck i olika nivåer, vedeldad badtunna och två fina gäststugor. Egen båtplats ingår. Nära till hav och natur samt bra kommunikationer med busshållplatsen bara ett stenkast bort.

84 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
84 kvm
Biarea:
33 kvm
Tomtarea:
2 456 kvm
Byggår:
1971
Driftskostnad:
2 803 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

84 kvm

Biarea

33 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att flytta in i detta trivsamma 1-planshus som fungerar för såväl fritids- som permanentbruk. Ytorna är väl nyttjade och bjuder på öppna sällskapsytor, lantligt Myresjökök med matplats, två sovrum och badrum med dusch. Vackert ryggåstak och öppna ytor ger en härligt luftig känsla. Teglad öppen spis med braskassett ger både värme och mysfaktor. Stora altandäck som löper längs huset och ena gavelsidan samt runt den vedeldade badtunnan. På tomten finns även två fina gäststugor - perfekt när ni får besök av familj och vänner. Här bor du lantligt med närhet till hav och skog men samtidigt bekvämt med bra kommunikationer in till stan. Bussen utanför knuten tar dig direkt till Slussen utan byte. Hållplats Barnvikshöjden och busslinjerna är 433 och 434. För jobbpendlaren är avgångarna täta på vardagsmorgnar och när du ska hem vid fem-sextiden. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs). Nära till Djurö där det finns service, barnomsorg och fint havsbad. Välkommen till idylliska Barnvik!

Hall med hatthylla i ek och fyra garderober som erbjuder bra förvaringsplats för ytterkläder och skor. Vitmålade väggar och svart laminatgolv.

Hallen leder vidare in till köket som bjuder på öppen planlösning mot vardagsrumsdelen och en trevlig matplats. Vitmålade väggar och lönnparkettgolv. Ljus köksinredning i lantlig stil från Myresjö med öppna hyllor som ger ett luftigt intryck. Vitt kakel ovan arbetsytorna och mörkbrun laminatbänk. Rostfri diskbänk med två hoar, trevligt placerad med fönster ovanför så att man kan blicka ut över tomten. Utrustningen består av induktionshäll (2017), fläktkåpa, inbyggd mikrovågsugn (2016) och varmluftsugn, diskmaskin, vinkyl (2017) samt kyl och frys i side-by-side modell. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Från köket finns också en extra ingång till huset.

Härligt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och dubbla glasdörrar som leder ut till altandäcket. Den öppna spisen sprider både värme och mysfaktor. Vitmålade väggar och lönnparkettgolv.

Det finns två sovrum i huset, båda med ogenerat läge. Det ena rummet har randig tapet och mörkt laminatgolv. Det andra sovrummet ligger på gaveln och bjuder på fint ljusinsläpp från fönster i två håll. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger röd heltäckningsmatta av modell halvrya från Egetaepper. Här finns två garderober och en dubbelgarderob.

Från det större sovrummet nås tvättstugan. Fönsterpartier mot altanen ger fint ljusinsläpp. Målade väggar i beige ton och lönnparkettgolv. Här finns ett större handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare. Torkställning på väggen och ett flertal trådkorgar med stativ ger gott om plats för tvätten.

Helkaklat badrum med ljust kakel och svart klinker med golvvärme. Träpanel i tak med infällda spotlights. WC, handfat, spegelskåp med belysning och dusch med skjutdörr.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus (Hjältevadshus)

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, direktverkande el och öppen spis med braskassett

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 februari 2017
Energiklass: G
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

- Larmanläggning med både inbrottslarm och brandlarm från Securitas Direct finns i huvudbyggnaden och i lilla gäststugan.
- Parabol finns.
- Fiberbredband planeras under våren 2017. Installation: Fibertjänst. Bekostas av köparen.
- Boarea enligt taxeringsinformation är 76 kvm.

- Fastigheten har genomgått omfattande renoveringsarbeten under de senaste 10 åren, se exempel nedan:
2006: Nytt altandäck och ny ytterdörr.
2007: Renovering liten gäststuga med isolering av väggar och tak, nya fönster, ny dörr, ny el och ommålning interiört. Tilläggsisolering av innerväggar huvudbyggnad, nytt kök med nya vitvaror, borrat egen brunn, nya avlopp, ny el, ny braskassett till öppna spisen och ommålning interiört.
2008: Dränering och renovering av torpargrund, installation larm, ny varmvattenberedare och ny skorstenshuv.
2009: Installation av vedeldad badtunna och nytt skärmtak vid köksingång.
2010: Nytt altandäck runt badtunnan och installation av luf/luftvärmepump.
2011: Byggnation av stor gäststuga (21 kvm), nytt altandäck mellan huvudbyggnad och liten gäststuga, ny tvättstuga, nytt sovrum och nya hängrännor huvudbyggnad.
2012: Tillbyggnad med ny hall och ny elcentral. Bytt fasadpanelen på södersidan.

Kommentar till energideklarationen: Säljarna har haft en inomhustemperatur på 22-23 grader i huvudbyggnaden samt värme på i gäststugorna året runt. Under sommaren har man även använt aircondition sporadiskt.

Fastighetsbeteckning

Barnvik 1:197

Övriga byggnader

Två gäststugor om 21 resp 12 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 636 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 813 kr
VA: 6 048 kr
Renhållning: 2 328 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 447 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Årsavgift till Barnvikshöjdens villaägarföreningen för sommarvatten är 2.500 kr/år (frivilligt). Som medlem i Villaägarföreningen kan man även teckna medlemskap i Bryggföreningen för 200 kr/år (gästplats). Önskas egen båtplats betalar man 400 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 710 000 kr, varav byggnadsvärde 766 000 kr

Summa pantbrev

1 650 000 kr

Tomt

Areal: 2 456 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Underbar naturtomt som omgärdas av vackert gärdsgårdsstaket. Tomten ligger upphöjd i förhållande till vägen vilket gör att den är så gott som helt insynsskyddad och bjuder på sol från morgon till kväll. Njut av öppenhet och ljus på denna mycket lättskötta tomt. Flera altandäck i olika nivåer ger gott om plats för sittgrupper, grill och solstolar. Här finns också en vedeldad badtunna som ger livskvalitet en stjärnklar kväll. Vacker skärgårdsnatur med tallar, ljung, vitsippor, blåsippor, liljekonvaljer, kantareller, lingon, blåbär och smultron. På tomten växer också äppelträd, björkar och fantastiska ekar. Egen grusad infart med parkeringsmöjlighet för flera bilar.

Vatten/avlopp

Borrad brunn från 2007 (ca 61 m djup). WC till sluten tank (ca 1,5 kbm). BDT-avlopp från 2007. 2-kammarbrunn med efterföljande infiltrationsbädd.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:2

Djurdalsvägens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Fastighetsägarna till Djurdalsvägen 1 kan gå med som medlem i Barnvikshöjdens villaägarförening (frivilligt) och då får man tillgång till sommarvatten (2.500 kr/år). Som medlem i denna förening kan man även teckna medlemskap i bryggföreningen för 200 kr/år (gästplats). Önskas egen båtplats betalar man 400 kr/år. Från bryggan når du Bullandö Marina med dess restauranger och sommarliv på några minuter och kommer likaväl snabbt ut på Kanholmsfjärden med nära tillgång till skärgårdens alla öar som Sandhamn, Möja m.fl.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Barnvik

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Ca 5 minuters promenad till bad och brygga, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad med strand, brygga med badstege och egen båtplats. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarstugor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Djurdalsvägen och Skogsharevägen är känt som ett lugnt och vackert område med härlig grannsämja. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationsmöjligheter med direktbuss till Slussen (buss 433 och 434). Närmaste busshållplats (Barnvikshöjden) ligger bara ett stenkast från fastigheten.

Närservice

Havsbad, minigolf, matställen liksom butiker, frisör, vårdcentral, skola och barnomsorg finns nära på Djurö.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad