Björnskogsvägen 42

Bilder

  • Såld!
  • Skyddad stor uteplats med radhuskänsla
  • Uteplats direkt anslutning via vardagsrummet
  • Ljust kök med gott om plats för matbord eller sovrum
  • Stort och ljust vardagsrum med potential

Björnskogsvägen 42 , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Välplanerad 1,5:a med stor potential med bra planlösning med egen uteplats i sydväst. Välplanerad lägenhet som kan göras om till 2 rok. Trevliga omgivningar nära natur, kommunikationer och Centrum.

48,1 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 742 kr inkl värme, vatten, bredband, kabel-tv samt VVS fond (99kr)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48,1 kvm
Våning:
NB
Byggår:
1967

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

48,1 kvm

Rumsbeskrivning

Charmig lägenhet med stor potential i populära Lugnet! Renoveringsbehov med goda möjligheter att skapa ett drömboende. Trevlig planlösning som idag disponeras som 1,5rok men med fördel kan göras om till 2rok. Genomgående bra planlösning med välavvägda rum för alla behov. Bra förvaring och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Fantastisk uteplats i sydväst med privat läge i direkt anslutning till vardagsrummet. Trevlig och familjär fastighet i välskött förening. Brf Styrmannens lägenheter präglas tidstypiska 60-tals detaljer som skapar en charmig känsla. Måste ses!

Hall
Välkomnande entré med trevlig hall i vinkel som erbjuder bra förvaring genom stora garderober. Hallen öppnar på ett trevligt vis upp mot resten av lägenheten.

Kök
Ljust och trevligt arbetskök med bra förvaring och avlastningsytor. Gott om plats för matbord eller möjligt sovrum. Trevligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med öppna sociala ytor med plats för alla behov och avskiljande vägg som skapar avskilt rum som passar bra till sovalkov. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti med dörr ut till uteplats med privat läge i sydväst.

Bad/WC
Helkaklat badrum med gott om plats för förvaring och badkar eller tvättmaskin samt duschörna.

Övrigt
Uteplatsen som är större än en balkong är upplåten med lägenheten. Till lägenheten hör även förråd samt matkällare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

NB av 3, hiss finns ej

Avgift

2 742 kr inkl värme, vatten, bredband, kabel-tv samt VVS fond (99kr)

Kommentar

Ingen uppgift finns då lägenheten inte är bebodd. Kontakta mäklaren för vidare disk.

Andel i föreningen

0,3657%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967 till 1968

Uppvärmning

Pelletspanna samt olja

Energideklaration

Utförd.
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ösby 3:1

Övrigt

Stenlagd uteplats i bästa sydvästläge. Utsikt från uteplatsen mot vackert ompysslad park med stora gräsmattas ytor. Parken har en vacker berghäll som stoltserar med flera fågelbad och växtlighet. Lägesmässigt är just denna uteplatsen idealisk!
Styrmannen är ett lugnt och behagligt område som förmedlar en känsla av att befinna sig centralt men ändå nära naturen.
Förening är attraktiv med stabil ekonomi där alla driftskostnader, bredband och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Det finns flera lekplatser och grillplatser för trevlig samvaro. För den trädgårdsintresserade finns kolonilotter. Föreningens medlemmar har tillgång till samlingslokal, gym och biltvätt.
Parkering går att få och till lägenheten finns även ett förrådsutrymme.

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en samlingslokal med pentry, ett litet gym, ett solarium och 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

Alla driftskostnader såsom kostnader för värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 1,5% från januari 2018.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Uppvärmda garage och parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar (separat kö som hanteras av Storholmen). P-plats med motorvärmare kostar 125 kr/mån. Vidare finns ett antal P-platser som är gratis för medlemmarna att använda. Alla medlemmar har tillgång till biltvätt i anslutning till garage.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till natur. I området finns flera förskolor samt Munkmoraskolan.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.
Gustavsberg kan även erbjuda:
Värmdö Hockey med barn och ungdomsverksamhet upp till A-lagsspel samt hockeyfritids, www.varmdohockey.se.
Gustavsbergs IF - Handboll, www.gustavsberghandboll.nu
Gustavsbergs IF - Fotboll, www.gustavsbergsfotboll.se
Gustavsbergs IF -Bandy, www.gustavsbergsbandy.se
Saltsjö Judoklubb I Lugnet kan erbjuda judo och THI-CHI, www.saltsjojudo.se.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte