Åsvägen 18

Bilder

  • Såld!

Åsvägen 18 , Gustavsberg Tallåsen , Värmdö

Underbar chans att förvärva en av Gustavsbergs fina kulturhistoriska sekelskifteshus. Vacker bruksvilla med prunkande äldre uppväxt trädgård. Moderniserad med stor omsorg om det tidstypiska. Mycket låga driftskostnader. Nära till skolor, buss, service och bad. Bra läge i Stockholm med endast 25 min med buss in till Slussen.

91 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
91 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
707 kvm
Byggår:
1912
Driftskostnad:
1 825 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

91 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

Det är en fröjd att få presentera den här omsorgsfullt och smakfullt renoverade bruksvillan. Entréplanet präglas av tidstypiska detaljer, pärlspont på vägg, mysiga originalgolv samt snyggt renoverat kök och badrum. Njut dessutom av vacker och mysig kakelugn.

Entré till hall i burspråk med klinkers, platsbyggd vacker hallförvaring, spröjsade fönster och dörr med mönstade och färgade glas samt pärlspont på vägg. Fina harmoniska färgval på både vägg och snickerier. Mellanhall med platsbyggda garderober, betsade originalgolv samt tidstypiska socklar, karmar och snickeridetaljer. Moderniserat och utbyggt badrum (2005) med kakel, klinkers med golvvärme, dusch, handfat, WC, vädringsfönster, tvättmaskin (LG, 2015). Köket är moderniserat 2009 med bevarade originalstommar och luckor som gjorts extra tidstypiska med hjälp av snickare. Det är sedan kompletterat med kyl, frys, ugn (IKEA), spis och porslinsho. Vitt kakel med bänksskiva av grön laminat. Gott om förvaring i skåp och lådor. Vardagsrum med kakelugn. Extra allrum/sovrum i anslutning till vardagsrum och kök. Genomgående vitmålade ytskikt (2016) på väggar och tak.

Vitmålad trappa upp till övre plan med småhyllor för böcker och annat. Övre plan består av ett stort allrum/sovrum samt två rymliga sovrum. Övre plan är moderniserat i samma stil som entréplanet med äldre golv, öppet upp i nock, ljusa ytskikt samt smarta uttänkta förvaringslösningar. Andra fastighetsägare har låtit bygga en liten gäst-wc på övre plan.

Underbart att få bo på en av Gustavsbergs finaste adresser och i den här stilfullt inredda kulturvillan! Gå gärna in och läs mer om Tallåsen och områdets historia i någon av all litteratur som skrivits om Gustavsbergsfabrikens kulturhistoria.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (CTC EcoAir, 2014), vattenburna radiatorer, golvvärme (el)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2016
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas (1+1 kopplade)
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Parkeringsplats för två bilar på fastighetens östra del. Grusad gång in till huset från parkeringen.

Fastigheten ligger i Tallåsen som följer en kulturell bevarandeplan. Utbyggnation av huset är möjlig men samråd med kommunen innan ritningar börjar att göras för att höra vilka möjligheter som finns. Bygglov måste såklart alltid sökas.

Nya V/A rör under badrum (2005) och kök (2009).

Två gavlar är ommålade år 2015. Hela huset målades om 2006.

Helt ny el i hela huset

Luftburen fiber inkopplad.

Radonmätning gjord och visade på värden under gränsvärdet.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:244

Övriga byggnader

Två källarrum med ingång utifrån. Det ena används som kallförråd/ matkällare och det andra som pannrum.

Friggebod är tillåtet att byggas (15 kvm) men hänsyn måste tas till områdets karaktär.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
VA: 5 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 172 000 kr, varav byggnadsvärde 459 000 kr

Summa pantbrev

3 580 000 kr

Tomt

Areal: 707 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Prunkande äldre uppväxt trädgård präglad av gammeldags växtsorter som syrén, pion, löjnantshjärta, päron, äpple, vallmo, lavendel, aklejor, pioner, daglilja, daggkåpor, digitalis/fingerborgsblomma, stjärnflocka, amerikanska blåbär, hjortron, smultron, diverse kryddväxter, praktlysing och snödroppar längs grusgångarna. Njut även av gamla nyponrosor, schersmin, gullregn, körsbärsträd, björnbär och röda vinbär. Uteplats i slänten med kvällssol. Grusade gånger i trädgården och vackert målat staket och grind mot Åsvägen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Enligt detaljplan får största byggnadsarea uppgå till 100 kvm vilket möjliggör en liten utbyggnation.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2
Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 0120-92/57

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Tallåsen

Välkommen till Gustavsbergs allra mest centrala del - Hästhagen. Hästhagen med Kvarnberget i norr, Tallåsen i mitten och Kvarnsjön i söder utgör en av ortens äldsta bruksområden. Det är en fröjd att vandra runt på de slingrande kuperade gatorna och njuta av kulturhistoriska byggnader, uppväxt grönskande natur samt trädgårdar av äldre karaktär. Kvarnsjön i söder är en ljum badsjö och idealisk för sommardopp. Runt sjön går en vacker promenadslinga. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör Hästhagen till den idyll som området är idag. I området finns skolor och förskolor på mycket nära avstånd. Själva Tallåsen, där Åsvägen utgör den centralaste gatan upp på åsen, byggdes under åren 1911 - 1917 av Gustavsbergsfabiken och brukspatron och blev en del av de södra bruksgatorna. Hyresgästerna fick själva inreda husen med spis, skåp etc.

Gustavsbergs centrum nås genom en kort promenad och där finns all närservice representerad i form av matbutik, banker, apotek, restaurant, tandvård mm. I Centrum finns även möjligheter till alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall. Busshållplatsen ligger endast ca 150 m från fastigheten vid hållplats Villagatan och därifrån går direktbuss (474) till Slussen och tar ca 25 min. De går var tionde minut.

Väster om Hästhagen ligger Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker mm. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad