Bystavägen 3

Bilder

  • Såld!

Bystavägen 3 , Mörtnäs , Värmdö

Äntligen en tomt i eftertraktade Mörtnäs! Lättbyggd med toppenläge i området. Generös byggrätt. Mörtnäs tomtägareförening har egna båtplatser och egen badstrand.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 408 kvm

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

I ett idylliskt område med närhet till hav ligger denna trevliga trädgårds-/naturtomt. Här finns möjligheten att bygga ditt eget drömboende på en solig plats omgiven av ekar och vacker natur. Här kan du leva ett lugnt lantliv nära skärgården samtidigt som du har bussen på bekvämt avstånd när du vill ta dig in till stan. I närområdet finns båtbryggor, badklippor och badstrand.

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:922

Allmänt om fastigheten

Tomt

Areal: 1 408 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Generös byggrätt medger 160 kvm byggnadsarea i ett plan eller 120 kvm/plan i två plan. Utöver det medges 50 kvm garage/gästhus i högst två komlementbyggnader.
Anslutningsavgift VA och el tillkommer
Alla ny- och tillbyggnader kostar förutom bygglovavgiften även en planavgift. Värmdö kommun tillämpar enhetstaxor för enbostadshus, vilket innebär att planavgift under 2016 för ett nytt bostadshus är 53 160 kr. Frågor om planavgift kan ställas till plan- och exploateringsenheten på samhällsbyggnadskontoret, Värmdö Kommun 08-570 470 00.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:2
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-23/112

Om området

Mörtnäs

Välkommen till möjligheternas Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats mer till ett område för enbart permanentboende. Läget är perfekt då det ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Fastigheten ligger vidare mycket nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Området söder om Stallvägen är enligt detaljplanen avsedd för friluftsområde och naturmark vilket gör att inga hus kommer att byggas där.
Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Gunnar Johansson

Gunnar Johansson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-484 59 98

gunnar.johansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad