Dalkarlsvägen 31A

Bilder

  • Såld!

Dalkarlsvägen 31A , Djurö , Värmdö

Välplanerad trea med två stycken uteplatser på idylliska Dalkarlsgärdet, där lägenheter och radhus samsas kring en lummigt uppväxt innergård. Lägenheten består av kök, badrum, två stycken sovrum och vardagsrum med utgång till baksidans uteplats som rymmer både trädäck och planteringar. Mycket barnvänligt område nära kommunikationer, bad och affärer. Förening med god ekonomi. Välkomna!

75,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 850 kr Inkl. värme, vatten, p-plats, TV: telia-lagom och bredband via fiber. Kostnaden för uppvärmning stäms av, och justeras en gång per år.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75,5 kvm
Våning:
1
Byggår:
1985
Driftskostnad:
436 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

75,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Dalkarlsgärdet och denna rymliga och välplanerade trerummare!

Vid entrén ligger den ena av lägenhetens trevliga uteplatser med trädäck omgivet av ett vitt staket och ett äppelträd. Här finns plats för bord och stolar där man gärna njuter av eftermiddagssolen.

Inne i lägenheten möts man av en rymlig hall med plats för avhängning. Ekparkett på golvet och ljust tapetserade väggar. Från hallen når man även den rymliga klädkammaren.

Badrummet i originalskick har duschkabin, handfat, WC, och tvättmaskin.

Köket är stort och ljust med fönster åt väster. Även här ligger parkettgolv på golvet och väggarna är tapetserade. Vita luckor, rostfri diskbänk med dubbelho och kökssbänkar av laminat. Kyl och frys i fullhöjd, spis, köksfläkt och diskmaskin. Här finns gott om plats för matmöbler.

Rymligt och ljust vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar som har ingång till två stycken sovrum. Sovrummen har båda plastmatta, tapetserade väggar och gott om förvaring i garderober.

Vardagsrummet har också utgång till baksidans uteplats och trädgård. Här finns ett trädäck som skyddas av en eldriven markis när solen ligger på och i trädgården finns plats för odling.

Från framsidan nås lägenhetens förrådsutrymme som delas med grannen. Inne i förrådsrummet finns två separata låsbara förråd och lägenhetens varmvattenberedare som sköts av föreningen. På den lummiga innergården finns en lekplats för områdets barn, och en samfällt ägd byggnad med tvättstuga och festlokal som kan disponeras av medlemmarna. Parkeringsplats med motorvärmaruttag i carport ingår i månadsavgiften.

Prisvärt, rymligt, och välplanerat. Ett mycket trevligt boende!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 850 kr Inkl. värme, vatten, p-plats, TV: telia-lagom och bredband via fiber. Kostnaden för uppvärmning stäms av, och justeras en gång per år.

Driftskostnad

5 240 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 240 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer

Andel i föreningen

1,78%

Andel av årsavgiften

1,78%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1985

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglaskassetter

Övrigt

Vid lägenheten (med separat ingång) nås förråd samt varmvattenberedare. Ytterligare ett förråd finns vid carporten.

Fastighetsbeteckning

Djurö 1:100

Övriga byggnader

Plats i carport med motorvärmaruttag.

Tvättstuga med 3 stora maskiner finns på innergården och kan nyttjas till en kostnad av 20 kr för 4 timmar.

Separat lokal med festutrymme. Gemensam lummig innergård med lekplats.

Vid lägenheten (med separat ingång) nås förråd samt varmvattenberedare. Ytterligare ett förråd finns vid carporten.

Förening

Namn

Brf Dalkarlsgärdet

Om föreningen

Dalkarlsgärdet byggdes år 1985 och området präglas av Bullerbykänsla med rödmålade trähus, en lummig innergård med lekplats och bilfria vägar. Som enda bostadsrättsförening söder om Ålstäket är lägenheterna alltid attraktiva vid försäljning. I föreningen finns totalt 26 lägenheter uppdelade på 12 tvåor och 14 treor. I föreningen finns förråd och en rymlig tvättstuga med tre stora maskiner (kan nyttjas till en kostnad av 20 kr per tvättpass om 4 timmar). Medlemmarna har även tillgång till en festlokal.

Föreningen har för närvarande inga avgiftsändringar planerade. I januari 2017 sänktes avgiften med 1%. Avgiftsfri månad (exkl. värmen) i februari 2019 (man har haft en avgiftsfri månad/år de senaste åren). Man har inte planerat några större underhållsarbeten.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Öppen fiber via Telia är indraget i fastigheten. Bredband och
ca 14 TV-kanaler (Telia lagom) ingår i månadsavgiften.

Parkering

Till varje lägenhet hör en p-plats i carport med eluttag. Ingår i månadsavgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Kostnaden för uppvärmning ingår i månadsavgiften och justeras en gång per år. I månadsavgiften ingår även avgift till Dalkarlens samfällighetsförening som står för gemensamhetsytorna.

Om området

Djurö

Djurö centrum är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggplatser. Området har en egen brygga för alla fastighetsägare i kedjehusen som har plats år grundgående båtar. Hör med föreningen om möjligheterna till plats där. Vidare finns Hamnviken med en liten badplats samt båtbryggor skötta av Djurö båtsällskap. Läs gärna mer om medlemskapsansökan mm på www.djuro-batsallskap.se. Sist men inte minst finns inom promenadavstånd även badstrand och restaurang Vita grindarna. På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening.

Välkomna att trivas i idyllen Djurö!

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad