Mörtnäs Hagväg 25

Bilder

  • Såld!
  • Mot kök (exempelbild)
  • Matplats
  • Sovrum
  • Badrum
  • Läcker industridesign

Mörtnäs Hagväg 25 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

NYTT PRIS! Nyproducerat (2014) radhus i tre plan med hög kvalité. 6 rok med inredningsdetaljer såsom industrifönster, gjutjärnskamin, målad trappa i oljeblått. Materialval som kolmårdsmarmor, mässing och läder. Vitvaror från SMEG. Gångavstånd till havsbad, restaurang och cafe/bageri endast 20 minuter till stan.

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
159 kvm
Byggår:
2014
Driftskostnad:
2 750 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

20 min med direktbuss till Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömt bakom grönskan. Här bor nyinflyttade familjer i parhus och stadsradhus som uppmärksammats i såväl tidningen Residence, Plaza Deco som i DN Bostad.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i petroleumblått med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen planlösning mellan kök/matplats/vardagsrum skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra sotgrå luckorna bryts av med en bänkskiva i vitpigmenterad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.
Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort glasparti som är husets smycke. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring bakon skjutdörrar, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärr- värmepump och övrig teknik.

Badrummet på nedre plan är utrustat med dusch, wc och en klassisk sotgrå kommod från Kvänum. I badrummet på övre plan finns ett badkar. Bänkskivan är gjord av den massiv stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Badrumsgolvet med snyggt lagda klinker möter väl upp det matta vita kaklet på väggarna och ljusa färgen på väggen ovanför. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. På mellanplanet plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. Här finner du det läckra industrifönstret som kännetecknar stilen i området. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare på samma plan som sovrummen. Här finns möjlighet till ett extra sovrum om så önskas.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här inreder du ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan med sovrum för föräldrarna eller ett gästrum. Från takterrassen ser du ut över lekplatsen och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket i vitt på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvaliteér med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten eller till den intillliggande bollplanen. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla "måsten". Huset är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med att klippa gräs. Det skall vara lätt att bo.
Välkommen hem!.

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings stadsradhus

Byggnadsår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt

Övrigt

Balkong i söder, altan med kvällssol

Ord från tillverkaren av husen:

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Vi har höga ambitioner när det gäller att minska vår egen och våra kunders påverkan på miljön. Det är viktigt för oss alla. Våra hus byggs helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Vi arbetar hårt för att förbättra alla processer i vår verksamhet mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på våra leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I de färdiga husen är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Våra hus är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. I största möjliga mån använder vi miljövänliga och/eller energibesparande material och produkter inifrån och ut. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Husen produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:816

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är oisolerat och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 5 000 kr

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår: Telias Triple Play (Fiber innehållandes Bredband 10 Mbit, Digital TV-lagompaketet, samt fast IP-telefoni.

Taxeringskod

210

Taxeringsvärde

939 000 kr

Summa pantbrev

3 315 000 kr

Tomt

Areal: 159 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Den stenlagda förgården i kombination med det industriella stålglaspartiet skapar en stadsmässig gatubild.

Framsidan är omgärdad av häck. Här kan man även skapa en uteplats och njuta av förmiddagssol.

På baksidan finns den trädäckade terrassen med gott om plats för samvaro och som badar i sol från tidig eftermiddag. Det stora fönsterpartiet från vardagsrummet skapar en tavla ut mot grönskan. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:26, GA:28
Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsföreing
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:26, Ändamål - Dagvattenledning med tillhörande anläggning. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och buskplantering samt tillhörnade anordningar.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte