Koviksuddsvägen 56

Bilder

  • Såld!

Koviksuddsvägen 56 , Stora Kovik , Värmdö

Äldre fritidshus i idylliskt område med närhet till hav, bryggor och vacker natur. Huset är trevligt beläget på en solig och lummig tomt. Stora Kovik - Skeviksstrand är ett expansivt område som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A, vilket på sikt kommer att ge generösare byggrätter.

64 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
64 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 510 kvm
Byggår:
1945
Driftskostnad:
866 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Sommarpärla på natursköna Koviksudde med kort promenad till hav med bad och bryggor med möjlighet för båtplats. Njut av fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närheten till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Koviksudde ligger i framtidsområdet Stora Kovik som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt VA, vilket innebär generösare byggrätter på sikt. Kommunen planerar att påbörja arbetet med anslutning till kommunalt VA inom ett halvår. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska vara fortsatt stora. Förslag till ny detaljplan med byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i två plan. För mer information se Värmdö Kommuns hemsida: www.varmdo.se. Varmt välkomna på visning!

Hall med plats för avhängning. Målade väggar och parkettgolv.

Rymligt vardagsrum i två etage. Här finns utrymme för såväl matplats som soffgrupp. Öppen spis som ger både värme och mysfaktor. Målade väggar, delvis träpanel i tak och äldre parkettgolv.

Kök med grön/grå skåpsinredning och kakel ovan rostfri diskbänk. Utrustningen består av spis, kyl, frys och vedspis (2011). Träpanel på väggar och tak samt parkettgolv.

Intill köket finns en inglasad veranda som lämpar sig utmärkt som matrum. Det finns matplats för ca 4-6 personer. Här finns en utgång som leder ut till altanen på husets baksida. Målade väggar och klickgolv.

Ljust sovrum med fönster i två väderstreck och plats för dubbelsäng. Målade väggar, träpanel i tak och parkettgolv. Det finns även ett mindre sovrum med plats för enkelsäng. Målade väggar och parkettgolv.

Toalett med miljötoa (Separett) och fönster. Tapetserade väggar och parkettgolv. Intill toaletten finns ett våtutrymme med handfat och handdusch.

Övrigt: Om intresse finns kan merparten av lösöret ingå köpet (gäller ej loungemöbler, trädgårdsredskap, bäddsoffa, soffbord och personliga tillhörigheter).

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1945 tillbyggt 1964

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis och vedspis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Övrigt: Fasad och trädetaljer målades 2010.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:130

Övriga byggnader

På tomten finns en förrådsbod om ca 10 kvm samt en äldre carport.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

10 403 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 225 kr
Renhållning: 918 kr
Väg, samf: 2 181 kr
Sotning: 908 kr
Försäkring: 2 171 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare har nyttjat fastigheten som fritidshus sommartid.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 640 000 kr, varav byggnadsvärde 329 000 kr

Summa pantbrev

1 000 000 kr

Tomt

Areal: 1 510 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar grönskande trädgårdstomt med gräsmatta, buskar, rabatter, fruktträd, grusgångar, klipphällar och flaggstång. I sydost finns två stenbelagda uteplatser där man kan njuta av morgonkaffet. I sydväst finns två stenbelagda uteplatser varav en ligger skyddat under tak. Här kan man grilla och njuta av eftermiddags- och kvällssolen.

Vatten/avlopp

Egen brunn. BDT till enkammarbrunn. Miljötoalett installerades 2007 (Separett). Varmvattenberedaren byttes 2009. Kommunalt VA är på gång att kopplas in i området och beräknas vara klart inom några år. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-42/3366

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Stora Kovik

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm (bryggan är för närvarande stängd pga dåligt skick). Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad